Reseptit

Salaattiveneet tonnikalatäytteellä

Salaattiveneet tonnikalatäytteellä ovat herkullista sormisyötävää. Majoneesilla tukevoitettu täyte raikastuu kapriksilla ja tillillä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalatäyte

  • 1 tlk (150 g) tonnikalaa (MSC-sertifioitua)
  • 3 rkl kapriksia
  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Lisäksi

  • viinirypäleitä
  • 2-3 kpl sydänsalaattia

Valmistusohje

Salaattiveneet tonnikalatäytteellä valmistuvat helposti näin:

1. Valuta tonnikala. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

2. Pese ja puolita viinirypäleet.

3. Poista sydänsalaateista kanta ja tarvittaessa myös mahdolliset huonot lehdet. Irrottele kaikki lehdet toisistaan.

4. Lusikoi tonnikalatäytettä salaatinlehdelle ja ripottele päälle puolitettuja viinirypäleitä. Tarjoa salaattiveneet tonnikalatäytteellä esimerkiksi sitruunalimonadin kanssa.

Vinkki! Jos otat salaattiveneet mukaan piknikille, pakkaa täytetyt salaattiveneet vieriviereen kapeaan rasiaan tai pakkaa täyte, viinirypäleet ja salaatinlehdet omiin rasioihinsa ja täytä vasta retkellä.

Vinkki! Tonnikalatahna on ihanaa myös kolmioleipien tai patongin täytteenä. Voit korvata tonnikalan myös muilla kalasäilykkeillä.

salaattiveneet tonnikalatäytteelllä
Salaattiveneet tonnikalatäytteelllä sopivat vaikka piknik-evääksi.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 18/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Tonnikalaleipä

X