Salaattiveneet tonnikalatäytteellä
Salaattiveneet tonnikalatäytteellä ovat herkullista sormisyötävää. Majoneesilla tukevoitettu täyte raikastuu kapriksilla ja tillillä.
Ainekset
Tonnikalatäyte
- 1 tlk (150 g) tonnikalaa (MSC-sertifioitua)
- 3 rkl kapriksia
- 2 rkl majoneesia
- 2 rkl turkkilaista jogurttia tai ranskankermaa
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Lisäksi
- viinirypäleitä
- 2-3 kpl sydänsalaattia
Valmistusohje
Salaattiveneet tonnikalatäytteellä valmistuvat helposti näin:
1. Valuta tonnikala. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
2. Pese ja puolita viinirypäleet.
3. Poista sydänsalaateista kanta ja tarvittaessa myös mahdolliset huonot lehdet. Irrottele kaikki lehdet toisistaan.
4. Lusikoi tonnikalatäytettä salaatinlehdelle ja ripottele päälle puolitettuja viinirypäleitä. Tarjoa salaattiveneet tonnikalatäytteellä esimerkiksi sitruunalimonadin kanssa.
Vinkki! Jos otat salaattiveneet mukaan piknikille, pakkaa täytetyt salaattiveneet vieriviereen kapeaan rasiaan tai pakkaa täyte, viinirypäleet ja salaatinlehdet omiin rasioihinsa ja täytä vasta retkellä.
Vinkki! Tonnikalatahna on ihanaa myös kolmioleipien tai patongin täytteenä. Voit korvata tonnikalan myös muilla kalasäilykkeillä.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 18/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Tonnikalaleipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous