Kauneus

Haaveena tuuheammat kulmakarvat? Microbladingin, tuuhennuksen ja värjäyksen plussat ja miinukset

Tuuheat ja näyttävät kulmakarvat voi saada eri konstein. Kestovärin lisäksi tarjolla on esimerkiksi kulmien tuuhennuksia ja kestopigmentointeja. Kokosimme yhteen microbladingin ja muiden toimenpiteiden plussat ja miinukset.

Teksti:
Anniina Nirhamo
Kuvat:
Istock

Tuuheat ja näyttävät kulmakarvat voi saada eri konstein. Kestovärin lisäksi tarjolla on esimerkiksi kulmien tuuhennuksia ja kestopigmentointeja. Kokosimme yhteen microbladingin ja muiden toimenpiteiden plussat ja miinukset.

Sanasta kestopigmentointi saattaa tulla ensimmäiseksi mieleen takavuosien tatuoidut, palkkimaiset kulmat.

Ennen kestopigmentoidut kulmat tehtiin niin sanotulla täyttömenetelmällä, jossa koko pigmentoitava alue täytettiin tatuointivärillä. Tatuointivärin on tarkoitus pysyä ikuisesti, joten se viedään ihon verinahkaan, jossa väri koteloituu, mutta saattaa ajan saatossa hieman levitä ja muuttaa sävyään.

Nykyään tarjolla on erilaisia keinoja muotoilla, värjätä ja tuuhentaa kulmia. Kokosimme yhteen microblading-menetelmän, tuuhennuksen ja värjäyksen plussat ja miinukset.

Microblading eli kestopigmentoidut 3D-kulmat 

Kulmakarvojen kestopigmentointi on noussut uuteen suosioon 3D-tekniikan myötä. Nykyisessä 3D-tekniikassa eli microblading-menetelmässä omien kulmien joukkoon piirretään ohuita, mahdollisimman luonnollisen näköisiä karvoja. Karvat piirretään yksitellen omien kulmakarvojen suuntaisesti ja niiden väliin jätetään hieman ihoa näkyviin. Tällöin syntyy kolmiulotteinen vaikutelma, joka saa kulmat näyttämään tuuheammilta.

microblading

Nykyisin kestopigmentoinneissa käytetään mineraalivärejä, jotka viedään ihon uloimpaan kerrokseen. Koska ihon uloin kerros uusiutuu, väri poistuu siitä vähitellen aineenvaihdunnan seurauksena. Kestopigmentointi kestää kuudesta kuukaudesta viiteen vuoteen.

Perinteisesti kestopigmentoinnit tehdään hoitolassa tatuointikonetta muistuttavalla kynämäisellä neulalaitteella. Kulmien lisäksi sillä voidaan tehdä myös huulten ja silmien rajauksia.

Microblading on uusi, manuaalinen tekniikka – ja microblading-väline on suunniteltu ainoastaan kulmakarvojen piirtämistä varten. Se koostuu useista pienistä riviin asetelluista neuloista, jolloin väriä menee kudokseen kerralla pienempi määrä kuin neulalla. Näin saavutetaan luonnollisempi lopputulos.

Plussat

+ Pitkä kesto 6 kk–5 v.
+ Näyttävä lopputulos.
+ Kulmia ei tarvitse meikata.
+ Voidaan tehdä myös ihmiselle, jolta puuttuvat kulmakarvat kokonaan.

Miinukset

– Tekijän ammattitaito ja käsiala korostuu: riski epäonnistuneisiin, pitkäkestoisiin kulmiin.
– Kallis hinta, noin 250–500 euroa.
– Mahdollinen kipu.
– Jälkihoidon tarve: kulmia tulee rasvata useita kertoja päivässä viikon ajan, hautoa kylmällä sekä välttää viikon ajan saunomista, hikoilua, uimista ja auringossa oleskelua.
– Tulehtumisriski.
– Kulmien väri on aluksi tumma, mutta vaalenee nopeasti. Muutaman viikon kuluttua tehdään jälkipigmentointi.
– Puudutusaineallergia, diabetes, epilepsia, verenvuototauti, flunssa tai muu tulehdus, osa verenohennuslääkkeistä, HIV ja hepatiitti ovat esteitä kestopigmentoinnille.
– Ihotyyppi vaikuttaa pigmentoinnin pysyvyyteen. Joillain ihmisillä kestopigmentointi ei välttämättä pysy ollenkaan.

Kulmakarvojen tuuhennus

Kulmakarvojen tuuhennus toimii samaan tapaan kuin ripsenpidennykset. Tuuhennuksessa yksittäisiä karvoja kiinnitetään läpinäkyvällä liimalla olemassa oleviin kulmakarvoihin ja tarvittaessa myös suoraan iholle. Puhutaan myös kulmakarvojen 3D-stailauksesta. Tuuhennuksia kannattaa huollattaa 2–3 viikon välein, sillä karvat irtoilevat melko nopeasti.

Plussat

+ Hyvä väliaikainen ratkaisu.
+ Toimii, jos omat kulmakarvat ovat harvat, niissä on aukkoja tai ne ovat epäsymmetriset.
+ Kulmia ei tarvitse meikata.
+ Voidaan tehdä myös ihmiselle, jolta puuttuvat kulmakarvat kokonaan.

Miinukset

– Tiheä huoltoväli.
– Useat huollatukset tulevat pidemmän päälle kalliiksi. Tuuhennuksen hinta on noin 50–70 euroa.
– Ihotyyppi ja elintavat vaikuttavat kestävyyteen.
– Karvoja täytyy varoa hankaamasta samaan tapaan kuin ripsenpidennyksiä.

Kulmakarvojen värjäys

Kulmakarvojen värjäys helpottaa arkea ja nopeuttaa meikkaamista ilman kovin pysyviä toimenpiteitä tai suurta rahallista panostusta. Värjääminen on melko edullista, mutta lopputulos ei kestä kovin kauaa.

Kulmakarvojen värjäys

Kotivärjäys pysyy kulmissa noin neljä viikkoa omien kulmakarvojen väristä riippuen. Ammattilaisen tekemä värjäys kestää kauemmin, sillä ammattiväriaineet ovat voimakkaampia kuin kotikäyttöön tarkoitetut.

Plussat

+ Edullisuus. Kosmetologilla tai kampaajalla noin 20–30 euroa.
+ Voi tehdä myös itse kotona, jolloin vielä edullisempi.

Miinukset

Lyhyt kesto, 4–6 viikkoa.
– Ei tuuheampaa ilmettä: omien kulmakarvojen tuuheus ja väri vaikuttavat lopputulokseen.
– Jos omat kulmakarvat ovat harvat, saatat haluta meikata kulmat värjäyksestä huolimatta.

Lue myös:

Gliz & Glam -blogi: Pieni meikkivinkki – tuuheutta kulmiin

Täydelliset kulmakarvat! Katso helpot video-ohjeet

X