Reseptit

Raparperisima

Raparperisima on kesäinen alkumalja tai hellepäivien janojuoma. Juoma valmistuu noin viikossa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

35

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Raparperisima

  • 1 l raparperinpaloja
  • 4 l vettä
  • 500 g sokeria tai hunajaa
  • 1/4 tl hiivaa
  • 40 g tuoretta inkivääriä tai
  • 2-3 kanelitankoa tai
  • 4-6 tähtianista

Valmistusohje

 Raparperisima valmistuu helposti näin:

Pilko raparperinvarret ja pane kattilaan. Mittaa kaksi litraa vettä ja sokeri kattilaan sekä lisää valitsemasi mauste (inkivääri viipaloituna). Anna kiehahtaa 5-10 minuuttia.

Lisää kaksi litraa kylmää vettä. Kun mehu on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. Anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.

Poista raparperinpalat reikäkauhalla, siivilöi sima ja pullota raparperisima. Anna sen käydä viileässä viikon verran.

Vinkki: Näin syntyy sima-inkiväärimocktail

Lue myös Kotiliesi.fi: Sima-ohjeet hakusessa? Kokosimme kekseliäät reseptit valittavaksi – kurkkaa myös parhaat niksit siman valmistamiseen

X