paistikääröt
Reseptit

Riistakääryleet

Riistakääryleet tehdään hirvenpaistista sekä perunasalaatista ja nautitaan tomaattilohkojen kanssa. Pieni suolainen lihakäärö sopii vaikka iltapalaksi juhlan jälkeen.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Riistakääryleet

  • hirvenpaistia viipaloituna
  • tomaattilohkoja

Perunasalaatti

  • 4 höyrytettyä perunaa
  • 2 kotimaista omenaa
  • 1 punasipuli
  • 1 suolakurkku
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 rkl kotimaista mietoa sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl maustamatonta tuorejuustoa tai rahkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl piparjuurta raastettuna

Valmistusohje

Riistakääryleet tehdään helposti näin:

1. Lohko kypsät perunat ja kuoritut omenat. Silppua sipuli ja suolakurkku, mausta seos kapriksilla. Sekoita notkeaan tuorejuustoon tai rahkaan. Lisää oliiviöljyä sekä hunajaa ja mausta tahna sinapilla. Yhdistä ainekset ja täytä sillä hirviviipaleet.

2. Rullaa lihaviipaleet ja perunasalaatti kääryleeksi ja aseta salaattikulhoon tarjolle tomaattilohkojen ja kauden vihreän salaatin kanssa. Raasta annoksen pinnalle piparjuurta.

Katso myös: Kolmen sipulin hirvipaisti

Katso myös Kotiliesi.fi: Helpot riistarullat

X