Herkullinen teksasilainen lihapiirakka on tuhti iltapala.
Reseptit

Teksasilainen lihapiirakka

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 125 g voita
  • 3 rkl kylmää vettä,

täyte:

  • 500 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pussi tacomausteseosta
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 1 tölkki säilykepapuja
  • mustapippuria
  • 150 g raastettua cheddaria

pinnalle:

  • murustettuja nachoja

Valmistusohje

1. Nypi voi kuiviin aineksiin. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele syvän piirasvuoan pohjille ja reunoille. Anna sen levätä hetki pakastimessa. Pistele pohja ja esipaista sitä 200-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

2. Ruskista jauheliha sipuleiden kanssa. Lisää tacomauste ja tomaattimurska. Anna hautua hiljalleen jonkin aikaa. Lisää pavut ja mausta seos mustapippurilla.

3. Lusikoi täyte kerroksittain juustoraasteen kanssa piirakkapohjalle. Lisää halutessasi jalapenoviipaleita. Peitä piiras kerroksella juustoraastetta ja murenna päälle nachoja.

4. Kypsennä uunin alaosassa noin puoli tuntia. Tarjoa ranskankerman kanssa.

X