1.5.2012

Piparkakut

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

425 g voita
425 g sokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl siirappia
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 muna
1 kg jauhoja
4 tl soodaa

Valmistusohje

1. Kiehauta siirappi ja mausteet, anna seoksen jäähtyä. Vatkaa voi siirappiseokseen. Lisää taikinaan muna, vatkattu kerma ja viimeiseksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Anna taikinan seistä seuraavaan päivään jääkaapissa.

2. Ota taikinasta aina pieni pala kerrallaan leivinpöydälle kaulittavaksi. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi. Paista piparit 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Pipareiden maku on parhaimmillaan 1–2 viikkoa leipomisesta.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi