Suklaakääretorttu
Suklaakääretorttu on suussasulava leivonnainen.
Ainekset
pohja:
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl peruna- ja maissitärkkelysjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1/2 tl leivinjauhetta
täyte ja päällys:
- 1 pieni tlk säilykeaprikooseja
- 250 g tummaa suklaata
- 200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 1/2 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
koristeluun:
- suklaarouhetta ja/tai -makeisia
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä noin kahdeksan minuuttia.
Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi.
Valuta ja soseuta säilykeaprikoosit. Levitä aprikoosisose kääretorttulevyn päälle.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa ja vanilliinivaahto tuorejuuston joukkoon. Levitä puolet seoksesta kääretorttulevyn päälle. Kääri levy paperin avulla rullalle. Nosta kääretorttu tarjolle ja peitä se lopulla suklaaseoksella. Koristele pinta suklaarouheella ja/tai -makeisilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous