Kauneus

Poskipunan paikalla on iso vaikutus ilmeeseen – huomaatko kuvista, miten eri levitystavat kaventavat tai kohottavat kasvoja?

Poskipunan paikka voi auttaa korostamaan tai häivyttämään kasvojen muotoja. Testasimme ammattimeikkaajan ohjeilla, kuinka ilme muuttuu poskipunan paikkaa vaihtamalla.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock, Annan Toimitus

Poskipunan paikkaa muuttamalla voi korostaa tai häivyttää kasvojen muotoja.

Poskipunan paikka voi auttaa korostamaan tai häivyttämään kasvojen muotoja. Testasimme ammattimeikkaajan ohjeilla, kuinka ilme muuttuu poskipunan paikkaa vaihtamalla.

Oletko tottunut sipaisemaan poskipunan aina samaan kohtaan? Moni pitää sinnikkäästi kiinni vanhasta niksistä, jossa poskia sisäänpäin imaisemalla kasvoille saa kalamaisen ilmeen, jonka avulla poskipunan paikka löytyy. Usein poskipuna jää kuitenkin tällä tavalla liian alas, minkä vuoksi lopputulos voi olla valahtaneen ja väsähtäneen näköinen.

Myös kasvonpiirteillä on väliä. Samaan paikkaan sudittu puna voi toisella saada kasvot kohoamaan ja toisella valahtamaan. Mikäli haluat korostaa tai häivyttää kasvojesi muotoja, poskipunan paikkaa vaihtamalla voi saada aikaiseksi yllättävän suuren eron.

FAB Makeup-hair -liikkeen kampaaja ja meikkaaja Riia Koivisto näytti Annan toimittajan kasvoilla, kuinka ero näkyy käytännössä.

Lue myös: Kulmakarvojen muotoilussa tehdään tyypillisesti kaksi virhettä – ammattilainen kertoo, miten kulmista saa täydellisen muotoiset

Poskipunan paikka poskipäällä tai ohimolla vaikuttaa ilmeeseen.
Kuvan meikissä vasemmalla puolella poskipuna on laitettu poskipäälle, oikealla puolella poskipunan paikka on ohimolla. Huomaatko eron?

Poskipunan paikka poskipäällä pyöristää kasvoja

Kun hymyilet oikein leveästi, korkeimmalle nouseva kohta osoittaa poskipään paikan. Jos kasvoille haluaa loihtia tyttömäisen ilmeen, kannattaa poskipuna sijoittaa siihen.

Poskipunan paikka poskipäällä pyöristää kasvoja.
Tässä poskipuna on sijoitettu poskipäälle eli posken korkeimpaan kohtaan.

Poskipään korostaminen punalla luo illuusion pyöreämmistä kasvoista, minkä vuoksi sillä on etenkin kapeille kasvoille kohottava vaikutus. Sen sijaan mikäli sinulla on pyöreät kasvot tai korkeat poskipäät, poskipuna tässä kohdassa voi korostaa niitä entisestään.

Poskipään korostaminen toimii usein etenkin ikääntyneillä kasvoilla nuorentavalla tavalla, sillä iho menettää iän myötä kimmoisuuttaan. Oikein levitettynä poskipunalla voi siis olla hyvinkin kohottava vaikutus.

Ole kuitenkin tarkkana, ettet levitä poskipunaa liian alas. Jos poskipunaa sutii suoraan nenänlinjaa pitkin alaspäin, lopputuloksesta tulee helposti valahtaneen näköinen. Liian alas laitettu poskipuna vanhentaa ilmettä.

Poskipäälle laitettu poskipuna voi korostaa kasvojen pyöreyttä tai korkeita poskipäitä.

Poskipunan paikka ohimolla kaventaa ja kohottaa

Poskipunan voi sijoittaa myös ohimolle puolikaaren muotoon. Tällöin poskipunan paikka nousee ylös hiusrajaa mukaillen. Poskipunan paikka on aurinkopuuterin yläpuolella.

Ohimolle nouseva poskipuna mukailee hiusrajaa ja muodostaa puolikaaren.

Mikäli sinulla on jo korkeat poskipäät ja haluat luoda kasvoille kaventavan ja kohottavan ilmeen, poskipuna kannattaa sutia ohimolle. Se nostaa kasvojen ilmettä ja ikään kuin häivyttää pyöreyttä kasvoilta.

Molemmat poskipunan levitystavat ovat oikein, mutta ne korostavat eri asioita. Itselle sopivalta tuntuvaa paikkaa voi etsiä kokeilemalla. Osa tykkää sipaista poskipunaa myös nenälle ja otsalle.

Poskipunan paikka ohimolla kaventaa ja kohottaa.
Ohimolle sipaistu poskipuna kohottaa ja kaventaa kasvojen ilmettä.

Myös poskipunan sävyllä on väliä

Poskipunan paikka muuttaa ilmettä paljon, mutta myös poskipunan sävyllä on väliä.  Sävyä valitessa kannattaa aina huomioida oman ihon pohjasävy. Jos sinulla on lämmin, keltaiseen taittava iho, lämpimät sävyt korostavat ihosi pohjasävyä kauniisti. Sen sijaan liian lämpimät sävyt kylmään taittavalla iholla voivat tehdä ihosta valjun oloisen. Viileän pinkin sävyt korostavat kylmään taittavaa ihoa kauniisti. Neutraalille pohjasävylle sen sijaan sopivat sekä lämpimät että kylmät värit.

Oman ihon pohjasävyä voi tutkia esimerkiksi ranteen verisuonia vilkaisemalla: useimmiten siniseen ja violettiin taittavat suonet vihjaavat kylmästä pohjasävystä, vihreät suonet viittaavat sen sijaan lämpimään pohjasävyyn.

Lue myös: Kokeiletko meikkivoiteen sävyä ranteeseen? Ei kannattaisi – sen sijaan ranteen iholta voi tarkistaa jotain muuta olennaista

Poskipunan paikka ja sävy vaikuttavat ilmeeseen.
Vasemmalla puolella on kylmään taittava puna, oikealla puolella puolestaan persikkaisempi sävy.
X