Reseptit

Raparperipaistos

22.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

1 kg raparperia
1 dl tummaa ruokokidesokeria
1 rkl jauhettua kanelia

pinnalle:

50 g sulatettua margariinia tai voiseosta (rasvaa enintään 40 %)
1 dl tummaa ruokokidesokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
1 dl pähkinärouhetta

Valmistusohje

Raparperipaistoksessa on maukas kuorrutus, jossa on kauraa ja pähkinöitä.

Huuhdo, kuori ja paloittele raparperinvarret. Levitä raparperinpalat yhteen suureen matalaan uuni- tai piirasvuokaan tai annosvuokiin. Ripottele pinnalle ruokosokeri ja kaneli.

Sekoita kaurahiutaleet, kauraleseet ja pähkinärouhe sulatetun rasvan joukkoon. Levitä muruseos raparperien päälle. Kypsennä paistosta 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

Tarjoa lämmin paistos vaniljajäätelön tai vaahdotetun vanilliinikastikkeen kanssa.