Glitz & Glam

5 parasta syväpuhdistavaa shampoota - lukijan toive

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Ekopharma, Moroccanoil ja Biozell saatuja

Oikein ihanaa sunnuntaita! Eräs teistä lukijoista toivoi minulta postauksena 5 parasta syväpuhdistavaa shampoota. Tajusin, että en olekaan näiden vuosien saatossa listannut parhaimpia syväpuhdistavia shampoita, vaikka niitä säännöllisen epäsäännöllisesti käytän.

Syväpuhdistavat shampoot ovat tehokkaampia puhdistajia. Ne poistavat hiuksiin kertyneet muotoilutuotejäämät, lian, silikonit, epäpuhtaudet jne. Myös liiallisia väripigmenttejä on välillä hyvä poistaa, jota hopeashampoot aiheuttavat. Vaaleasta hiuksesta alkaa tulla samea ja se tummenee sekä sinertää, jos violetteja pigmenttejä on kertynyt liikaa hiuksiin.

Muotoilutuotejäämistä hiuslakka on sellainen yleinen kertyjä. Olen kampaajaopinnoissani nähnyt joitakin kertoja hiuslakan kertymiä asiakkaiden hiuksissa. Jos hiuksissasi on vaaleaa, kovaa ja kuorimaista hiuksen pinnalla, on se mitä todennäköisimmin hiuslakan tai jonkun muun muotoilutuotteen jäämiä, jotka vaativat kunnon syväpuhdistavakuurin irrotakseen.

GOLDWELL DUALSENSES SCALP SPECIALIST DEEP CLEANSING SHAMPOO

Tämä Goldwellin syväpuhdistava shampoo on vanha tuttu jo vuosien takaa. Raikkaantuoksuinen ja tehokas puhdistamaan muotoilutuotejäämät hiuksista.

Shampoo on aika tuju, joten en enää näille vaalennetuille hiuksilleni käytä tätä syväpuhdistavaa shampoota, mutta silloin tummahiuksisena tykkäsin todella paljon sen tehokkaasta puhdistuksesta. Vaalennettuna hiukseni ovat melkoisen paljon herkemmin vahvoista shampoista takkuuntuvat, joten siksi valitsen nykyään lempeämmän vaihtoehdon. Mutta hyväkuntoiselle ja liukkaalle hiukselle todella hyvä syväpuhdistaja!

Tuoksunsa vuoksi myös miespuoliset saattavat tykästyä. Lisäksi tällä shampoolla saa todella hyvin hiuksensa puhtaiksi muotoiluvahoista ja vaikka moottoriöljystä.

Kuva: Goldwell

Goldwell uudisti vähän aikaa sitten pakkauksiaan, joten uusi pakkausdesign näyttää tältä.

Tässä linkki vanhaan postaukseeni, jossa esittelen tätä Goldwellin syväpuhdistavaa shampoota.

Hinta: 11,60-14,90 € / 250 ml
Saatavuus: monet kampaamot ja tavaratalot sekä verkkokaupat, kuten *Cocopanda, *Lyko, *Bangerhead

Hyvä myös miehille!

KMS HEAD REMEDY DEEP CLEANSE SHAMPOO

Sitten toinen tuttu vuosien takaa. Huomaa, että kuvassa vanha pakkaus ja vanha nimi, sillä myös KMS koki melkoisen faceliftin pari vuotta sitten. Ennen KMS California, nyt pelkästään KMS. Myös tuotelinjat saivat uudet nimet ja pakkaukset päivitettiin. Yllä olevassa kuvassa vanha design.

KMS:n syväpuhdistava shampoo on mitä mainioin takkuuntuville ja kuiville hiuksille syväpuhdistajaksi. KMS ei tee hiuksista natisevan puhtaita ja kovia, vaan jättää ne paremman tuntuisiksi. Minulle tämän puhdistusteho on riittänyt, mutta veikkaan, että KMS:n syväpuhdistava shampoo ei ole kaikista tehokkain puhdistaja, vaan sopii parhaiten heikkokuntoisille ja takkuisille hiuksille syväpuhdistukseen ja muille hiuslaaduille ennaltaehkäiseväksi tuotteeksi.

Kuva: KMS

Nykyinen pakkausilme näyttää tältä.

Tässä linkki vanhaan postaukseeni!

Hinta: 18,45-23,90 € / 300 ml
Saatavuus: kampaamot ja verkkokaupat, kuten *Bangerhead, *Cocopanda, *Lookfantastic, *Lyko

Hellävaraisempi vaihtoehto!

MOROCCANOIL CLARIFY SHAMPOO

Sitten jos hakee sulfaatitonta, mutta todella tehokasta syväpuhdistavaa shampoota, niin Moroccanoilin Clarify Shampoo on sellainen! Tämä shampoo tekee hiuksista todella puhtaat, sillä hius tuntuu natisevan puhtaalta. Tämä on sulfaatittomista shampoista tehokkain mitä tiedän, tuntuu jopa tehokkaammalta kuin mikään sulfaatillinen syväpuhdistava shampoo.

Moroccanoil vaahtoaa hyvin hiuksissa, eikä siinä vaiheessa vielä arvaa, miten tuntuma hiuksissa tulee muuttumaan huuhtelun jälkeen. Huuhtelun jälkeen hiukset ovat todella puhtaat, sen kyllä tuntee. Kaikki sinne kertyneet silikonit ja hoitavat tuotteet ovat kadonneet, mutta niin on samalla kaikki epäpuhtaudetkin.

Moroccanoilissa on sen ominaistuoksu, joka jakaa vahvasti mielipiteitä – parfyyminen ja voimakas tuoksu.

En tiedä, onko tämä syväpuhdistava shampoo kokemassa uudistuksen, sillä tätä ei meinaa löytyä tällä hetkellä. Vaikea uskoa, että syväpuhdistava shampoo poistuisi Moroccanoililta. Epäilen enemmin, että tuotetta uudistetaan.

Täältä löydät syvällisemmän esittelyn Moroccanoilin syväpuhdistavasta shampoosta.

Hinta: 27,00 € / 250 ml
Saatavuus: Vallaton-verkkokauppa

Tehopuhdistaja ilman sulfaatteja!

EKOPHARMA HILLA DEEP CLEANSING SHAMPOO

Tämän uusimman suosikkini esittelinkin vasta hiljattain. Rakastuin tähän Ekopharman syväpuhdistavaan shampooseen, sillä se sopii erinomaisesti minun kuiville, vaalennetuille ja luonnonkiharaisille hiuksilleni.

Ekopharman Hilla syväpuhdistava shampoo puhdistaa hiuksista ylimääräisiä pois ja tekee hiuksista mukavan ilmavat, mutta ei kuitenkaan aiheuta koppuraisuutta tai jätä hiuksista pörröisiä ja jouhimaisia. Sopii siksi äärimmäisen hyvin luonnonkiharalle ja vaalennetuille hiuksille. Takkuja vastaan ei joudu taistelemaan, kunhan vain käyttää hoitoainetta syväpuhdistuksen jälkeen.

Lue syvällisempi esittelyni shampoosta täältä löytyvästä postauksesta!

Hinta: 19,50 € / 250 ml
Saatavuus: tietyt kauneushoitolat ja kampaamot sekä jotkut verkkokaupat, kuten Hillan Kauppa ja Ihokeskus

Hellävarainen luonnonkosmetiikan syväpuhdistava shampoo!

BIOZELL COLOR REMOVER SHAMPOO

Jos marketista haluat löytää hyvän ja tehokkaan syväpuhdistavan shampoon, niin kannattaa kokeilla kotimaisen Biozellin Color Remover. Tätä shampoota markkinoidaan suoravärejä poistavana shampoona, mutta käytännössä tämä on syväpuhdistava shampoo. Syväpuhdistavat shampoot puhdistavat suoraväriä, likaa ja kaikkea hiuksiin kertynyttä, joten tämä tuote ei valikoi vain suoraväriä, se puhdistaa kaiken muunkin ylimääräisen hiuksista.

Biozell on tehokas puhdistaja, joten se laittaa vaalennetut hiukseni melko takkuun, mutta hoitoaine onneksi selvittää.

Hinta: 7,40-8,00 € / 150 ml
Saatavuus: marketit, tavaratalot ja päivittäistavarakaupat

Edullisempi ja helppo saatavuus!

BONUS

SIM DS MINERAL REMOVING SHAMPOO

Aina välillä laitan bonuksen näihin 5 parasta -listauksiin. Koska en ole havainnut, että meidän vesijohtovedessä olisi erityisen paljon mineraaleja, en ole tätä shampoota käyttänyt omille hiuksilleni. Syy, miksi tämän shampoon nostan tähän postaukseen, perustuu kampaajaopiskelujeni kokemuksiin sekä silloin toisilta ammattilaisilta kuulemaani.

Tätä suomalaista mineraaleja tehokkaasti puhdistavaa shampoota suositaan erityisesti silloin, jos käytetyssä vedessä on runsaasti mineraaleja, kuten kuparia tai rautaa. Mineraalit reagoivat voimakkaasti vaalennusaineen ja permanenttiaineen kanssa. Siksi aina ennen permanenttia tehdään syväpuhdistus, mutta se on silloinkin tarpeen vaalennettaessa, jos hiuksia on pesty mineraalipitoisella vedellä. Veden korkea kuparipitoisuus näkyy hiuksissa vihertävänä ja rauta taas rusehtavana.

Yleensä korkeat mineraalipitoisuudet esiintyvät kaivovesissä, mutta joskus myös esimerkiksi kaupungeissa vanhan kerrostalon putkistoista voi irrota kuparia, joka aiheuttaa blondeille harmaita vihreitä hiuksia.

Eli muista aina puhdistaa mineraalit huolellisesti hiuksista ennen kemiallisia käsittelyjä. Vaalennusaine varsinkin on sellainen, että se kuumenee rautaa sisältävissä hiuksissa. Tämä tarkoittaa sitä, että hiuksille voi pahimmillaan tapahtua kemiallinen leikkaus. Minulle kävi kerran ikävä yllätys opiskeluaikoina äitini hiuksia värjätessä. Palkkiraidan vaalennusainetta sisältävä väri alkoi kuumentua ja kuplia. Siinä vaiheessa oli kiire puhdistamaan väri pois, ettei hius mene tärviölle.

Hinta: 15,90-19,90 € / 250 ml
Saatavuus: monet kampaamot ja jotkut tavaratalot sekä verkkokaupat, kuten *Bangerhead

Paras mineraalien poistoon!

Puhtaampia ja kirkkaampia hiuksia kaikille!

Lue myös nämä:

Pesetkö hiuksesi oikein? Näin syntyy vähemmän takkuja 

Parhaat sulfaatittomat shampoot

Parhaat värjättyjen hiusten shampoot

Parhaat hopeashampoot

Halvin hopeashampoo marketista

X