Reseptit

Piparkakkusydämet

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

70

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 rkl piparkakkumaustetta
  • 2 kpl kananmununia
  • 1 l vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa

Valmistusohje

1. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja piparkakkumauste. Anna seoksen vähän jäähtyä.

2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauho-soodaseos ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla erimallisia piparkakkuja. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteen uuninlämmössä 6–8 minuuttia.

4. Voit koristella piparkakut tomu-sokerikuorrutteella.

X