Reseptit

Savusärki-salaattitacot

Leppoisan pääsiäisen näyttävä alkuruoka syntyy helposti. Savusärki-salaattitacot tehdään valmissäilykkeestä. Juhlava vivahde loihditaan ranskankermalla ja kirjolohen mädillä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Kevyet tacot kääräistään vehnätortillan sijaan rapeaan salaatinlehteen.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 prk (210 g) savustettua särkeä kasviöljyssä
  • 8 lehteä pikkusalaattia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus sokeria
  • ripaus suolaa
  • 4 rkl kirjolohen mätiä
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Valuta savusärkipalat öljystä ja paloittele 2–3 osaan. Huuhtele salaatinlehdet ja taputte­ le talouspaperilla kuivaksi.

2. Sekoita kulhossa ranskankerma, ruoho­ sipuli­ tai tillisilppu, sitruunanmehu ja ripaus suolaa ja sokeria.

3. Nostele salaatinlehdille ranskankermaa, savusärkipaloja ja kirjolohen mätiä. Rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoile heti.

X