Julkkikset

Esko Eerikäinen julkaisi pysäyttävän päivityksen: ”Kuolenko minä?”

Radiojuontaja Esko Eerikäinen, 50, kertoo Instagram-tilillään terveyshuolien varjostaneen hänen alkukesäänsä.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Eskon mukaan viimeiset viikot ovat olleet raskaita. Hän kirjoittaa asiasta sosiaalisessa mediassa.

Radiojuontaja Esko Eerikäinen, 50, kertoo Instagram-tilillään terveyshuolien varjostaneen hänen alkukesäänsä.

Radiotoimittaja Esko Eerikäinen on julkaissut Instagram-tilillään päivityksen, jossa hän kertoo alkukesällä kohtaamistaan terveysongelmista.  

”Melkein 3 viikkoa löysässä hirressä…rutiinitarkastus, joka muodostui melkoiseksi vuoristoradaksi. Verikokeita, odotusta, magneettikuvaus, odotusta…tänään selvisi, että nopat olivatkin minun puolellani. En minä tähän ainakaan kuole. Kuolema oli mielessä monesti näiden viikkojen aikana. Melkein unohdin elää, en tee sitä enää. Kaikki ok, shokista selvitään”, Esko kirjoittaa.

Instagramin tarinaosiossa Esko kertoo, kuinka hän on käynyt säännöllisesti lääkärissä ja verikokeissa täytettyään 50 vuotta. Noin kolme viikkoa sitten rutiinitarkastuksen yhteydessä paljastui kuitenkin jotain epäilyttävää.

– Ehdittiin lähteä Victorian kanssa reissuun, ja reissun toisena päivänä lääkäri laittoi viestiä, että soitatko minulle liittyen sinun kokeisiin, että siinä on jotain häikkää ja pitäisi keskustella. Siinä hän tiputti melkoisen pommin, että on mahdollista, että ehkä on jokin kasvain tai mahdollisesti jopa syöpä.

– Voit kuvitella, millaista on viettää kesälomaa ja yrittää olla mahdollisimman oma itsensä tuollaisen uutisen jälkeen, Esko jatkaa.

Lue myös: Esko Eerikäinen rääkkäsi itseään rajuilla dieeteillä – lopulta keho oli niin poikki, että se vaati vuoden tauon kaikesta

Syöpäepäily osoittautui aiheettomaksi

Lääkäri ohjeisti Eskoa käymään uudestaan verikokeissa lomamatkan jälkeen. Varmistui, että veriarvot olivat parantuneet, mutta hän sai lähetteen vielä jatkotutkimuksiin.

– 10 minuuttia ennen SuomiAreenan lavalle menoa lääkäri laittoi viestiä, että arvot ovat muuttuneet vähän parempaan suuntaan, mutta varataan sinulle magneettikuvaukseen aika ja sitten erikseen aika urologille, ja suljetaan pois kaikki mahdolliset vaihtoehdot.

– Sitten pitikin mennä lavalle aivan shokissa, miettien mitä tässä tapahtuu, onko minulla syöpä, kuolenko minä, miten selviän tästä ja miten kerron tästä Victorialle, Esko muistelee tilannetta Instagram-tarinoissaan.

Tulosten tultua takaisin selvisi, että kaikki on onneksi hyvin.

– Ei ole kasvaimia, ei ole mitään syöpää. Arvot ovat vähän paremmat ja niitä nyt seurataan. Ei mitään hälyttävää luojan kiitos.

Esko haluaa jakaa tarinansa, jotta jokainen muistaisi huolehtia terveydestään.

– Miehet käykää tutkimuksissa. Älkää menkö sitten kun on liian myöhäistä, koska sitten se on liian myöhäistä.

Moni seuraaja on lähettänyt Eskolle tsemppiviestejä.

– Eletään Esko täysillä ja nautitaan elämästä, eräs seuraaja kirjoittaa kommenteissa.

Lue myös Seura.fi: Esko Eerikäinen eli vaarallisen lapsuuden, mikä teki hänestä paremman isän – ”Tyttäreni ei tarvitse selvitä yksin mistään”

X