Kauneus

Hyvästi tuuheat kulmakarvat, nyt tulevat haamuhapset – kulmakarvojen vaalentaminen on julkkisten megatrendi, ja tältä se näyttää

Kulmamuoti on saamassa yllättävän käänteen. Kulmakarvojen vaalentaminen sysää tieltään tummat ja luonnolliset haivenet.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Mvphotos

Malli Gigi Hadid.

Kulmamuoti on saamassa yllättävän käänteen. Kulmakarvojen vaalentaminen sysää tieltään tummat ja luonnolliset haivenet.

Tuuheat ja luonnolliset kulmakarvat ovat määrittäneet viime vuosien kulmamuotia. Nyt puhaltavat uudet tuulet. Kulmakarvojen vaalentaminen näkyy kaikkialla.

Lue myös: Muistatko menneiden vuosikymmenien kulmakarvaidolit? Muoti on vaihdellut langanohuista viivoista tuuheisiin puskiin – nyt suositaan runsasta ja luonnollista

Ysäri– ja nollarimuodin uudelleentuleminen heijastuu myös ehostamiseen. Kulmakarvat ovat ohenemaan päin, ja rohkeimmat tarttuvat vaalennusaineeseen.

Kulmakarvojen vaalentaminen on ollut bongattavissa sekä punaisilla matoilla kuin julkkisten somekuvissakin. Uusi kulmatrendi näkyi esimerkiksi vuoden 2022 Met-gaalassa. Malli Kendall Jennerin juhlameikkiä korostivat vaaleat haamukulmat.

https://www.instagram.com/p/CdHLeDxvVSy/

Blondatut kulmakarvat kuuluivat myös Game of Thrones -sarjasta tunnetun näyttelijä Maisie Williamsin mustanpuhuvaan juhlatyyliin.

Kuningatar Elisabet I:stä Madonnaan – vaaleilla kulmilla on pitkä historia 

Uudesta kauneusilmiöstä ei sinällään ole kyse, sillä olemattomia kulmia on tavoiteltu pitkin historiaa. Vaaleat kulmat olivat haluttu piirre jo 1500-luvulla Englannin kuningatar Elisabet I:n valtakaudella.  Tutkija Rachael Gibson kertoo W Magazine-lehdessä, että ajan kauneusihanteeseen kuului korkea ja paljas otsa, jonka tavoittelemiseksi kulmakarvat vaalennettiin tai nypittiin kokonaan pois.

Myös itse kuningatar näki vaivaa tyylinsä eteen. Elisabet I:n sanotaan vaalentaneensa kasvojensa ihoa ja kulmakarvojaan lyijyä sisältävällä valkaisuaineella.  The Guardian-lehden artikkelin mukaan kosmetiikkatuotteen pitkäaikainen käyttö aiheutti yleensä hiusten lähtöä ja saattoi johtaa myrkytykseen ja jopa kuolemaan.

Esimerkkejä vaaleista kulmista löytyy myös lähihistoriasta. Ysäriltä muistetaan Madonnan kaltaiset muoti-ikonit, joiden inspiroimana kulmien vaalentamista tuli 1990-luvulla hitti trenditietoisten nuorien keskuudessa. Olemattomilla kulmilla erottauduttiin valtavirrasta.

Vaaleat ja ohuet kulmat tekivät huippumalli Kate Mossista 1990-luvun kulmaidolin. Katen tytär Lila Moss, 19, kuvassa, seuraa äitinsä jalanjälkiä blondatuissa kulmissaan.

Miltä kulmakarvojen vaalentaminen näyttää vuonna 2022?

Kulmakarvat vaikuttavat paljon ilmeeseen. Tummat kulmat kehystävät katsetta ja korostavat silmiä, kun taas vaaleat kulmat pehmentävät ilmettä ja tuovat kasvojen piirteet paremmin esiin.  Blondatuilla kulmilla haetaan tällä hetkellä avantgardemaista, perinteistä kulmaihannetta rikkovaa ilmettä.

Blondatut kulmat antavat tilaa väreillä leikittelyyn, ja blondatut kulmakarvat nähdään usein vahvan meikkityylin kanssa. Artisti Lizzo yhdistää vaaleat kulmat oranssiin huulipunaan.

Kim Kardashianin kulmat on värjätty sointumaan vaalennettujen hiusten kanssa. Loput silmämeikistä on loihdittu vahvoilla ja tummilla sävyillä.

 

Suomalaisista supertähdistä Vesala on rokannut kulmien vaaleaa ilmettä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Paula Vesala (@vesalaofficial) jakama julkaisu

Juttua muokattu 15.11.2022. Viimeistä kappaletta muokattu. Instagram-upotus päivitetty.

Lähteet: The Guardian, Refinery29, W Magazine

X