Sitruunaposset
Sitruunaposset on raikas ja superhelppo jälkiruoka, joka tässä ohjeessa kruunataan marinoiduilla marjoilla.
Ainekset
Sitruunaposset
- 2 dl kuohukermaa
- 11/2 dl sokeria
- 1 dl sitruunamehua
Marinoidut marjat
- 200 g mansikoita ja pensasmustikoita
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl kardemummaa
Valmistusohje
Sitruunaposset valmistuvat helposti näin:
1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Keitä hiljaa poreillen pari minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon nopeasti sitruunamehu ja kaada seos pieniin kannellisiin patenttipurkkeihin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
2. Paloittele isoimmat marjat tarvittaessa ja laita kulhoon.
3. Kuumenna hunaja ja sitruunamehu mikrossa pienessä kulhossa ja mausta kardemummalla.
4. Kääntele seos mansikkalohkojen joukkoon. Anna maustua yön yli jääkaapissa.
5. Lusikoi marinoidut marjat sitruunapossettien päälle. Tarjoa sitruunaposset raikkaan sitruunalimonadin kanssa.
Vinkki! Jos otat sitruunapossetit mukaan piknikille, sulje kannet juuri ennen piknikeväiden pakkaamista.
Vinkki! Voit valmistaa samalla reseptillä myös limepossetin vaihtamalla sitruunamehun limemehuun. Marjat voi myös korvata hedelmäkuutioilla tai valmiilla hillolla.
Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 18/2024.
Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit
Lue lisää Kotiliesi.fi: Verigreippiposset
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous