Arttu Wiskarin, 35, uusi albumi Suomen muotoisen pilven alla julkaistiin elokuun lopussa.
Arttu Wiskarin, 35, uusi albumi Suomen muotoisen pilven alla julkaistiin elokuun lopussa.
Julkkikset

Arttu Wiskari on ulkoistanut perheen taloudenpidon vaimolleen: ”En ikinä katso tilini saldoa”

Muusikko Arttu Wiskari ei hoida perheen raha-asioita. Vaimo tietää paremmin tilin saldon ja kertoo, milloin kannattaa jättää metallinpaljastimet ja muut turhuudet ostamatta.
Teksti: Riikka Heinonen Kuvat: OM-arkisto

Millainen kesä on takana, Arttu Wiskari?

Tämä kesä on ollut erilainen kuin kesät viimeiseen 10 vuoteen. On ollut uskomatonta päästä reissaamaan perheen kanssa ja elämään normaalia elämää.

Tykkään keikkareissuilla siitä, että ihmiset tulevat juttelemaan, mutta nyt kun minun ei ole ollut pakko mennä ihmisten pariin, olen halunnut olla mahdollisimman irti kaikesta.

Olen tehnyt myös töitä ravintolassani. Olen siellä kuin robotti: teen sen, mitä pyydetään. Minua ei voi päästää keittiöön tai tarjoilemaan, joten kuljetan ruokalaatikoita asiakkaiden kotiin ja toimin talonmiehenä.

Lue lisää: Arttu Wiskari: ”Levy-yhtiöstä sanottiin, että olen liian ruma artistiksi”

Mitä tilaat yleensä ravintolassa?

Tilaan lähes aina yllätysmenun, eli pyydän tarjoilijaa tuomaan minulle sen annoksen, jonka hän itse valitsisi listalta. Olen kaikkiruokainen, syön melkein mitä tahansa.

Teet musiikkia, sinulla on oma ­levy-yhtiö ja ravintola. Mikä on seuraava haaveesi?

Lanseeraan syyskuussa uuden bisneksen, joka on ollut työn alla jo jonkin aikaa. Minulla piti olla tänä vuonna iso 10-vuotiskiertue, mutta se siirtyy ensi vuodelle. Puuhaa riittää ainakin seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Mistä halu yrittäjyyteen kumpuaa?

Olen ollut pienestä pitäen yrittäjähenkinen. Tein vuosia töitä muille, kunnes tajusin, että voisin tehdä töitä itselleni. Jos hommat menevät pieleen, voin syyttää vain itseäni.

Onnistumisen tunne on minulle todella tärkeä. Jaksan yhden onnistumisen turvin painaa pitkään, mutta toisaalta vastoinkäymiset harmittavat minua vietävästi.

Arttu Wiskari, sinua on verrattu Samuli Edelmanniin, Anssi Kelaan ja Gösta Sundqvistiin. Osuvatko vertailut oikeaan?

Olen poiminut vaikutteita heiltä kaikilta. Samulilla on kiinnostava laulutyyli. Kuulin, että hän laulaa kuiskaamalla osan kappaleistaan. Testailin samaa tekniikkaa pariin biisiin.

Gösta taas on entisen yhtyekaverini ja biisintekijäni Janne Rintalan suuri suosikki, joten hänen vaikutteitaan on päätynyt sitä kautta musiikkiini.

Paljonko sinulla on käteistä taskussasi?

Ei yhtään. En myöskään ikinä katso tilini saldoa. Olen siitä onnellisessa asemassa, että vaimoni pitää raha-asioistani huolen. Joskus hän saattaa sanoa, että älä käytä rahaa nyt mihinkään, ja silloin tiedän olla tuhlaamatta turhuuksiin. Siitä huolimatta päädyn aina ostamaan jotain älytöntä.

Muutama vuosi sitten ostin metallinpaljastimen, jolle ei ole vielä löytynyt käyttöä. Äskettäin ostin frisbeegolfkiekot, mutta ne eivät onneksi olleet kalliit. En osta merkkivaatteita, mutta Playstation-peleihin ja ohjaimiin palaa suuria summia.

Mitä kuljetat aina mukanasi?

Päässäni on aina lippis. En poistu kotoani ilman sitä. Lippalakki on ollut tavaramerkkini jo kymmenen vuotta. Minulla on 200 lippistä. Vaihdan lippistä sen mukaan, mikä on päivän fiilis. Lisäksi minulla on aina kello ranteessani. Kerään Tissot-merkkisiä kelloja, joita minulla on valtavasti. Ne ovat hyvännäköisiä eivätkä liian kalliita.

Arttu Wiskari, kuinka usein mietit, että tässäkö tää oli?

Toivottavasti en koskaan. Jos nuo sanat joskus kuulee minun suustani, olen silloin luovuttanut.

Juotko kahvisi maidolla vai mustana?

Aina maidolla. Saan kahvia juodessani aika usein kuulla kuittailua Kahvimaitoa-biisistäni. Tykkään itsekin viljellä vitsejä kappaleesta.

Lue lisää: Arttu Wiskari paljastaa: ”Olli Lindolm piti minun puoliani tapauksessa, jossa koin kiusaamista toiselta artistilta”

 

X