Ruoka

Luomua, roseeta ja samppanjaa! Viiniasiantuntija arvioi kuohuviinit – 6 parasta kuohuvaa kevään 2019 juhliin

Kuohuviini on tarkoitettu nautittavaksi hyvässä seurassa. Sen voi tarjoilla huoletta myös valkoviinilasista. Kuohuviinin rikas aromimaailma pääsee viinilasissa oikeuksiin, kun sillä on hieman tilaa hengittää.

Teksti:
Ilkka Sirén
Kuvat:
Pekka Nieminen, Istock, Valmistajat

Kuohuviini tuo kevääseen juhlan tuntua.

Kuohuviini on tarkoitettu nautittavaksi hyvässä seurassa. Sen voi tarjoilla huoletta myös valkoviinilasista. Kuohuviinin rikas aromimaailma pääsee viinilasissa oikeuksiin, kun sillä on hieman tilaa hengittää.

Luomukuohuviinit

1. Retoño Organic Cava Brut 11,99 e / 0,75 l

Runsaat kuplat sekä raikkaan sitruksinen ja hennon omenainen makuprofiili ovat hyvän cava-kuohuviinin ominaispiirteitä. Perinteisellä pullokäymisellä valmistettu Retoño Organic Cava Brut on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen kuohuviini.

Laadukas espanjalainen luomucava on pirteä tervetuliaismalja ja noutopöytien moniottelija.

2. Ferrari Organic Brut 21,62 e / 0,75 l

Vauhdikkaasta nimestään huolimatta tätä kuohuviiniä ei kannata suihkuttaa ympäri appivanhempien olohuonetta.

Italialainen Ferrari Organic Brut on ryhdikäs, kypsän hedelmäinen ja yllättävän charmikas kuohuviini. Trenton maakunnasta kotoisin oleva kuohuviini sijoittuu makumaailmaltaan cavan ja samppanjan välimaastoon.

Jos kaipaat tyylikästä juhlajuomaa ilman tähtitieteellistä hintalappua, italialainen luomukuohuviini on hyvä valinta.

Roseekuohuviinit

3. La Noria Organic Rosé Brut 9,70 e / 0,75 l

Roseeviinibuumi näkyy myös kuohuviinikategoriassa. Pirteän marjaisat ja monipuoliset roseekuohuvat toimivat loistavasti noutopöydissä. Vadelmainen, kevyen yrttinen ja tyyliltään suoraviivainen La Noria Organic Rosé Brut on herkullinen valinta kevään karkeloihin.

Aurinkoisena päivänä säilytä kuohuviini jääkaapissa ja tarjoile viileänä.

4. Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut 17,98 e / 0,75 l

Vaikka sitä on välillä vaikea uskoa, Ranskasta tulee muutakin kuohuvaa kuin samppanjaa. Laadukkaat crémant-kuohuviinit nostavat suosiotaan edullisena vaihtoehtona samppanjalle.

Ryhdikäs, veikeän mansikkainen ja hienostunut Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut on kilistelyviini, joka pitää puolensa noutopöydän ja piknik-korien haastavan monipuolisen ruokatarjonnan kanssa.

Samppanjat

5. Fleury Fleur de l’Europe Champagne Brut Nature 45,49 e / 0,75 l

Puhdaspiirteinen Fleury Fleur de l’Europe Champagne Brut Nature on samppanjakirjon kuivemmasta päästä. Tyyli saattaa vaatia totuttelua, mutta mikään ei herätä ruokahalua paremmin kuin laadukas brut nature -samppanja.

Tyylipuhdas brut nature on sähköisen hapokas, rutikuiva ja täynnä vivahteikkaan hedelmäistä makumaailmaa. Trendikäs kuohuviinityyli on etenkin kokeneen samppanjanystävän makuun. Kokeile suolaisten alkupalojen kanssa.

6. André Clouet Rosé Champagne Brut 39,95 e / 0,75 l

Runsasrakenteinen, raikas ja aavistuksen paahteinen roseesamppanja saattaa olla kaikista viinityyleistä seksikkäin. Hyvä roseesamppanja on helposti lähestyttävä, monipuolinen ja elegantti juhlajuoma täynnä viettelevää särmikkyyttä.

Pirteän marjaisa ja monivivahteinen André Clouet Rosé Champagne Brut on erinomainen valinta juhlaan kuin juhlaan, joko maljan nostoon tai lahjaksi.

Lue myös Kotiliesi.fi: Paljonko kuohuviiniä per henkilö varataan juhliin? Päätä kaksi asiaa ja laskurimme neuvoo loput

X