Kauneus

Kulmakarvojen muotoilussa tehdään tyypillisesti kaksi virhettä – ammattilainen kertoo, miten kulmista saa täydellisen muotoiset

Nyt halutaan luonnolliset ja tuuheat kulmakarvat. Miten valita monista meikkituotteista itselle oikeat, ja miten onnistuu täydellisen muotoisten kulmien muotoilu? Asiantuntija antaa vinkit.

Teksti:
Mirva Saukkola
Kuvat:
Istock

Jos kulmakarvoja on kylliksi, sävytetty geeli voi antaa luonnollisimman lopputuloksen.

Nyt halutaan luonnolliset ja tuuheat kulmakarvat. Miten valita monista meikkituotteista itselle oikeat, ja miten onnistuu täydellisen muotoisten kulmien muotoilu? Asiantuntija antaa vinkit.

Kulmakarvojen muotoilu vaikuttaa paljon kasvojen ilmeeseen. Kosmetiikkateollisuus tuo joka vuosi markkinoille yhä uusia kulmatuotteita. Tarjolla on perinteisten kulmakynien ohella muun muassa geelejä ja voidemaista pomadaa. Mutta mistä tietää, mikä on juuri itselle se oikea tuote?

− Kaikki lähtee siitä, millaiset omat kulmat ovat. Jos karvaa on kylliksi, sävytetty geeli voi antaa luonnollisimman lopputuloksen. Kulmakynä on helppokäyttöinen ja kestää kasvoilla, mutta lopputuloksesta voi helposti tulla liian kova. Itse suosin eniten puuterimaisia paletteja. Niillä saa piirrettyä kauniit kulmat kuin karva kerrallaan, neuvoo Rebel Helsinki -hoitolan perustaja, niin microblading-tekniikan osaajana kuin meikkaajanakin tunnettu Reija Lommi.

Lue myös: Kulmameikki on nopea ilmeen piristäjä – testasimme 7 erilaista kulmatuotetta tussista maskaraan

Väri kannattaa valita huolellisesti. Liian tumma tai punasävyinen lopputulos ei pue kenenkään kasvoja. Kulmameikin sävyä kannattaakin verrata omiin kulmakarvoihin. Hiuksetkin voivat viitoittaa oikealle tielle, mikäli ne ovat värjäämättömät.

Kulmameikin sävy kannattaa valita läheltä omien kulmien väriä.

Myös välineiden suhteen tulee olla tarkkana. Kulmat piirretään ohuilla vedoilla muistuttamaan oikeita karvoja. Siksi niitä ei voi sutaista kerralla paksupäisellä sudilla, vaan ohutkärkisellä siveltimellä kannattaa luonnostella karva kerrallaan. Kulmakynän käyttäjän on syytä turvautua ahkerasti teroittimeen, sillä kärjestä paksuksi kuluneella kynällä saa vain epäsiistiä jälkeä aikaan.

Tuuheakulmainen saattaa tarvita meikkiarsenaaliinsa myös värittömän kulmageelin, jolla tarhapöllömäisesti rehottavat karvat saa suitsittua paikoilleen. Toisin kuin vaikkapa 1980-luvulla kulmia ei kuitenkaan enää harjata kohti yläilmoja, vaan geeli sivellään kohti karvojen luonnollista kasvusuuntaa.

Lue myös: Vahvaa silmämeikkiä suosiva Alma Hätönen sai muuttumisleikissä kuulaana hehkuvan lookin: ”Etenkin kulmakarvat ovat upeat!”

Jokapäiväisessä elämässä suuri osa meistä halajaa luonnollisen mutta huolitellun näköisiä kulmakarvoja. Juhlameikissä voi sen sijaan heittäytyä överimmälle vaihteelle. Tämän hetken silmämeikissä värin voi sivellä luomen sijaan kulmiin. Miltä kuulostaisivat vaikka safiirinsiniset tai smaragdinvihreät kulmakarvat? Muotia suosivat niin bilettävät nuoret naiset kuin miehet. Näytöslavoilla on bongattu myös paljeteilla tai muilla kimalteilla kuorrutettuja kulmakarvoja.

Lue myös: Muistatko menneiden vuosikymmenien kulmakarvaidolit? Muoti on vaihdellut langanohuista viivoista tuuheisiin puskiin – nyt suositaan runsasta ja luonnollista

Kulmakarvojen muotoilu: ei liian etäälle eikä liian lähelle

Vaikka välineet ja karvat olisivat kunnossa, kulmat voivat silti kummastuttaa kanssaihmisiä. Silloin ne eivät yleensä pelaa yhteen kasvojen symmetrian kanssa.

− Kokemukseni mukaan aikuiset naiset piirtävät usein kulmakarvat liian etäälle toisistaan, jolloin lopputuloksena on hämmästynyt ilme. Nuoret naiset taas sortuvat päinvastaiseen. Liian lähellä toisiaan olevat kulmat saavat kasvot näyttämään ärtyneiltä, Reija Lommi summaa.

Muita riskejä ovat muun muassa ulkonurkan venyttäminen liian pitkälle kohti ohimoa. Tämän suhteen vanha kunnon konsti kynän asettamisesta nenänpieleen toimii useimpien naisten kasvoilla. Kun kynä kulkee nenänpielestä pupillin yli, kulmien korkein kohta löytyy. Nenänpielestä silmän ulkonurkkaan kulkiessaan kynä taas osoittaa, minne kulmien tulisi päättyä.

kulmien muotoilu
Kuvitteellisten viivojen vetäminen nenänpielestä silmän sisä- ja ulkonurkkaan auttaa hahmottamaan kulmakarvojen sopivia alkamis- ja päättymiskohtia.
X