Kauneus

Kulmameikki on nopea ilmeen piristäjä – testasimme 7 erilaista kulmatuotetta tussista maskaraan

Kulmameikki ja kulmien muotoilu on nopea tapa piristää ilmettä. Testasimme seitsemän erilaista kulmatuotetta kulmakynästä pomadeen ja luomiväriin.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Huoliteltu kulmameikki piristää ilmeen nopeasti. Annan testissä oli seitsemän erilaista kulmameikkituotetta. 

Kulmameikki ja kulmien muotoilu on nopea tapa piristää ilmettä. Testasimme seitsemän erilaista kulmatuotetta kulmakynästä pomadeen ja luomiväriin.

Testaaja on aktiivisesti liikkuva nainen, joka ei mene koskaan ulos kodistaan ilman kulmaväriä. Hän nyppii irtokarvat kulmien alta päivittäin ja on todella tarkka siitä, että kulma­meikki on laadukas. Loppu­tuloksen pitää olla kestävä ja luonnollinen.

Nyx Professional Makeup Fill & Fluff Eyebrow Pomade Pencil -kulmakynä, sävy Espresso, 13 e.
Nyx Professional Makeup Fill & Fluff Eyebrow Pomade Pencil -kulmakynä, sävy Espresso, 13 e.

Nyx-kulmakynä: suurten linjojen maalarille

Tuote lupaa: Kaksipäinen kulmakynä sopii huolettoman näköisten kulmien meikkaukseen. Kyyneleenmuotoisen applikaattorin vahamainen väri tekee pehmeän ja pigmentoidun näköisen lopputuloksen. Toisessa päässä harja värin häivytykseen.

Näin se toimii: Kynän suurehko levityskärki ei istu käteeni lainkaan. Jäljestä tulee herkästi suttuinen. Toisen pään harja on aivan loistava ja siistii lopputulosta kohtuullisen näppärästi.

Pitikö lupaus? Kulmista tuli huolettoman näköiset, sen verran isohko ja pehmeä on kynän jälki. Pigmentoidulta jälki ei mielestäni näytä. Kesti erittäin hyvin tunnin hikitreenin salilla.

Tämä yllätti: Ei-tyypillinen harja osoittautui perinteistä kierreharjaa paremmaksi kulmien siistijäksi.

Pisteet: 8/10

Mádara Organic Makeup Natural Brow -kulma­pomade, sävy 20 Frosty Taupe, 23 e.
Mádara Organic Makeup Natural Brow -kulma­pomade, sävy 20 Frosty Taupe, 23 e.

Mádara-kulmaväri: voidemainen ja kestävä

Tuote lupaa: Voidemaisella kulmavärillä saa todella luonnollisen lopputuloksen. Mukana tulee sivellin, jolla voi piirtää hiuksenhienoja karvoja tai maalata näyttävämmät kulmat. Pitkäkestoinen. Ecocert-sertifioitu ja vegaaninen.

Näin se toimii: Pakkauksen mukana tullut sivellin oli lähinnä vitsi. Levitin pomaden omalla kulmasiveltimelläni. Väri levittyi helposti. Sävy oli täydellisen tuhkaisen ruskea. Voidemainen koostumus laittoi kurittomat karvat jämäkästi paikoilleen.

Pitikö lupaus? Väri oli juuri niin pitkäkestoinen kuin luvattiinkin. Se pysyi paikoillaan jopa hikisessä kuntosalitreenissäni.

Tämä yllätti: Hiustuotteissa pomade merkitsee yleensä kiiltoa, mutta tällä tuli sopivan luonnolliset, hillityt kulmat.

Pisteet: 9/10

MAC Eyeshadow -luomiväri, sävy Omega Matte, 22,50 e ja 212 Flat Definer Brush -sivellin, 28,50 e.
MAC Eyeshadow -luomiväri, sävy Omega Matte, 22,50 e ja 212 Flat Definer Brush -sivellin, 28,50 e.

MAC Eyeshadow -luomiväri: vaativalle meikkarille

Tuote lupaa: Runsaspigmenttinen, puuterimainen, satiinisen lopputuloksen antava luomiväri. Väri levittyy tasaisesti ja on helppo häivyttää. Sitä voi käyttää sekä kuivana, jolloin tulos on pehmeämpi, että märkänä, jolloin väri on vahvempi.

Näin se toimii: Tämä luomiväri on monen meikkihifistelijän salainen kulma-ase. Siitäkin huolimatta, että se on luomiväri. Etenkin Omega-sävy on suomalaiselle väritykselle sopivan tuhkainen. Litteän siveltimen ohella luonnonkarvainen, viisto sivellin toimii hyvin .

Pitikö lupaus? Helppo käyttää, ja lopputuloksena on erittäin luonnollisen näköiset ja väriset kulmat. Sopii erityisesti nudemeikkiin.

Tämä yllätti: Luomiväri oli testin paras kulmatuote.

Pisteet: 10/10

L’Oréal Paris Plump & Set Brow Artist -kulmamaskara, sävy 108 Dark Brunette, 9 e.
L’Oréal Paris Plump & Set Brow Artist -kulmamaskara, sävy 108 Dark Brunette, 9 e.

L’Oréal Paris -kulmamaskara: nopeaa ja helppoa kaipaavalle

Tuote lupaa: Kulmakarvamaskara, jonka avulla kulmakarvat saa muotoiltua oikeaan asentoon helposti. Kulmat saavat väriä parilla harjanvedolla. Lopputuloksena on täyteläiset ja kauniisti muotoillut kulmat.

Näin se toimii: Pieni harja oli yllättävän näppärä käyttää. Täydellinen kiireisen ihmisen pikameikki. Väriä tuli parilla harjanvedolla juuri riittävästi, ja kulmat pysyvät sen ansiosta hyvin paikoillaan. Helppo kesätuote, jolla sutii lomakulmat tai vaikka viikonloppukulmat näppärästi nätiksi.

Pitikö lupaus? Lunasti lupaukset täysin. Kesti hikitreenin, joten siitä lisää plussaa.

Tämä yllätti: Pienen harjan näppäryys oli puuterimaisen kulmavärin ja siveltimien ystävälle positiivinen uusi tuttavuus.

Pisteet: 9+/10

Gosh Brow Hair Stroke 24h Semi Tattoo Ink Liner -kulmatussi, sävy 002 Greybrown, 15,50 e.
Gosh Brow Hair Stroke 24h Semi Tattoo Ink Liner -kulmatussi, sävy 002 Greybrown, 15,50 e.

Gosh-kulmatussi: tussimaisen jäljen ystävälle

Tuote lupaa: Kulmatussi luo täydelliset kulmat, jotka kestävät koko päivän. Tahraamaton ja kevyt koostumus. Helppo levittää tarkasti kapean huopakärjen avulla. Kulmakarvoja jäljitteleviä viivoja voi piirtää nopeasti. Hajusteeton ja vegaaninen.

Näin se toimii: Se on todellakin tussi eikä siksi oikein vakuuttanut. Kuin piirtäisi lapsen huopakynällä lisäkarvoja omien kulmien joukkoon. Jälki oli myös aika märkää, eikä sitä voinut häivyttää, kun se jo kuivahti iholle.

Pitikö lupaus? Luvattu pitkäkestoisuus kyllä pätee. Tämä voisi sopia heille, jotka pitävät myös silmänrajaustusseista eli aika kovasta jäljestä. Ei luonnollisen meikin ystävän valinta.

Tämä yllätti: Tussin märkyys tuntui oudolta. Hyvästä kestosta lisäpisteitä.

Pisteet: 8-/10

Idun Minerals Perfect Eyebrows -kulmageeli, sävy Medium, 20 e.
Idun Minerals Perfect Eyebrows -kulmageeli, sävy Medium, 20 e.

Idun Minerals -kulmageeli: tuuheutta toivovalle

Tuote lupaa: Sävytetty, luonnollisia kuituja sisältävä tuu­heuttava kulmageeli. Vegaanisen geelin mineraalipigmentit antavat tasaisen sävyn. Pieni harja mahdollistaa tarkan levityksen, ja geeli kiinnittää kulmat paikoilleen koko päiväksi. Toimii erityisen hyvin ohuissa kulmissa.

Näin se toimii: Geeli todellakin tuuheuttaa. Luonnostaan tuuheakulmaisena koin geelin jopa turhan tuuheuttavaksi, ja siksi myöskään jälki ei ollut minun makuuni riittävän siistiä. Hentokulmaiselle tämä olisi varmasti loistava kulmatuote.

Pitikö lupaus? Ainakin mitä tuuheuttamiseen tulee. Kestokin oli hyvää tasoa. Harja on näppäränkokoinen, ja se harjaa karvat kauniisti paikoilleen.

Tämä yllätti: Se tuuheutus!

Pisteet: 8/10

Isadora Brow Powder Pen -kulmakynä, sävy 09 Taupe, 13 e.
Isadora Brow Powder Pen -kulmakynä, sävy 09 Taupe, 13 e.

Isadora-kulmakynä: ammattimeikkarien suosikki

Tuote lupaa: Puuteripohjainen kulmakynä, jolla piirrät luonnollisen näköiset, mattapintaiset kulmat. Kynän pehmeä koostumus takaa helpon levityksen. Kynässä on runsaasti pigmenttiä ja se kestää hyvin.

Näin se toimii: Tämä on paras koskaan kokeilemani kulmakynä. Sen pehmeä koostumus tekee kynästä jopa yhtä helppokäyttöisen ja jäljestä yhtä luonnollisen kuin puuterimaisella kulmavärillä saa aikaiseksi. Tuhkainen sävy 09 Taupe sopii lähes jokaiselle.

Pitikö lupaus? Kyllä piti. Kaikki annetut lupaukset tulivat täytettyä: kesto, helppo levittyvyys, pigmenttien runsaus ja luonnollinen jälki.

Tämä yllätti: Se, että kynä voi antaa näin pehmeän ja luonnollisen jäljen.

Pisteet: 9,5/10

X