Reseptit

Sitruunaposset

Sitruunaposset on raikas ja superhelppo jälkiruoka, joka tässä ohjeessa kruunataan marinoiduilla marjoilla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunaposset

  • 2 dl kuohukermaa
  • 11/2 dl sokeria
  • 1 dl sitruunamehua

Marinoidut marjat

  • 200 g mansikoita ja pensasmustikoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohje

Sitruunaposset valmistuvat helposti näin:

1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen pari minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon nopeasti sitruunamehu ja kaada seos pieniin kannellisiin patenttipurkkeihin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

2. Paloittele isoimmat marjat tarvittaessa ja laita kulhoon.

3. Kuumenna hunaja ja sitruunamehu mikrossa pienessä kulhossa ja mausta kardemummalla.

4. Kääntele seos mansikkalohkojen joukkoon. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

5. Lusikoi marinoidut marjat sitruunapossettien päälle. Tarjoa sitruunaposset raikkaan sitruunalimonadin kanssa.

Vinkki! Jos otat sitruunapossetit mukaan piknikille, sulje kannet juuri ennen piknikeväiden pakkaamista. 

Vinkki! Voit valmistaa samalla reseptillä myös limepossetin vaihtamalla sitruunamehun limemehuun. Marjat voi myös korvata hedelmäkuutioilla tai valmiilla hillolla.

sitruunaposset
Sitruunaposset on kolmen raaka-aineen superhelppo jälkkäri.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 18/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Verigreippiposset

X