Julkkikset

Eva Biaudet'n parisuhde oli pitkään on/off-suhde: ”Olemme olleet enemmän tai vähemmän yhdessä 26 vuotta”

Kansanedustaja Eva Biaudet, 62, elää avoliitossa puolisonsa Thomas Forsströmin kanssa. – Naimisiin meneminen ei ole tuntunut meistä tärkeältä, Eva sanoo. Nykyään he nauttivat isovanhemmuudesta.

Teksti:
Minna Juti
Kuvat:
Liisa Valonen, Eva Biaudet’n kotialbumi, OM-arkisto

Seitsemän kautta kansanedustajana on koulinut Eva Biaudet’sta rohkean poliitikon, joka ei halua joustaa, kun kysymys on periaatteista.

Kansanedustaja Eva Biaudet, 62, elää avoliitossa puolisonsa Thomas Forsströmin kanssa. – Naimisiin meneminen ei ole tuntunut meistä tärkeältä, Eva sanoo. Nykyään he nauttivat isovanhemmuudesta.

Miettiiköhän elokuva-alalla työskentelevä David Schmedes Biaudet, 31, koskaan, miten hyvän elokuvan hänen äitinsä Eva Biaudet’n, 62, elämäntarinasta saisi?

Ehdottaisin lajityypiksi romanttista komediaa.

Kuvitelkaapa vaikka näin: reipas ja räväkkä kolmikymppinen nainen valitaan kansanedustajaksi, kun hän pienellä vaalibudjetilla päihittää puolueensa konservatiivisiiven tukeman vanhan pampun.

Nainen on jo surrut lapsettomuuttaan, mutta heti ensimmäisellä vaalikaudella hän saa yllättäen kolme adoptiolasta, ensin kaksostytöt ja parin vuoden kuluttua pojan. Avioliitto lasten isän kanssa päättyy kesken ruuhkavuosien, mutta nainen jaksaa ja pärjää. Hänet valitaan kansanedustajaksi uudelleen, ja hänestä tulee ministeri. Yllättäen hän tulee raskaaksi ja saa neljännen lapsen, pojan, jonka isän kanssa seurustelee on/off. Nainen on kaikista lapsistaan superonnellinen.

Eva Biaudet nuorena kansanedustajana vuonna 1993.
Eva Biaudet nuorena kansanedustajana vuonna 1993.

Työssään hän profiloituu vähemmistöjen oikeuksien ajajaksi ja yhdenvertaisuuden puolesta taistelijaksi. Hän haluaa olla kaikenlaista pahaa vastaan. Hän on puheissaan rohkea ja seisoo mielipiteensä takana loppuun asti. Hän taistelee ihmiskauppaa vastaan ja vaatii muun muassa seksin oston kieltämistä.

Elokuvaan saadaan myös glamouria ja bling blingiä, sillä nainen valitaan korkean tason virkaan ulkomaille, ja hän muuttaa neljän lapsensa kanssa yksin Wieniin diplomaattipiireihin. Uusi koti on upea, mutta teini-ikään ehtineet isommat lapset ovat villejä ja bailaavat uusien koulukavereidensa kanssa, joilla kaikilla tuntuu menevän tosi lujaa. Nainen tuskailee, kasvavatko lapset nyt vinoon.

On/off-parisuhde jatkuu taustalla. Hiljalleen se syvenee, parin kiintymys kasvaa, ja kun nainen kolmen vuoden kuluttua palaa lastensa kanssa Suomeen, pariskunta muuttaa yhteen.

Kohta naisesta jo tuleekin puolueensa presidenttiehdokas. Tuttu juttu show’ssa kysytään, miten hän saa miehensä leppymään riidan jälkeen. Nainen nauraa kuin Bridget Jones ja vastaa: ­”Mä vähän nipistelen ja boksaan häntä, käyn päälle.”

Eva Biaudet sai kolme adoptiolasta

Eva Biaudet’sta ei tullut presidenttiä vuoden 2012 vaaleissa. Vuonna 2015 hänet valittiin taas eduskuntaan. Nyt hänellä on menossa jo seitsemäs kausi RKP:n kansanedustajana. Lapset ovat aikuistuneet. Kaksoset Amanda ja Julia Schmedes ja vanhin poika David Schmedes Biaudet ovat jo yli 30-vuotiaita. Kuopus Simon Biaudet on 23.

Evan lapsilla on eri sukunimet.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X