Julkkikset

Jaana Pelkoselle hoetaan taas kadulla vanhaa koodisanaa – ”Mietin, miten se muistetaan niin hyvin”

TVOF-juontaja Jaana Pelkonen keksi uuden tatuoinnin kollegalleen Heikki Paasoselle. 

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Jaana Pelkonen kävi lapsena musiikkiluokat. – En tiedä kuinka paljon se vei ujouttani pois, mutta kyllä se jotain toi elämään.

TVOF-juontaja Jaana Pelkonen keksi uuden tatuoinnin kollegalleen Heikki Paasoselle. 

Entinen kansanedustaja Jaana Pelkonen palaa 18 vuoden jälkeen tv-juontajaksi Heikki Paasosen rinnalle uudella The Voice of Finland -ohjelman kaudella. Kaksikon yhteinen työtaival alkoi euroviisukarsinnoissa 2005. Seuraavana vuotena Lordi voitti Euroviisut. 

– Meidät oli silloin vähän niin kuin pestattu uudistamaan Euroviisut. Hyvin kävi kun Suomi voitti, Jaana muisteli TVOF-pressitilaisuudessa St. George -hotellissa Helsingissä. 

Vuosien aikana Jaanan ja Heikin ystävyys on kestänyt, vaikka Jaana teki urahypyn politiikkaan. 

– Se ei ole mitenkään itsestään selvää, mutta ihanaa, että näin on. Nyt kun näemme, niin sitä on ihan kuin ei taukoa olisi ollutkaan. Minusta Heikki on Suomen paras miesjuontaja. Hän on superammattilainen!

Jaana valloitti tv-ruudut aikoinaan juontajana Tilt-peliohjelmassa ja nyt häntä on siitä yllättäen tultu jälleen lähes päivittäin muistuttamaan. 

– Jossain vaiheessa kun kävelin kadulla, ihmiset saattoivat sanoa vain ”Tilt” ja mennä karkuun. Se oli hauskaa. Nyt kuulen siitä taas pitkästä aikaa. Välillä mietin, miten se muistetaan niin hyvin, mutta silloin ei ollut paljon kanavia. Minullekin se oli tärkeä ohjelma. Rahoitin sillä opintoja yliopistossa.

– Ohjelma muuttuu aina valmentajien mukana. Kaikki tulevat hyvin juttuun ja ovat rentoutuneita, juontaja Heikki Paasonen naurahti. Uusina valmentajina aloittavat Sanni ja Arttu Wiskari.

Ennen Lordin euroviisuvoittoa viisuporukka ehti lyödä vetoa tatuoinneista. Jaanan mielestä hänen versionsa tapahtumien kulusta on oikea. 

– Pojat olivat puhuneet illalla, että jos Suomi voittaa Euroviisut niin he ottavat HRH eli Hard Rock Hallelujah -tatuoinnit. Minä en ollut sinä iltana paikalla, mutta aamulla minulle kerrottiin siitä. Heitin paniikissa, että okei, jos Lordi voittaa ja minä juonnan, niin sitten minä otan sen tatuoinnin. No nämä kummatkin tapahtuivat. Heikki vielä vei minut ottamaan sitä tatuointia, Jaana nauroi. 

TVOF -pressipäivänä ilmassa oli ollut puhetta The Voice -tatuoinnin ottamisesta, mutta tilanne saattaakin vielä muuttua. 

– Ei kun Heikki ottaakin Tilt-tatuoinnin, Jaana keksi nauraen. 

X