
Vaniljatäytepullat
Maailman parhaissa pullissa ei ole säästelty aineksia. Vaniljapullien täytteenä on runsaasti kreemiä. Pullat ovat superhyviä sellaisenaankin, mutta ne voi myös viimeistellä tuorejuustokuorrutteella.
Ainekset
Pullataikina:
- 2 1/2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- noin 7 dl vehnäjauhoja
- 75 g leivontamargariinia tai voita
Täyte:
- 100 g vaniljakreemijauhetta
- 3 dl maitoa
- 50 g voita tai leivontamargariinia
Kuorrutus:
- 3 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 50 g pehmeää voita
- 150 g tuorejuustoa
- kookoshiutaleita tai -lastuja
- strösseliä
Valmistusohje
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, kananmuna, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kohota liinan alla 30 minuuttia.
2. Tee taikinan kohotessa täyte. Sekoita kreemijauhe maitoon. Sulata voi mikrossa ja lisää seokseen.
3. Voitele muffinipellin kolot huolellisesti. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 10 palaan. Kauli tai taputtele palat halkaisijaltaan noin 12 cm:n kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Vuoraa levyillä muffinipellin kolot. Lisää koloihin 2 rkl täytettä. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Nipistä kannet hyvin tiiviiksi.
4. Kohota pullia noin 20 minuuttia ja voitele ne rikkivatkatulla munalla. Paista pullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Irrota pullat vuoasta vähän jäähtyneinä.
5. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää tuorejuusto hyvin vatkaten. Lusikoi tai pursota kuorrute pullien päälle, viimeistele kookoshiutaleilla tai -lastuilla ja strösselillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous