Reseptit

Raparperisima

19.6.2013 Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Norman Ojanen

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Raparperisima on kesäinen alkumalja.

Ainekset

1 l raparperinpaloja
4 l vettä
500 g sokeria tai hunajaa
1/4 tl hiivaa
40 g tuoretta inkivääriä tai
2-3 kanelitankoa tai
4-6 tähtianista

Valmistusohje

 

Pilko raparperinvarret ja pane kattilaan. Mittaa kaksi litraa vettä ja sokeri kattilaan sekä lisää valitsemasi mauste (inkivääri viipaloituna). Anna kiehahtaa 5-10 minuuttia.

Lisää kaksi litraa kylmää vettä. Kun mehu on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, lisää hiiva. Anna käydä peitettynä seuraavaan päivään.

Poista raparperinpalat reikäkauhalla, siivilöi sima ja pullota. Anna käydä viileässä viikon verran.

Julkaistu aiemmin

suomen-kuvalehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme