Kauneus

Sininen ja pinkki ripsiväri haastoivat perinteisen mustan – näin eri värit saivat harmaat silmät säihkymään

Annan kauneustoimittaja testasi värikkäät ripsivärit. Suosikkisävy löytyi nopeasti.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Christina Boman, valmistajat

Värikkäät ripsivärit tuovat iloa silmämeikkiin.

Annan kauneustoimittaja testasi värikkäät ripsivärit. Suosikkisävy löytyi nopeasti.

Tänä keväänä silmät voi meikata räikeillä väreillä! Värikkäillä ripsiväreillä saa helposti pientä pilkettä silmämeikkiin. Testasimme viisi eriväristä ripsiväriä ja vertasimme, miltä ne saavat siniharmaat silmät näyttämään.

Lähtökohtana vaatimattomat ripset

Minulla on harmaat silmät ja suorat ripset. Ripseni eivät juurikaan erotu ilman taivutusta ja ripsiväriä. Valmistauduin testiin mahdollisimman neutraalilla meikillä sekä mustalla paidalla, jotta pohjameikki ja paidan väri vaikuttaisivat mahdollisimman vähän testin lopputulokseen.

Testaajalla on harmaat silmät sekä suorat, keskimittaiset ripset.

Lähdetään testaamaan!

Ruskea ripsiväri

BBIA Never Die Mascara on vedenkestävä ja tahraamaton kuitumaskara. Tämä korealainen kulttimaskara on saatavilla sekä ruskeassa että mustassa sävyssä, 7 g 14,99 e.

Aloitetaan turvallisesta. Yhä useammasta ripsiväristä on tarjolla myös ruskea väri – onneksi niin! Ruskea on mustaa pehmeämpi sävy ja saattaa sointua monen kasvojenpiirteisiin ja sävyihin paremmin kuin kontrastinen musta.

Tältä näyttää ruskea ripsiväri. Kuvan vasemmalla puolella on pelkkä ruskea ripsiväri, oikealla puolella on käytetty myös valkoista ripsivärinpohjustajaa.

Lopputulos: Lopputulos on luonnollinen ja pehmeä, mutta silti sopivan näyttävä. Tuntuu, että ruskea sävy sointuu hiuksiini ja kulmakarvoihini mustaa sävyä paremmin, mutta tuo silmät esiin, vaikkei niitä ole rajattu. Sopii täydellisesti keveään arkimeikkiin.

Vinkki: Jos ruskea tuntuu liian valjulta, kokeile oikein tummanruskeaa tai mustanruskeaa sävyä.

Sininen ripsiväri

MUA Make Up Academy Intense Colour Mascarassa riittää pigmenttiä, 6,5 g 5,55 e.

Toinen klassikkosävy tuo mieleen lähinnä kasarimuodin – hyvällä tavalla! Sininen silmämeikki on tänä vuonna erityisen trendikäs. Värikäs ripsiväri on oiva keino korostaa silmän sinisiä sävyjä. Vie trendikäs blue beauty -meikki seuraavalle tasolle saman sävyisen silmänrajauksen kanssa.

Kuvan vasemmalla puolella on pelkkä sininen ripsiväri, oikealla puolella alla on käytetty valkoista ripsivärinpohjustajaa.

Lopputulos: Tämä tuo silmät ihanasti esiin ja kirkastaa kasvoja. Värissä on oikeasti kunnolla pigmenttiä. Sähkönsininen sävy on rohkea, mutta ei liian erikoinen. Toimii kivana piristeenä vaikkapa kokomustan asun kanssa.

Pinkki ripsiväri

Maybelline New York Lash Sensational Sky High Pink Air -maskara 7,2 ml 15,90 e. Saatavilla myös sinisen, mustan ja burgundyn sävyssä.

Kosmetiikkajätti Maybelline toi alkuvuodesta markkinoille värikkäät vaihtoehdot Sky High -hittiripsiväristään. Kirkkaansinisen ja ruskeaa muistuttavan burgundyn sävyn lisäksi valikoimassa on myös astetta erikoisempi vaihtoehto: intensiivinen pinkki.

Kuvan vasemmalla puolella on pelkkä pinkki ripsiväri, oikealla puolella ripsarin alla on käytetty valkoista ripsivärinpohjustajaa.

Lopputulos: Enpä ole aiemmin laittanut vaaleanpunaista ripsiväriä! Sävyvalinta tuntuu alkuun hieman hurjalta, vaikka kyseessä onkin lempivärini. Sävy on kaunis, minun pitää vain lakata ajattelemasta, että joku erehtyy epäilemään minulla silmätulehdusta. Pinkki sävy tuo neutraalin beigen luomivärin voimakkaammin esiin kuin muut sävyt. Pirteä!

Violetti ripsiväri

Gosh Boombastic Crazy Volume Mascara 13 ml 16,90 e. Saatavilla myös ruskeassa, vihreässä, sinisessä ja harmaassa sävyssä.

Sinisen ripsivärin lisäksi myös viininpunaisen ja violetin sävyt ovat olleet suosiossa. GOSHin violetissa ripsivärissä riittää pigmenttiä, ja sen sävy on kylmään taittava.

Kuvan vasemmalla puolella on pelkkä violetti ripsiväri, oikealla puolella alla on käytetty valkoista ripsivärinpohjustajaa.

Lopputulos: Violetti väri erottuu etenkin alaripsissä kauniisti. Tuntuu, että violetti korostaa harmaita silmiäni ja syventää niiden sävyä. Yllättäen tästä tuli suosikkini, ja aion käyttää sävyä varmasti jatkossakin.

Musta ripsiväri – KVD

KVD Beauty Full Sleeve Mascara lähtee pois lämpimällä vedellä, 10 ml 28 e.

Klassinen musta ei esittelyjä kaipaa! Intensiivinen musta on monen vakiovalinta, eikä ihme. Musta ripsiväri tuo intensiteettiä katseeseen ja tekee ripsistä näyttävät.

Lopputulos: Musta ripsiväri on minulle tuttuakin tutumpi, mutta nyt kun vertaan sävyä muihin, tuntuu, että väri tummentaa silmieni sävyä. Se ei ole huono asia, mutta mietin, saako kontrasti kasvoni näyttämään jotenkin väsyneemmiltä – vai kuvittelenko vain? Hillityssä arkimeikissä ruskea sävy sointuu kasvoihini luontevammin, mutta mustalla on paikkansa etenkin näyttävämmässä ja tummanpuhuvassa silmämeikissä.

X