Kauneus

Testasimme erikoisen hittiripsivärin, jossa harjan tilalla on pelkkä rauta – yksi ominaisuus ylitse muiden

Annan kauneustoimittaja testasi viraalin ripsivärin, jossa väriä lisätään erikoisen rautapään avulla. Katso lopputulos videolta!

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
iStock, valmistajat
Videot:
Christina Boman

Oletko nähnyt ennen rautakärkistä ripsiväriä?

Annan kauneustoimittaja testasi viraalin ripsivärin, jossa väriä lisätään erikoisen rautapään avulla. Katso lopputulos videolta!

TikTokissa trendasi hiljattain Aasiasta maailmalle levinnyt hittiripsiväri, joka on hämmentänyt meikki-intoilijoita erikoisella ominaisuudellaan. Ripsivärin harjasosa on nimittäin varsin kummallinen – oikeastaan siinä ei ole harjaa lainkaan.

Tyypillisesti ripsiväreissä on pehmeä tai kuminen harjasosa. Tässä ripsivärissä väri levitetään pelkän uurteisen raudan avulla.

Rautaripsiväri ei ole täysin uusi ilmiö, sillä esimerkiksi meikkibrändi Helena Rubinstein lanseerasi vastaavanlaisen tuotteen jo 1958. Sittemmin vastaavia on nähty myös esimerkiksi Neogen-merkillä.

Rautapäisen ripsivärin pitäisi sopia erityisesti lyhyille ja suorille ripsille sekä niille, joille esimerkiksi raskaista tai rasvoittuvista yläluomista johtuen ripsivärit leviävät usein pitkin silmäluomia.

Annan kauneustoimittaja testasi erikoisen rautaripsarin.

Lue myös: Näitä kolmea meikkitrendiä näet tänä keväänä katukuvassa – yksi kasarivillitys tekee paluun

Katso videolta, miltä rautaripsiväri näyttää:

Näin rautaripsiväri suoriutui testissä

JudyDoll 3D Curling Eyelash Iron Mascara n. 9 euroa.

Lähtötilanne

Minulla on suht lyhyet ja piikkisuorat ripset ilman taivutuksia. Taivutukset pysyvät ripsissäni aika huonosti, joskin vedenkestävästä ripsiväristä on ongelmaan jonkin verran apua. Jopa vedenkestävät ripsivärit kuitenkin usein tuhraantuvat iholle, sillä minulla on raskaat ja herkästi rasvoittuvat luomet. Silmäni ovat herkät, joten jos ripsiväri osuu ripsirajan tuntumassa liian lähelle silmää, silmäni ärtyvät herkästi.

Rautaripsivärin lupaus

Ripsiväri lupaa tasaisen värin ripsille, lisää pituutta sekä taivutukset, jotka pysyvät koko päivän. Lisäksi se lupaa kestää koko päivän sotkeentumatta.

Lue myös Kotiliesi.fi: Haaveiletko tuuheista ripsistä? Testasimme 7 ripsiväriä – katso tulokset!

Näin rautaripsiväri toimii

Taivutan ensin ripset huolellisesti ripsentaivuttimella ja ryhdyn hommiin. Kapea, uurteinen rauta näyttää erikoiselta: voiko tästä oikeasti olla mitään iloa? Rauta myös tuntuu omituiselta ripsiä vasten. Harjaan ripset normaaliin tapaan, ja ripset tuntuvat asettuvan raudassa oleviin uriin. Vasta toisella kokeilukerralla ymmärrän, että harjalla tulisi tehdä siksak-liikettä. Lopuksi rautaa painetaan hetken verran ripsiä vasten taivutuksen asettamiseksi.

Pitikö lupaus?

Hämmentävää kyllä, ripset saivat näyttävyyttä. Taivutukset tuntuvat asettuvan paikoilleen, eivätkä lässähdä alta aikayksikön, kuten tavallisesti.

Väri levittyy tasaisesti, eikä ripsiväri aiheuta klimppejä ripsiin. Ripsiväri ei merkittävästi suttaannu päivän aikana ylä- eikä alaluomille, ja se kestää hyvin sateen ja hikoilun. Yhden kerran huomaan yläluomella pienen tuhrun, joka lähtee pyyhkimällä pois.

Mitään dramaattista pituutta tai volyymiä ripsiväri ei tuo, mutta ripset näyttävät hyviltä ja maltillisilta. Taivutukset pysyvät koko päivän! Ripsiväri on yllättävän vaikeaa poistaa, vaikka käytän meikkien pesemiseen öljypohjaista puhdistusbalmia, joka yleensä tehoaa myös vedenkestävään ripsiväriin.

Tämä yllätti

Mascaran kapea rautapää on helppo viedä aivan ripsien tyveen silmiä ärsyttämättä, jolloin ripsiväriä on helppo levittää ihan koko pituuteen. Tämä ei onnistu yhtä helposti tavallisilla harjaksilla! Uskon, että tästä syystä myös taivutukset pysyvät paremmin.

Pisteet

4/5

X