Kauneus

Kulmakarvojen laminointi tuo helpotusta kulmien muotoiluun – kysyimme asiantuntijalta, kenelle se sopii ja kenelle ei

Kulmakarvojen laminointi on nouseva trendi ja sen avulla kulmiin saa luonnollista tuuheutta ja näyttävyyttä. Mistä toimenpiteessä oikein on kysymys? Kysyimme asiantuntijalta 8 kysymystä kulmakarvojen laminoinnista.

Teksti:
Janna Nousiainen
Kuvat:
Istock

Kulmakarvojen laminointi tuo omiin karvoihin luonnollista tuuheutta.

Kulmakarvojen laminointi on nouseva trendi ja sen avulla kulmiin saa luonnollista tuuheutta ja näyttävyyttä. Mistä toimenpiteessä oikein on kysymys? Kysyimme asiantuntijalta 8 kysymystä kulmakarvojen laminoinnista.

Kulmakarvojen laminointi on nouseva trendi. Eikä ihme, sillä tämän hetken halutuimmat kulmakarvat ovat tuuheat ja näyttävät.

Tuuheuden lisäksi nyt arvostetaan luonnollisuutta ja helppoutta. Kaikilla ei kuitenkaan ole automaattisesti tuuhean näköisiä kulmia, joten niitä tavoitellaan erilaisilla kauneusmenetelmillä. Kulmakarvojen laminoinnissa karva käsitellään niin, että sen tekstuuri saadaan elastisemmaksi ja karvaan saadaan lisää muotoilumahdollisuuksia.

Lue myös: Kulmien värjäys kotona on helpompaa kuin kuvittelit! 6 kohdan helpot ohjeet, joilla onnistut

Kulmakarvojen laminointi tuo helppoutta arkeen

Kulmakarvojen laminointi tuo kulmiin lisää tuuheutta, paksuutta ja muotoilumahdollisuuksia. Toimenpiteen jälkeen kulmakarvat muotoillaan päivittäin haluttuun suuntaan, yleisimmin karvat harjataan ylöspäin tuomaan tuuheutta ja näyttävyyttä kasvoille.

Toisin kuin esimerkiksi microbladingissä, kulmakarvojen laminoinnissa ei tehdä pysyvää muutosta, vaan laminoinnin vaikutus lakkaa kulmakarvojen kasvaessa.

Kysyimme 8 kysymystä kulmien laminoinnista Blue Lagoon Beautyn SKY-kosmetologi Anna-Mari Antikaiselta.

1. Mitä on kulmakarvojen laminointi?

”Kulmakarvojen laminoinnissa keskitytään kulmien luonnolliseen korostamiseen. Se tuo lisää tuuheutta, paksuutta ja muotoilumahdollisuuksia.”

2. Millainen toimenpide se on?

”Ensin asiakkaan kanssa tehdään alkusuunnittelu halutusta lopputuloksesta, värisävystä, muodosta sekä varmistetaan ettei hoidolle ole esteitä tai allergioita. Sen jälkeen kulmakarvat puhdistetaan ja käsitellään laminointiaineilla, kestovärjätään ja muotoillaan. Lopuksi kulmiin laitetaan kosteuttava seerumi, sekä iholle hoitovoide ja aurinkosuojavoide.”

3. Mitä toimenpide varsinaisesti tekee karvalle?

”Se pehmentää karvan niin, että karva pysyy paremmin paikallaan. Monella karvat kasvavat alaspäin ja ne eivät pysy kauaa ylöspäin harjattuna, vaan laskeutuvat nopeasti omaan malliinsa. Sitten kun karva on pehmeämpää, se pysyy tuuheana.”

Lähikuva tuuheista kulmakarvoista. Kulmakarvojen laminointi on kosmetologin mukaan todella haluttu toimenpide.
Kulmakarvojen laminointi on kosmetologin mukaan todella haluttu toimenpide.

4. Kenelle kulmakarvojen laminointi sopii?

”Se sopii melkein kaikille, mutta siitä ei välttämättä saa niin suurta hyötyä, jos kulmakarvoissa on todella vähän karvoja. Laminointi sopii henkilölle, joka haluaa luonnollisesti muotoilla omia kulmakarvoja ilman pysyvää muutosta.”

5. Kenelle se ei sovi?

”Henkilöille, joilla on paha atooppinen iho tai psoriasis kasvoilla. En myöskään lähtisi tekemään, jos on silmätulehdus tai paljon tulehtuneita epäpuhtauksia kulmien ympärillä. Sitä ei myöskään suositella tehtävän sädehoitojen aikana tai jos on karvojennyppimishäiriö. Allergiat kysytään aina ja kaikesta kannattaa aina etukäteen kysyä, jos jokin hoidossa mietityttää.

Raskaus tai imetys eivät varsinaisesti ole esteitä, mutta silloin hormonitoiminta on erilaista ja sillä on vaikutusta karvoihin. Silloin kulmakarvojen laminointi ei välttämättä toimi täysin oikein ja lopputulos voi olla hyvinkin lyhytkestoinen.”

6. Kauan kulmakarvojen laminoinnin vaikutus kestää?

”Vaikutuksen kesto on yksilöllistä ja se vaihtelee 3-8 viikon välillä. Kestoon vaikuttaa se, kuinka nopeasti oma karva kasvaa. Laminoinnissa käsitellään olemassa olevaa karvaa, joten laminointi kasvaa ulos kulmien mukana.”

7. Voiko laminoinnin tehdä ilman värjäystä, jos on esimerkiksi tummat kulmakarvat luonnostaan?

”Tottakai. Värjäys jätetään myös tekemättä, jos on väriaineallergia.”

8. Miten laminoituja kulmia hoidetaan kotona?

”Seuraavan 48 tunnin aikana laminoinnista tulisi välttää kulmien kastelua, meikkaamista tai voimakasta hikoilua. Liian aikainen vesipesu voi laskea laminoinnin lopputulosta, ja niiden kannattaa antaa rauhassa asettua pari päivää. Tämän jälkeen kulmia voi pestä ja meikata normaalisti. Kulmia on ehdottoman tärkeää kosteuttaa niille tarkoitetulla hoitoaineella päivittäin, aamuin illoin. Öljypohjaisia tuotteita olisi hyvä välttää kulmissa, jos aikoo ottaa laminoinnin uudelleen.

Laminoinnin jälkeen karvat ovat huokoisemmat ja sen takia väri tarttuu vähän tummemmin alkuun, eli laminointia ei kannata tehdä juuri ennen jotain tärkeää menoa, Väri tasoittuu parin päivän kuluessa laminoinnista. Kulmakarvojen laminointi on mahdollista tehdä uudelleen 5–8 viikon kuluttua.”

X