Reseptit

Yrttibroileria ja paahdettuja juureksia

Mausta broilerit basilikalla ja persiljalla ja tarjoile paahdettujen kasvisten kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 1 (n. 700 g) bataatti
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 0.5 tl paprikajauhetta
  • 4 broilerin rintafileetä
  • 2 dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl siemensekoitusta (esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä)

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele perunat ja bataatit. Laita ne uunivuokaan ja sekoita joukkoon rypsiöljy, hunaja, paprikajauhe sekä ripaus suolaa.
2. Leikkaa broilerin rintafileisiin viilto. Sekoita oliiviöljy hienonnettujen yrttien joukkoon. Ota puolet yrttiseoksesta ja täytä viillot. Sulje tarvittaessa cocktailtikulla. Mausta fileet kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
3. Kuumenna paistinpannu ja paista fileisiin molemmin puolin hyvä väri. Hiero loput yrttiseoksesta fileiden pintaan ja nosta ne uunivuokaan perunoiden ja bataattien päälle.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia tai kunnes broilerin rintafileet ovat kypsiä ja kasvikset pehmeitä. Ripottele pinnalle siemenet ja tarjoile.

X