Reseptit

Piri-piri-öljy

7.4.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Piri-piri-öljyn valmistukseen tarvitaan tuoretta chiliä, valkosipulia, viskiä, sitruunankuorta ja sitruunamehua, viinietikkaa, mausteita ja öljyä.

Ainekset

3 tuoretta chilinpalkoa
6 kuivattua pikkuchiliä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl viskiä
0.5 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl viinietikkaa
1 laakerinlehti
1 tl merisuolaa
2.5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

 

  1. Poista chileistä kannat, mutta jätä siemenet. Jauha chilit ja valkosipulinkynnet tehosekoittimessa tai morttelissa hienoksi tahnaksi.
  2. Kaada seos pienelle pannulle, lisää viski ja kuumenna hitaasti. Lisää sitruunankuori ja mehu, laakerinlehti, suola ja pari lusikallista öljyä. Anna kiehua hetki. Ota pannu pois levyltä ja vatkaa sekaan loput öljystä.
  3. Kaada öljy puhtaaseen pulloon tai purkkiin ja anna makujen kypsyä vähintään pari päivää.

Vinkki: Portugalilaista tulista piri-piri-öljyä voi valutella tai pirskotella varoen kaikille ruoille antamaan potkua. Se sopii myös grillaukseen.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme