Reseptit

Piparminttu-fudge

Itsetehdyt piparminttu-fudge-palat sopivat paitsi joululahjaksi myös naposteltavaksi glögin kanssa.Tällä reseptillä tulee 30 piparminttu-fudge -palaa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 400 g tummaa suklaata
  • 1 tl vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)
  • 0.5 dl piparminttukaramellirouhetta

Valmistusohje

1. Kaada kondensoitu maito kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna todella miedolla lämmöllä  niin, että suklaa sulaa vähitellen (tai kuumenna vesihauteessa, jos haluat olla varovaisempi). Kondensoitu maito palaa pohjaan todella helposti!

2. Sekoita lopuksi joukkoon vanilja-aromi ja kaada fudge-massa heti leivinpaperilla vuorattuun suorareunaiseen astiaan (n. 20 x 20 cm). Tasoita pinta puhtaalla lusikalla tai nuolijalla.

3. Ripottele fudgen päälle karkkirouhe ja painele rouhe lusikalla fudgen pintaan. Nosta jäähtynyt fudge jääkaappiin ja anna jähmettyä tunti pari.

4. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja kääri palat leivinpaperiin. Säilytä fudge-palat viileässä.

X