Reseptit

Raparperisima

Raparperisima on kesäinen alkumalja.
Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Norman Ojanen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l raparperinpaloja
  • 4 l vettä
  • 500 g sokeria tai hunajaa
  • 1/4 tl hiivaa
  • 40 g tuoretta inkivääriä tai
  • 2-3 kanelitankoa tai
  • 4-6 tähtianista

Valmistusohje

 

Pilko raparperinvarret ja pane kattilaan. Mittaa kaksi litraa vettä ja sokeri kattilaan sekä lisää valitsemasi mauste (inkivääri viipaloituna). Anna kiehahtaa 5-10 minuuttia.

Lisää kaksi litraa kylmää vettä. Kun mehu on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. Anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.

Poista raparperinpalat reikäkauhalla, siivilöi sima ja pullota. Anna käydä viileässä viikon verran.

X