Kauneus

Testasimme erilaiset kulmavärit – voittajaksi nousi edullinen yllättäjä: ”Kestää vesisateen, hikoilun ja koskettelun”

Annan kauneustoimittaja testasi koostumukseltaan kuusi erilaista kulmatuotetta. Mikä vei voiton?

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Valmistajat

Testasimme kuusi erilaista kulmatuotetta.

Annan kauneustoimittaja testasi koostumukseltaan kuusi erilaista kulmatuotetta. Mikä vei voiton?

Kulmakarvoihin saa helposti uutta ilmettä ja katseeseen intiimiä syvyyttä, kun kulmiin lisää hieman kulmaväriä. Annan kauneustoimittaja testasi erilaiset kulmavärit ja selvitti, mikä niistä nousee testissä ykköseksi paitsi käytettävyytensä myös värinsä puolesta.

Perinteinen kulmakynä on klassikkovalinta, kun kulmavärit pannaan järjestykseen

Perinteinen kynä on helppo tapa tehdä luonnolliset kulmat. Jos kulmakynä on tarpeeksi kova ja teräväksi teroitettu, se on luultavasti helpoin tapa muotoilla kulmat tai täyttää tarvittavat kolot.

Dr. Hauschka Eyebrow Definer -kulmakynä 19,90 e.

Lupaus: Auttaa luomaan luonnostaan täyteläisen ja määritellyn kulmakarvan. Lempeässä koostumuksessa yhdistyvät mineraalipigmentit ja lääkekasvien, kuten masmalon uutteet sekä jojobaöljy, jotta ihosta voidaan huolehtia samalla, kun kulmakarvat saa näyttämään täydemmiltä.

Näin tuote toimii: Mielikuvani perinteisistä kulmakynistä on – myönnettäköön – hieman keskinkertainen ja tylsä, sillä valikoimassa on niin monenlaisia tuotteita tänä päivänä. Siksi yllätyn, miten ihanasti kynästä lähtee väriä ja kuinka luonnollisesti kulmat piirtyvät muotoonsa. Täytän ensin kulmakarvojen tyhjät kolot, minkä jälkeen vetelen viivamaisella tyylillä väriä koko kulmiin. Väriä tulee juuri sopivasti.

Lopputulos: Väriä on helppo lisätä asteittain niin, että kulmista saa näppärästi luonnolliset. Toisaalta hutivedot on helppo myös häivyttää harjalla – vähän kuin kumittaen.

Tämä yllätti: Kynän sävy on sopivan kylmä ja kulmista tulee todella luonnolliset. Kun kynä tylsyy, se tarvitsee kaverikseen teroittimen. Siitä pieni käytännön miinus. Jos kuitenkin valikoisin meikkipussiini kulmakynän, se olisi tämä.

Pisteet: 10-/10.

Tuulen ja tuiskun kestävä kulmaväri

NYX Zero to Brow Longware Brow Gel 2 ml 14,50 e.

Lupaus: Antaa täyteläiset ja luonnolliselta näyttävät kulmat hetkessä. Koostumus kestää jopa kaksi päivää tahraamatta, haalistumatta tai leviämättä.

Näin tuote toimii: Nestemäistä tuotetta levitetään kulmakarvalle. Ylimääräinen tuote harjataan pois. Levityksen kanssa saa olla ripeä ennen kuin väri tarraa kunnolla kiinni. Kun tuote on asettunut kulmakarvalla noin minuutin verran, se ei siitä enää irtoa. Saatavilla on myös muotteja, joiden avulla voi muotoilla kulmakarvat, mutta itse haluan vain korostaa omien kulmieni luonnollista muotoa.

Lopputulos: Väri pysyy hyvänä koko päivän. Se kestää vesisateen, hikoilun ja koskettelun, mutta lähtee kyllä pois, kun pesen kasvoni öljypohjaisella puhdistusaineella. Väri ei tunnu kavahtavan pelkkää vettä, mutta menen ennemmin puhtailla kulmilla nukkumaan kuin annan meikin olla ihollani kaksi päivää putkeen.

Tämä yllätti: Kannattaa valita hieman omia kulmia vaaleampi sävy, jotta lopputulos on luonnollinen, eikä liian intensiivinen. Jos kulmat haluaa asetella jämäkästi paikoilleen, kaveriksi tarvitsee vielä erillisen kulmageelin.

Pisteet: 10/10.

Pomade ansaitsee uuden mahdollisuuden

Voidemaiset, siveltimellä levitettävät pomade-tuotteet olivat suuressa suosiossa vuoden 2016 tienoilla, jolloin kulmakarvat olivat voimakkaasti korostetut, mutta äärimmäiset tarkkarajaiset. Mielikuva palkkimaisista kulmakarvoista on voimakas, mutta on aika antaa voidemaiselle tuotteelle uusi mahdollisuus.

Uoga Uoga Eyebrow Pomade Kulmaväri 2,5 ml 15,90 e.
Uoga Uoga Eyebrow Pomade Kulmaväri 2,5 ml 15,90 e.

Lupaus: Voidemainen kulmaväri kulmien muotoiluun, korostamiseen ja täyttämiseen. Kulmaväri sisältää kulmakarvoja ravitsevaa risiiniöljyä. 100 prosenttisesti luonnollinen ja vegaaninen koostumus.

Näin tuote toimii: Levitän tuotetta kulmalle tiheän, viistopäisen siveltimen avulla. Varon laittamasta tuotetta kerralla liikaa ja sudin väriä ikään kuin viiva – tai karva – kerrallaan.

Lopputulos: Vaikka pomade-värit mielletään voimakkaiksi kulmatuotteiksi, lopputulos on yllättävän luonnollinen, kun väriä malttaa sivellä kulmille kevyesti ja rauhassa.

Tämä yllätti: Värissä on kaunis, kylmään taittava sävy. Tuote kaipaa seurakseen erillisen kulmasiveltimen.

Pisteet: 9,5/10.

Puuterimainen kulmaväri sopii omien kulmien korostamiseen

Puuterimaiset tuotteet sopivat aloittelijalle sekä omien kulmien korostamiseen.

Kulmavärit: Lumene Nordic Chic Extra Stay Eyebrow Palette 3,6 g 12,60 e.
Lumene Nordic Chic Extra Stay Eyebrow Palette 3,6 g 12,60 e.

Lupaus: Kulmapuuterin avulla voi loihtia luonnolliset tai intensiivisemmät kulmat, jotka kestävät pitkään. Kulma-applikaattorissa on kaksi puolta: yksi kulmien tuuheuttamiseen ja yksi kulmien harjaamiseen.

Näin tuote toimii: Kulmavärit voivat olla myös puuterimaisia, ja tämä tuote sisältääkin kaksi puuterista sävyä: tummemman ja vaaleamman ruskean sävyn. Levitän tuotetta kulmiin viistopäisellä siveltimellä, ja harjaan kulmat läpi harjamaisella puolella.

Lopputulos: Ihanan luonnollista jälkeä! Jos omaa jo hyvät kulmakarvat ja niihin kaipaa vain hieman vahvistusta ja sävyä, puuterimainen väri on hyvä valinta. Jos kulmakarvoihin haluaa paksuutta ja luonnollista tuuheutta, ei puuterimainen tuote välttämättä ole paras vaihtoehto.

Tämä yllätti: Kannattaa hyödyntää rohkeasti paletin molempia sävyjä. Vaaleampaa sävyä voi käyttää kauttaaltaan, ja tummemmalla värillä paikata kulmakarvoissa olevat kolot sekä korostaa kulmakarvan korkeinta kohtaa.

Pisteet: 9/10.

Tussi on harjaantuneen meikkaajan valinta

Kulmatussin avulla voi piirtää yksittäisiä, kulmakarvamaisia vetoja. Harjoitus tekee mestarin.

Kulmaväri: BeautyAct Pro Tip Brow Eyebrowpencil Blonde 15 g 17,90 e.
BeautyAct Pro Tip Brow Eyebrowpencil Blonde 15 g 17,90 e. Kaikki kulmavärit eivät sovi aloittelijoille.

Lupaus: Kaksipäisellä kulmakynällä luot helposti luonnolliset tai selkeät kulmakarvat, jotka kestävät koko päivän.

Näin tuote toimii: BeautyActin kulmakynässä on kaksi puolta: jopa hieman vahamainen kynä sekä ohut tussipää. Kulmakarvoja muotoillessa voi hyödyntää molempia päitä: hahmottelen kulmakarvan linjat perinteisellä värillä, minkä jälkeen täytän kulmakarvaa vetelemällä tussipäällä ohuenohuita vetoja omien kulmakarvojeni sekaan.

Lopputulos: Lopputulos on parhaimmillaan hyvin huoliteltu, mutta kiireessä pahimmillaan tumma ja suttuinen. Tämä kulmaväri kaipaa vakaata kättä ja harjoittelua. Jos tussilla innostuu sutimaan liian paksuja vetoja, on lopputulos kaikkea muuta kuin luonnollinen. Sen sijaan, kun oikea tyyli löytyy, tussi auttaa taiteilemaan trendikkäät ja tuuheat kulmat, joissa jokainen karva on juuri oikealla paikallaan.

Tämä yllätti: Sävyvalikoima on varsin suppea ja sävyt ovat etenkin tussipäässä varsin lämpimiä, mistä pientä miinusta. Kulmien asetteluun tarvitsee erillisen harjan. Tussipäätä voi hyödyntää myös pisamien tekemiseen.

Pisteet: 8,5/10.

+ Kotimainen kulmageeli

Kun kulmavärit on saatu järjestykseen, auttaa läpinäkyvä kulmageeli asettelemaan kulmakarvat vielä paikoilleen.

KakkoBrows Cosmetics All Day Brow Lifter 5ml 23,50 e.

Lupaus: All Day Brow Lifter on kotimainen ja vegaaninen kulmakarvavaha, jolla saat muotoiltua kulmakarvoillesi koko päivän kestävän lookin. Kulmavahan avulla saavutat myös halutessasi Brow Liftiä eli kulmakarvalaminointia jäljittelevän tyylin. 

Näin tuote toimii: Tuubi sisältää harjan, jonka avulla levitän läpinäkyvää geeliä kulmakarvoihini. Annan geelin levätä kulmissa hetken, minkä jälkeen harjaan kulmakarvat paikoilleen.

Lopputulos: Geelin avulla kulmakarvat saa harjattua kauniisti paikoilleen, eikä geeli jätä kuivuessaan ikäviä valkoisia jälkiä kulmakarvoihin, kuten monet muut geelit tekevät. Jos kulmakarvat painaa ihoa vasten, on geelin avulla helppo jäljitellä laminoitujen kulmakarvojen tyyliä.

Tämä yllätti: Tuote itsessään on mainio, mutta pakkaus sisältää paljon ilmaa, eikä tuotetta ole helppo saada harjaan.

Pisteet: 9-/10

Lue myös Kotiliedestä: Testasimme 8 aikuisen naisen meikkivoidetta – toimituksen suosikki  on kevyt ja hoitava 

X