Reseptit

Savusärki-salaattitacot

24.3.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Leppoisan pääsiäisen näyttävä alkuruoka syntyy helposti. Savusärki-salaattitacot tehdään valmissäilykkeestä. Juhlava vivahde loihditaan ranskankermalla ja kirjolohen mädillä.

Ainekset

1 prk (210 g) savustettua särkeä kasviöljyssä
8 lehteä pikkusalaattia
1 dl ranskankermaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
1 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
ripaus suolaa
4 rkl kirjolohen mätiä
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Valuta savusärkipalat öljystä ja paloittele 2–3 osaan. Huuhtele salaatinlehdet ja taputte­ le talouspaperilla kuivaksi.

2. Sekoita kulhossa ranskankerma, ruoho­ sipuli­ tai tillisilppu, sitruunanmehu ja ripaus suolaa ja sokeria.

3. Nostele salaatinlehdille ranskankermaa, savusärkipaloja ja kirjolohen mätiä. Rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoile heti.