Reseptit

Raparperisima

19.6.2013 Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Norman Ojanen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Raparperisima on kesäinen alkumalja.

Ainekset

1 l raparperinpaloja
4 l vettä
500 g sokeria tai hunajaa
1/4 tl hiivaa
40 g tuoretta inkivääriä tai
2-3 kanelitankoa tai
4-6 tähtianista

Valmistusohje

 

Pilko raparperinvarret ja pane kattilaan. Mittaa kaksi litraa vettä ja sokeri kattilaan sekä lisää valitsemasi mauste (inkivääri viipaloituna). Anna kiehahtaa 5-10 minuuttia.

Lisää kaksi litraa kylmää vettä. Kun mehu on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. Anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.

Poista raparperinpalat reikäkauhalla, siivilöi sima ja pullota. Anna käydä viileässä viikon verran.