Reseptit

Tulinen kanakeitto

Tulinen kanakeitto nojaa makumaailmaltaan Lähi-idän suuntaan. Sattumina on kasviksia ja kanapaloja sekä täysjyväbulguria lisäämässä ruokaisuutta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tulinen kanakeitto

  • 500 g kanan paistileikkeitä
  • 1 1/2 l vettä
  • 2 kanaliemikuutiota tai -annosfondia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl suolaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 sellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 1/2 tl currya
  • 1 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 1/2 dl täysjyväbulguria
  • 1 ps (200 g) pakasteherneitä
  • 1/2 dl sitruuna- tai limetinmehua
  • n. 1 rkl hunajaa
  • 1 ruukku korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohje

Tulinen kanakeitto valmistuu helposti näin:

1. Mittaa kylmä vesi kattilaan. Lisää paistileikkeet ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois kauhalla. Lisää liemivalmiste, laakerinlehdet ja suola. Keitä leikkeitä n. 15 minuuttia, nosta pois liemestä. Säästä keitinliemi.

2. Leikkaa porkkanat ja sellerinvarret pieniksi kuutioiksi, hienonna sipulit ja lisää kasvikset liemeen. Mausta keitto kurkumalla, currylla, juustokuminalla, chilillä ja kanelilla. Kaada sekaan tomaattimurska ja anna keiton kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Leikkaa sillä välin kana pieniksi paloiksi.

3. Lisää kanapalat, bulguri ja pakasteherneet keittoon ja jatka kypsennystä 10 minuuttia. Mausta keitto sitruuna- tai limettimehulla ja hunajalla. Viimeistele tulinen kanakeitto korianterilla tai lehtipersiljalla ja tarjoa siemensämpylöiden kanssa.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 1/2024.

tulinen kanakeitto
Tulinen kanakeitto rikastetaan bulgurilla.

Lue myös Kotiliesi.fi: Meksikolainen kanakeitto

X