Glitz & Glam

5 parasta sulfaatitonta shampoota – hellävaraisempaan hiusten pesuun

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Überwood, Maria Nila ja Briogeo saatuja

Mukavaa sunnuntaita! Olen innostunut sulfaatittomista shampoista. Olen vuosien aikana testaillut useita, mutta en niistä innostunut sen suuremmin. Nyt vaalennettujen hiusten myötä olen huomannut, että sulfaatiton shampoo sopii minulle äärimmäisen hyvin! Hiuslaatuni on aina ollut takkuuntuva. Jo lapsena olen taistellut takkuja vastaan. Äitini on kertonut, että taaperona minulla oli yksi iso takkupallo takaraivolla, kun en koskaan antanut harjata hiuksiani. Eli takkuuntuminen ei johdu pelkästään kemiallisista käsittelyistä, vaan suurin syy kohdallani on oma hiuslaatuni. Mutta vaalennusprosessin myötä, hiusteni takkuuntuminen on ollut ihan mahdotonta. Vain harvat hoitoaineet ovat olleet riittävän selvittäviä.

Takkuuntuvat ja vaalennetut hiukset ovat huono yhtälö, jos haluaa pitää hiukset pitkinä. Nyt olen havahtunut, kuinka paljon sulfaatiton shampoo helpottaa hiusten harjausta pesun jälkeen ja kuinka paljon vähemmän hiukset katkeilevat. Esittelen 5 parasta sulfaatitonta shampoota.

ÜBERWOOD SCALP CARE & COLOR SHINE SHAMPOO

Überwoodilla on kolme shampoota, joista kaksi olen testannut. Värjättyjen hiusten versio on enemmän omaan makuuni. Sulfaatiton shampoo on vähän sellainen, että sitä kuluu käytössä vähän enemmän kuin sulfaatillista shampoota – olenpa vain huomioinut. Sulfaatiton shampoo ei vaahtoa yhtä tehokkaasti kuin perinteisempi sulfaatillinen shampoo, eikä välttämättä puhdista yhdellä vaahdotuksella yhtä tehokkaasti oikein likaisia ja muotoilutuotteista kyllästettyjä hiuksia, mutta päivittäisessä pesussa ei puhdistustehon eroa oikeastaan huomaa.

Überwoodin Scalp Care ja Color Shine shampoot ovat väriltään kirkkaita ja koostumukseltaan ohutta geeliä. Scalp Care oikein ohutta. Shampoot pesevät ihanan lempeästi ja hiuksia kuivattamatta. Hiukset eivät mene aivan ”umpisolmuun”, vaan shampoon jälkeen hiukset ovat yllättävän selvitetyt. Überwoodin shampoot tekevät hiuksista pehmeät ja paremmalta tuntuvat. Tietysti hoitoaine tekee suurimman työn, mutta shampoollakin on väliä!

Lue täältä lisää Überwoodin shampoista ja muista hiustenhoitotuotteista!

Hinta: 2,40-3,00 € / 35 ml ja 8,76-12,50 € / 200 ml
Saatavuus: *Hyvinvoinnin.fi ja *House of Organic

Luonnonkosmetiikkaa haluavalle!

SCHWARZKOPF MAD ABOUT LENGTHS SHAMPOO

Kampaamosarja Schwarzkopfilla on melko uusi tuotesarja, Mad About Lengths. Tuotesarja on suunnattu pitkähiuksisille ja niille, jotka haluavat kasvattaa hiuksiaan pidemmiksi.

Mad About Lengths shampoo on ihastuttavan tuoksuinen ja vaahtoaa sulfaatittomaksi shampooksi hyvin, mutta vaatii minun hiuksilleni yllättävän suuren annostelun. Jos ei anna tämän häiritä, rakastuu pitkähiuksinen tähän shampooseen. Shampoo selvittää hiuksia, mutta hiukset eivät silti ole lättänät ja rasvoitu nopeammin.

Tämä shampoo saattaa olla tuttu monelle teistä, sillä Mad About Lengths shampoo oli lokakuun Bette Boxissa. Minä käytin aika nopeasti tämän shampoon, sillä ihastuin siihen. Voisin ostaa isomman pullon jossain vaiheessa.

Hinta: 18,90 € / 300 ml
Saatavuus: kampaamot

Pitkähiuksisille ammattilaismerkki!

XZ SULFAATITON PERSIKKANEKTARI SHAMPOO

Tämä myyttinen shampoo on sittenkin olemassa! Kun Curly Girl -buumi iski valtaisan hyökyaallon lailla Suomessakin, oli joka paikassa tämä XZ:n sulfaatiton shampoo loppu. Aloin jo epäillä, että näinköhän sitä on edes olemassa, kun en sitä löytänyt puolen vuoden aikana. Nyt kuumin buumi on hellittänyt ja shampoon osto tasaantunut, kun kaikki eivät ole yhtä aikaa ostamassa ko. shampoota.

Silikoniton ja sulfaatiton shampoo on suunnattu värjätyille hiuksille. Se pesee hiukset hellävaraisesti ja lupaa auttaa pidentämään hiusvärin kestoa. Shampoosta sanotaan, että ”hiuspohjalle hellävarainen shampoo hoitaa hiuksia, parantaa niiden märkäkäsiteltävyyttä”. Ensimmäistä kertaa ikinä törmään termiin märkäkäsiteltävyys! Kyllä! Juuri sitä olen kaivannut shampoolta, helpompaa märkäkäsiteltävyyttä.

Tämä XZ:n sulfaatiton shampoo tuoksuu ihanalle! Minulle tulee mieleen jokin karkki lapsuudesta. En vaan saa kiinni, että mikä. Minulle tuoksut herättävät vahvasti muistoja. Jotenkin lapsuuteen se liittyy, kun heti tunsin vahvasti lapsuuden mielessäni.

Shampoo on väriltään kirkasta ja koostumukseltaan geelimäinen. Vaikka koostumus tuntuu paksulta, hajoaa rakenne nopeasti hiuksissa, jolloin koostumus tuntuu vähän ”lirumaiselta”. Shampoo ei vaahtoa voimakkaasti, mutta pesee hiukset puhtaaksi, kun reilummin annostelee. Hiukset eivät mene pahasti takkuun tällä shampoolla, mutta en kutsu tätä erityisen selvittäväksi shampooksi. Jos haluaa edullisen ja hyvän sulfaatittoman, kannattaa kokeilla XZ.

Hinta: 2,65-3,90 € / 250 ml
Saatavuus: marketit, tavaratalot ja päivittäistavarakaupat

Markettimerkki pihistelijälle!

MARIA NILA SHEER SILVER SHAMPOO

Oletko vaaleahiuksinen, joka haluaa ylläpitää viileää sävyä? Oletko huomannut, miten monet hopeashampoot kuivattavat hiuksia ja tekevät niistä takkuisemmat? Hopeashampoissa on hyvin usein voimakkaita sulfaatteja. Tehopesu pitää vaalean hiuksen puhtaana kaikista värjäävistä epäpuhtauksista, joita hiuksiin kertyy vedestä ja ilmasta. Voimakkailla sulfaateilla pyritään pitämään vaalea hius kirkkaampana. Siksi usein hopeashampoot ovat kuivattavia ja liian pesevältä tuntuvia.

Onneksi on myös sulfaatittomia vaihtoehtoja. Maria Nilan hopeashampoo on yksi sellainen. Maria Nila on myös vegaaninen ja cruelty free. Tätä hopeashampoota olen käyttänyt aika paljon! Tällä hetkellä suihkussa on litran pullo Maria Nilaa.

Shampoo on väriltään vähän sinertävää, mutta se ei värjää hiuksia siniharmaiksi. Pigmenttiä on, mutta ei niin voimakkaasti, että se värjäisi käsiä. Rakastan tässä shampoossa sen lempeää pesutehoa ja nättiä viileää sävyä, jonka se hiuksiin jättää. Aivan superselvittäväksi en tätäkään hopeashampoota kutsu, mutta paljon vähemmän aiheuttaa takkuja ja kuivuutta kuin monet voimakkaita sulfaatteja sisältävät hopeashampoot.

Täältä voit lukea vuosia vanhan postaukseni Maria Nilan Sheer Silver -sarjan tuotteista.

Hinta: 12,50 € / 100 ml, 22,50 € / 350 ml, 53,50 € / 1000 ml
Saatavuus: *Lyko, *Eleven jne.

Hopeashampoo viileänvaaleille!

BRIOGEO SCALP REVIVAL MICRO-EXFOLIATING SHAMPOO

Kaipaatko hiuspohjaa kuorivaa ja rauhoittavaa sulfaatitonta shampoota? Halusin nostaa tälle listaukselleni erilaisia sulfaatittomia shampoita, jotka olen kokenut erinomaisiksi.

Briogeon hiuspohjaa kuoriva shampoo on mahtava näin syys- ja talviaikana. Se kosteuttaa ja kuorii kuivaa, hilseilevää hiuspohjaa. Piparminttuöljy antaa viilentävän tunteen, joka auttaa kutinaan. Olen kokenut shampoon kihisevää ja kutiavaa hiuspohjaa rauhoittavaksi. Shampoo on vegaaninen ja cruelty free.

Shampoo on jännästi pakattu ja sillä on erikoinen koostumus. Näyttää aivan hiusnaamiolta. Se myös tuntuu hiusnaamiolta, sillä koostumus on paksu! Shampoo ei vaahtoudu herkästi, mutta sitten, kun vaahtoa alkaa syntyä, on se ihanan pehmeää. Tämä shampoo kannattaa työstää erittäin märkiin hiuksiin. Aina shampoot kannattaa vaahdottaa vettä valuvan märkiin hiuksiin, mutta tämä erityisesti.

Löydät aikaisemman esittelyni tästä kuorivasta shampoosta 5 parasta hiuspohjaa kuorivaa tuotetta -postauksesta.

Hinta: 26,60-36,90 € / 236 ml
Saatavuus: *nobebeauty ja *Cocopanda

Hiuspohjan hoitoon!

Olen ollut tyytyväinen sulfaatittomiin shampoisiin. Sen lisäksi, että ne eivät kuivata hiuksia tavallisiin verrattuna yhtä paljon, ne auttavat takkujen selvittämiseen ja sitä kautta hiusten hyvinvointiin – vähemmän katkenneita hiuksia. Niin ja sekin puoli vielä, että sulfaatit eivät ole hyväksi ympäristölle. Ne rehevöittävät vesistöjä ja lisäävät levän esiintymistä. En tiedä pääseekö kunnallisesta jätevesihuollosta sulfaatteja luontoon, mutta joka tapauksessa sulfaatittomuudessa on sekin hyöty.

Oletko sinä alkanut suosimaan sulfaatittomia shampoita?

Lue myös:

5 parasta värjättyjen hiusten shampoota

Parhaimmat silikonittomat hoitoaineet

Hoitoaine Curly Girl -metodia noudattavalle

Banaaniset herkut kuiville hiuksille

5 parasta syväpuhdistavaa shampoota

Lue myös

X