Glitz & Glam

Pieni meikkivinkki: kasteenraikas meikkipohja helposti

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Oikein mahtavaa alkanutta viikkoa! Tänään pitkästä aikaan Pieni meikkivinkki -postaus. Tämä on postaussarja, jonka julkaisen aika silloin tällöin. Näissä on aina jokin pieni vinkki meikkaamiseen liittyen.

Havitteletko näin talviaikana sellaista kasteenraikasta, eli ns. dewy-meikkipohjaa? Tuntuuko se hankalalta saavuttaa? Näin talviaikana iho ei ole yhtä kostea, eikä meikkipohja aina meinaa asettua yhtä kauniisti kuin kosteamman ilmaston aikana. Olen huomannut, että iän karttuessa, talvella on oikeasti ongelmia pintakuivuuden ja kosteusköyhyyden kanssa.

Pyöriikö laatikoissasi kasapäin erilaisia kasvosuihkeita? Jos tuntuu, että ne eivät meinaa kulua millään, etkä oikein muista käyttääkään, niin kokeile tämän postauksen vinkkiä, jos se auttaisi kasteisen meikkipohjan saavuttamisessa.

Tähän juttuun tarvitset meikkisienen sekä kasvosuihkeen. Valitse kasvosuihke sen mukaan, mitä tavoittelet. Jos haluat kostean ja kasteisen meikkipohjan, valitse kosteuttava kasvosuihke tai pohjustava suihke. Jos haluat kestävyyttä, valitse suojakalvon muodostava kasvosuihke. Nyt kun on talvi, käytän kosteuttavaa, enemmän ihonhoidollista kasvosuihketta.

Kostuta meikkisieni ensin vedellä ja purista se kunnolla kuivaksi pyyhkeen sisällä. Tämän jälkeen suihkauta kasvosuihketta meikkisienelle. Itse suihkauttelen ihan runsaasti, jotta meikkisieni kostuu kunnolla kasvosuihkeesta.

Levitä meikkivoide kasvojen keskiosaan, eli alueille, jotka vaativat eniten peittoa.

Tasoittele meikkivoide töpöttelemällä meikkisienellä.

Näin meikkisienestä tarttuu iholle kasvosuihketta, jolla on enemmän kosteutta sitovia ominaisuuksia, kuin pelkästään vedellä. Sienessä on vettä ja kosteussuihketta, joten iholle tulee ihanan kasteinen lopputulos. Riippuen käyttämästä kasvosuihkeesta, voi iholle syntyä ihanan tarttuvakin pinta. Jokainen kuivaihoinen ja talvella pintakuivuudesta kärsivä tietää, miten hankala sellainen on saavuttaa talviaikana.

Meikin jälkeen kun viimeistelee lopputuloksen kasvosuihkeella, saa todella ihanan kostealta tuntuvan ja näyttävän meikkipohjan. Uskoisitteko, että olen puuteroinut ihoni?

Käytän tätä kikkaa aina silloin tällöin, mutta en jatkuvasti. Jostain syystä nyt olen ollut erityisen innostunut suihkauttamaan kasvosuihketta myös meikkisienelle – ihan arkimeikkailuissani. Aikaisemmin olen suosinut meikkipohjaa kiinnittäviä suihkeita, mutta nyt olen innoissani käyttänyt kosteuttavia suihkeita. Meikkipohja pysyy niin ihanan kosteana ja sitä kautta iho nuorekkaamman näköisenä.

Tietysti kasvosuihketta voi käyttää kasvoille suoraan suihkauttamalla, mutta tällä vinkilläni voit vielä vähän lisätä kosteutta kasvoilla. Meikkipohjasta tulee erilaisempi, kun käyttämällä suihketta ensin kasvoille ja sitten pelkästään vedellä kostutetulla meikkisienellä meikkivoiteen töpöttelemällä. Kannattaa kokeilla! Jos sinua vaivaa ihon rasvoittuminen ja meikkipohja meinaa lähteä liikkeelle, niin kokeile meikkiä kiinnittävää, suojakalvon muodostavaa kasvosuihketta samalla tavalla.

Tällainen pieni meikkivinkki tällä kertaa. Oletko kokeillut tätä juttua aikaisemmin?

Jos et ole lukenut aikaisempia Pieni meikkivinkki -postauksiani, niin tässä linkkejä aikaisempiin vinkkauksiin:

Rajauksien korjaus
Siistit huulten reunat
Puuterointi luomivärin alle
Ei suttaa rajauksista
Poskipuna pyöreille poskille
Tuuheutta kulmiin
Mattainen meikki säihkyväksi

X