Reseptit

Vadelmainen piparipiirakka

Tämä herkkuleivonnainen on piirakan ja pikkuleipien yhdistelmä. Se sopii sekä kahvipöytään että jälkiruoaksi pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Piparipiirakka sopii sekä kahvipöytään että jälkiruoaksi pehmeän vaniljajäätelön kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g voita
  • 2 1/2 dl tomusokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 keltuainen
  • 1 rasia vadelmaleivontatäytettä (Dronningholm)

Pinnalle:

  • hopea- tai kultapuuteria tai tomusokeria

Valmistusohje

1. Paloittele voi kulhoon, lisää kuivat aineet ja nypi taikina murumaiseksi. Pääset helpommalla, kun käytät monitoimikonetta. Sekoita keltuainen nopeasti taikinaan.

2. Painele taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä levyksi. Kääri taikina paperiin ja kelmuun, anna levätä jääkaapissa pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

3. Ota kovettunut taikina hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään. Leikkaa taikinasta noin 2/3 ja kauli se noin 22 x 30 sentin kokoiseen vuokaan sopivaksi levyksi. Peitä vuoka leivinpaperilla ja nosta taikinapohja paperin päälle. Pistele pohja haarukalla ja levitä vadelmaleivontatäyte pohjan päälle. Kauli loppu taikina pohjan paksuiseksi levyksi ja ota levystä erikokoisia tähtiä. Nosta tähdet täytteen päälle.

4. Paista tähtitaivasta 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja tähdet vaaleanruskeita. Koristele jäähtyneenä tomusokerilla tai hopeapuuterilla.

X