Reseptit

Tulinen munakoisotahna

Tulinen munakoisotahna saa ryhtiä italialaisesta ndujasta. Herkullinen tahna sopii dipiksi kasviksille ja leipätikuille.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tulinen munakoisotahna

  • 1 (250 g) munakoiso
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2-3 rkl ndujaa
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1/2 dl minttua hienonnettuna
  • 1/2 tl sokeria
  • 2 tl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Huuhtele munakoiso ja leikkaa puoliksi. Laita uunivuokaan. Ripottele munakoisoille suolaa, valuta päälle öljyä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kaavi munakoison hedelmäliha kuoresta leikkuulaudalle. Murskaa haarukalla ja nosta kulhoon. Sekoita lämpimän munakoison joukkoon öljy ja nduja.

2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Hienonna persilja ja minttu. Sekoita kaikki ainekset munakoisomurskan joukkoon. Maista ja mausta tulinen munakoisotahna tarvittaessa suolalla. Anna maustua vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tehdä kasvisversion munakoisotahnasta korvaamalla ndujan soseutetulla aurinkokuivatulla tomaatilla ja maustamalla dipin ripauksella chilihiutaleita.

Katso myös: Baba ganoush

Katso myös Kotiliesi.fi: Munakoisobruschetta

X