Kauneus

Täydelliset kulmakarvat - Katso helpot ohjeet videotutorialista!

Teksti:
Anna.fi

Tyylikkäät kulmakarvat kohottavat katsetta paremmin kuin kymmenen tunnin yöunet. Voit liftata ilmettä käyttämällä kulmissa kahta eri ruskeaa ja viimeistelemällä vaalealla korostusvärillä. Tärkeää on oikea tekniikka.

Kulmat

Katso myös:  Kulmakarvojen avulla ilme nuoremmaksi

Meikkaajan vinkit

1. Poista hajakarvat

Nypi kulmat aina hyvässä valossa, mieluiten luonnonvalossa. Harjaa kulmat ennen nyppimistä, niin näet niiden oikean muodon. Oma muoto on yleensä luonnollisin ja paras, joten sitä ei kannata yrittää ohentaa tai muuttaa toiseksi. Poista vain ne karvat, jotka kasvavat selvästi väärässä paikassa.

2. Valitse sävy

Vaalea- ja ruskeahiuksisille sopii yleensä parhaiten harmaaseen taittuva kylmä ruskea, lämpimät sävyt sopivat lähinnä punahiuksisille. Älä käytä mustaa, vaikka hiuksesi olisivat mustat. Tumma ruskea sopii silloin paremmin.

3. Käytä meikkivoidetta

Muista levittää meikkivoidetta myös kulmakarvojen alueella, sillä puuterimaiset värit eivät tartu kovin hyvin puhtaalle iholle, etenkään jos iho on hyvin öljyinen.

4. Piirrä ja harjaa

Aloita kulman alareunasta piirtämällä ohutta viivaa ulkonurkkaa kohden. Jatka kulmien rajaamista kulman korkeimmasta kohdasta ulkonurkkaa kohden. Harjaa kulmat kertaalleen alaviistoon, niin näet, missä kohdissa on koloja. Sen jälkeen kolot on helppo täyttää piirtämällä kulmakarvojen suuntaisia pieniä viivoilla alareunasta ylöspäin

Harjaa kulmia aina välissä läpi jolloin ylimääräinen väri irtoaa karvoista ja lopputuloksesta tulee luonnollisempi.

Voit käyttää kahta eri sävyä. Kulmakarvojen alkuosaan sopii vaaleampi väri tai pelkkä harjauskin voi riittää. Liian tummaksi väritetty alku tekee kulmista piirretyn näköiset. Kulmien korkeimpaan kohtaan sopii tumma väri, joka nostaa katsetta.

5. Käytä vaaleaa korostusväriä

Korosta lopuksi kulmaluuta vaalealla kuultovoiteella tai luomivärillä. Tämä korostaa kulmia ja avaa katsetta.

6. Viimeistele

Harjaa lopuksi kulmat muotoon ja viimeistele ne kulmakarvageelillä, joka auttaa pitämään kulmat ojennuksessa. Jos sinulta ei löydy kulmakarvageeliä, voit myös suihkauttaa hiuslakkaa kulmakarvaharjaan ja harjata sillä kulmat ojoon.

Vinkit antoi meikkaaja Emma Jokelainen.

Tuotevinkit skarpeille kulmakarvoille

Kulmakarvat
  1. Kulmageelejä löytyy IsaDoran lisäksi muun muassa Lumenelta, MACilta ja Maybellineltä, jonka Master Brow Drama -kulmageelissä on hyvä vaalea sävy Medium Brown, noin 8 e.
  2. Make Up For Everin vedenkestävä Aqua Brow -kulmageeli toimii erityisesti, jos iho on hyvin rasvainen. Pakkaus sisältää harjan ja siveltimen, noin 46 e.
  3. IsoDora Perfect EyeBrow Pencil -kynän mukana tulee harja, ja sävy Cashmere on monelle sopiva harmahtava ruskea, noin 12 e.
  4. IsaDoran korostuskynä Eybrow Lifter Highlighting Pen on näppärä täsmätuote, jolla voi piirtää kulmaluun esiin, noin 13 e.
  5. Clarins Kit Sourcils Pro -kulmakarvapaletissa on kaikki oleellinen kulmien työstämiseen: hyvät sävyt, vaha, minipinsetit ja harja, noin 53 e.

Meikki Emma Jokelainen/IsaDora: Meikkivoide Nude Sensation Fluid Foundation, sävy 12 Nude Sand. Kulmakynä EyeBrow Pencil With Brush -kynä, sävy 23 Cashmere. Puuterimainen luomiväri Perfect Brows Duo Compact Powder Wet & Dry, sävy 15 Brown Duo. Brow Shaping Gel, sävy Light Brown. Korostuskynä Eybrow Lifter Highlighting Pen. Poskipuna Twist-up Blush & Go, sävy 82 Coral Island. Huulipunakynä Twist-up Matt Lips, sävy 52 Posh Peach.

Lue lisää:

Kevään ja kesän 2015 meikkitrendit – Nudea ja pastellisävyjä

Kuva ja video: Mirva Kakko Teksti ja tuotanto: Anni Nissi Meikki ja hiukset: Emma Jokelainen Malli: Adeliina/Paparazzi

Anni Nissi

Olen Helsingissä asuva vapaa toimittaja Kannuksesta, Keski-Pohjanmaalta. Seuraan kauneusmaailman ilmiöitä ja kirjoitan niistä Ellien lisäksi Annaan, Kotilieteen ja useisiin muihin aikakauslehtiin. Etsin jatkuvasti täydellistä poskipunaa ja heleän ihon salaisuutta.

Emma Jokelainen

Emma JokelainenOlen Emma Jokelainen, Helsingissä asuva meikkitaiteilija ja hiusmuotoilija. Kotimaisen ja kansainvälisen mallinuran myötä sain kipinän siirtyä työskentelemään kulissien taakse ja kouluttauduin meikkaajaksi. Työskentelen kauneuden, muodin ja mainosalan parissa ja teen kuvauksia ja näytöksiä.

Kuva: Jussi Ratilainen

X