Kauneus

Vaikuttaako huulipunan sävy hampaiden väriin? Kauneustoimittaja testasi: ”Tekee hampaista vaaleamman näköiset”

Saako lämpimän sävyiset huulipunat hampaat näyttämään keltaisimmilta? Testasimme!

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Annan toimitus, iStock, valmistajat

Annan kauneustoimittaja testasi, miten erisävyiset huulipunat vaikuttavat hampaiden väriin.

Saako lämpimän sävyiset huulipunat hampaat näyttämään keltaisimmilta? Testasimme!

Hampaitani ei ole koskaan valkaistu, mutta minulla on aika vaalea hammasluu, joten hampaani eivät näytä erityisen keltaisilta. Olen kuitenkin huomannut, että joidenkin huulipunien kanssa hampaat näyttävät valkoisemmilta kuin toisten. Päätin testata huulipunia ja kuvapareja vertailemalla, miten huulipunan sävy vaikuttaa siihen, miltä hampaani näyttävät.

Lue myös: Haaveissa valkoiset hampaat? Näin valitset tehokkaan ja turvallisen valkaisutuotteen

Testissä kylmään taittava huulipunan sävy

Valitsen huulilleni aluksi mahdollisimman kylmään taittavan huulipunan. Marjaisessa sävyssä on jopa hieman violettiin taittavia vivahteita.

Tykkään punan sävystä, ja sitä vasten hampaatkin tuntuvat tulevan kauniin valkoisina esiin. Erosta on yksistään kuitenkin vaikeaa sanoa, joten lähdetään vertailemaan ja otetaan kokeiluun lämpimään taittava puna.

Testissä lämpimään taittava huulipunan sävy

Punainen huulipuna itsessään ei aina ole automaattisesti lämpimään sävyyn taittava. Harjaantumattoman silmä hämää herkästi, minkä takia valikoin huulipunakokoelmastani mahdollisimman lämpöiseen taittavan, jopa oranssia muistuttavan, sävyn.

Lämpimään oranssiin taittava huulipunan sävy saa hampaat näyttämään kellertäviltä.

Vaikka hampaani ovat vaaleat, ne tuntuvat peiliin katsoessa keltaisemmilta. Kuvittelenko vain?

Vertaa liu’uttamalla kuvaa:

Vinkki: Jos huulipunan sävy tuntuu liian lämpimältä, sipaise päälle erittäin kylmään taittavaa huulikiiltoa. Kuvassa lämpimän sävyisen punan päälle on levitetty kylmänsävyistä huulikiiltoa.

Vertaa vielä alta, kuinka muutos vaikuttaa hampaiden sävyyn.

Lue myös: Nämä seikat auttavat valitsemaan oikean punan

Testissä kylmään taittava huulikiilto

Testataan samaa vielä huulikiillolla. Huulikiilloissa on vähemmän pigmenttiä, joten olen utelias, tuntuvatko vaikutukset käytössä yhtä merkittäviltä. Valikoin kylmäksi huulikiiltosävyksi vaaleansinisen huulikiillon, joka lupaa loihtia hampaille valkoisemman efektin.

Jos huulikiillon tai huulipunan sävy on kylmä, hampaat näyttävät vaaleammilta.

Huulikiilto näyttää huulilla aluksi siltä kuin minulla olisi todella kylmä. Väriin kuitenkin tottuu nopeasti. Luonnossa väri taittaa selvästi siniseen, mikä tekee myös hampaista vaaleamman näköiset.

Testissä lämpimään taittava huulikiilto

Seuraavaksi valikoin huulikiilloksi lämpimään taittavan, toffeisen sävyn.

Ero huulikiiltojen kohdalla ei tunnu niin selvältä kuin huulipunan kanssa. Luultavasti siksi, että pigmenttiä on vähemmän ja toisaalta huulikiilto tuntuu heijastavan kimalteineen useampia sävyjä. Kylmään taittavan huulikiillon kanssa hampaat näyttivät omaan silmääni kuitenkin erityisen vaaleilta.

Vertaa kuvaa liu’uttamalla:

Yhteenvetona voisikin todeta, että hyvin lämpimissä tai hyvin viileissä pigmenttisissä sävyissä mahdollinen ero hampaiden värisävyssä näkyy selvimmin.

Katso vielä videolta, miten huulipunan sävy vaikuttaa:

Lue myös Kotiliedestä: Tee värianalyysi ja selvitä, mitkä värit saavat sinut hehkumaan – tätä väriä kannattaa lähes jokaisen välttää!

X