
Piparminttu-fudge
Itsetehdyt piparminttu-fudge-palat sopivat paitsi joululahjaksi myös naposteltavaksi glögin kanssa.Tällä reseptillä tulee 30 piparminttu-fudge -palaa.
Ainekset
- 3 dl 1 tlk kondensoitua maitoa
- 400 g tummaa suklaata
- 1 tl vanilja-aromia (tai 2 tl vaniljasokeria)
- 0.5 dl piparminttukaramellirouhetta
Valmistusohje
1. Kaada kondensoitu maito kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kuumenna todella miedolla lämmöllä niin, että suklaa sulaa vähitellen (tai kuumenna vesihauteessa, jos haluat olla varovaisempi). Kondensoitu maito palaa pohjaan todella helposti!
2. Sekoita lopuksi joukkoon vanilja-aromi ja kaada fudge-massa heti leivinpaperilla vuorattuun suorareunaiseen astiaan (n. 20 x 20 cm). Tasoita pinta puhtaalla lusikalla tai nuolijalla.
3. Ripottele fudgen päälle karkkirouhe ja painele rouhe lusikalla fudgen pintaan. Nosta jäähtynyt fudge jääkaappiin ja anna jähmettyä tunti pari.
4. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja kääri palat leivinpaperiin. Säilytä fudge-palat viileässä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous