971566-purjo-sienifocaccia.jpg
Reseptit

Purjo-sienifocaccia

Purjo-sienifocaccia on ihana pikkusuolainen, johon voi käyttää metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • ¼ tl mineraalisuolaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä
  • ½–1 l tuoreita sieniä (tatteja, kantarelleja, suppilovahveroita tai viljeltyjä sieniä)
  • ½ purjosipulia
  • 1 rkl öljyä
  • suolahiutaleita
  • tuoretta oreganoa tai rosmariinia

Valmistusohje

Purjo-sienifocacciaan voit käyttää metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä.

1. Liuota tuore hiiva haaleaan veteen. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon. Lisää mineraalisuola ja alusta jauhot joukkoon. Lisää loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.

2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli tai taputtele taikina kahdeksi suorakaiteen
muotoiseksi levyksi ja nosta levyt leivinpaperin päälle pellille. Puhdista sienet. Huuhdo purjosipuli ja leikkaa se renkaiksi tai suikaleiksi.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sienet sekä purjosipuli ja paista niitähetki. Levitä aineet taikinalevyjen päälle pellille. Ripottele pinnalle suolahiutaleita ja oreganoa
tai rosmariinia.

4. Paista leipiä 200 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia.

X