Reseptit

Samettinen mustajuurikeitto

Samettisen mustajuurikeiton eleganttina koristeena on nokare merileväkaviaaria.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Samettinen mustajuurikeitto

  • 1 kg mustajuuria
  • 2 purjon valkoiset osat
  • 2 jauhoista perunaa
  • noin 1 l kasvislientä
  • 2 dl laktoositonta kermaa
  • 3 rkl sherryä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria

Pinnalle

  • mätiä tai tekokaviaaria

Valmistusohje

Samettinen mustajuurikeitto valmistuu helposti näin:

1. Kuori ja paloittele mustajuuret suoraan kuumaan kasvisliemeen. Lisää kuoritut, paloitellut perunat ja viipaloidut purjot. Hauduta ainekset aivan pehmeiksi.

2. Soseuta keitto sileäksi, lisää kerma ja sherry. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos keitto tuntuu liian paksulta, ohenna se kasvisliemellä tai maidolla.

3. Kuumenna samettinen mustajuurikeitto kiehuvaksi ja tarjoile mäti- tai tekokaviaarinokareella höystettynä.

Lue myös Kotiliesi.fi: Paistetut mustajuuret ja fenkoli-coleslaw

X