![](https://anna.fi/awpo/img/2018/03/savusarki_salaattitacot.jpg?s=9c2c71fa7b57216cc70a27cc9952ee58&fit=crop)
Savusärki-salaattitacot
Leppoisan pääsiäisen näyttävä alkuruoka syntyy helposti. Savusärki-salaattitacot tehdään valmissäilykkeestä. Juhlava vivahde loihditaan ranskankermalla ja kirjolohen mädillä.
Kevyet tacot kääräistään vehnätortillan sijaan rapeaan salaatinlehteen.
Ainekset
- 1 prk (210 g) savustettua särkeä kasviöljyssä
- 8 lehteä pikkusalaattia
- 1 dl ranskankermaa
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus sokeria
- ripaus suolaa
- 4 rkl kirjolohen mätiä
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Valuta savusärkipalat öljystä ja paloittele 2–3 osaan. Huuhtele salaatinlehdet ja taputte le talouspaperilla kuivaksi.
2. Sekoita kulhossa ranskankerma, ruoho sipuli tai tillisilppu, sitruunanmehu ja ripaus suolaa ja sokeria.
3. Nostele salaatinlehdille ranskankermaa, savusärkipaloja ja kirjolohen mätiä. Rouhaise päälle mustapippuria. Tarjoile heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous