![](https://anna.fi/awpo/img/s/f/ruokaohje/963652-raparperipaistos.jpg?s=58257a9f275c939f810f0b22e0f26b1f&fit=crop)
Raparperipaistos
Raparperipaistos on ihanan rapea makuelämys. Siinä maistuvat pähkinät ja kaura.
Ainekset
- 1 kg raparperia
- 1 dl tummaa ruokokidesokeria
- 1 rkl jauhettua kanelia
pinnalle:
- 50 g sulatettua margariinia tai voiseosta (rasvaa enintään 40 %)
- 1 dl tummaa ruokokidesokeria
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl kauraleseitä
- 1 dl pähkinärouhetta
Valmistusohje
Raparperipaistoksessa on maukas kuorrutus, jossa on kauraa ja pähkinöitä.
Huuhdo, kuori ja paloittele raparperinvarret. Levitä raparperinpalat yhteen suureen matalaan uuni- tai piirasvuokaan tai annosvuokiin. Ripottele pinnalle ruokosokeri ja kaneli.
Sekoita kaurahiutaleet, kauraleseet ja pähkinärouhe sulatetun rasvan joukkoon. Levitä muruseos raparperien päälle. Kypsennä paistosta 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.
Tarjoa lämmin paistos vaniljajäätelön tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous