Reseptit

Suklaakääretorttu

Suklaakääretorttu on suussasulava leivonnainen.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl peruna- ja maissitärkkelysjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1/2 tl leivinjauhetta

täyte ja päällys:

  • 1 pieni tlk säilykeaprikooseja
  • 250 g tummaa suklaata
  • 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta

koristeluun:

  • suklaarouhetta ja/tai -makeisia

Valmistusohje

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä noin kahdeksan minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi.

Valuta ja soseuta säilykeaprikoosit. Levitä aprikoosisose kääretorttulevyn päälle.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa ja vanilliinivaahto tuorejuuston joukkoon. Levitä puolet seoksesta kääretorttulevyn päälle. Kääri levy paperin avulla rullalle. Nosta kääretorttu tarjolle ja peitä se lopulla suklaaseoksella. Koristele pinta suklaarouheella ja/tai -makeisilla.

X