Glitz & Glam

Muista syväpuhdistus hiuksille, saat puhtaat ja kiiltävät hiukset

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postauksen tuote saatu PR-toimistolta

Hiusten syväpuhdistus on välillä hyvä toteuttaa. Erityisesti silloin, jos käyttää muotoilutuotteita tai hopeashampoota. Joskus on hyvä poistaa muotoilutuotejäämät, joita tavallinen shampoo ei pysty poistamaan. Rasvoittuville hiuksille on myös hyvä tehdä syväpuhdistus välillä, niin lähtee tehokkaammin kaikki hiuksiin kertynyt tali, joka saattaa tehdä hiukset nopeammin likaisiksi.

Sävyllisten shampoiden kanssa voi käydä välillä niin, että pigmenttiä kertyy jo liikaa, jolloin väri saattaa muuttua tunkkaiseksi. Tyypillistä hopeashampoiden kanssa. Hius alkaakin sinertää tai näyttää villasukalta, vaikka haluaisi olla mieluummin luonnollinen vaalea kuin harmahtava. Syväpuhdistava shampoo poistaa hiuksiin kertyneitä pigmenttejä ja muotoilutuotejäämiä.

Syväpuhdistus on myös hyvä tehdä muutama kerta ennen kampaajalle menoa, jos hiuksia vaalennetaan, sävytetään suoravärillä tai niille tehdään permanenttikäsittely. Ennen permanenttia kampaaja toki pesee hiukset syväpuhdistavalla, mutta jos vaan viitsii tai voi, niin aina olisi hyvä tehdä muutaman kerran syväpuhdistus ennen kampaajan aikaa. Poistuu sitten ylimääräiset pigmentit, tuotejäämät, tali ja muut ylimääräiset hiuksiin kertyneet epäpuhtaudet.

Syväpuhdistavien shampoiden harmillinen puoli on niiden liiankin voimakkaassa puhdistuksessa. Minulla kun on luonnostaankin huokoinen ja luonnontaipuisa hius, jota sitten on myös vaalennettu, niin voitte varmasti kuvitella, miten syväpuhdistavat shampoot laittavat hiukseni takkuun. Ei kiva. Siksi olen nykyään harvemmin suorittanut hiusten syväpuhdistusta, kun hiukset tulevat yhdestäkin pesusta niin koviksi ja takkuisiksi pitkäksi aikaa. Niiden selvittäminen on suorastaan tuskaa. Kosteustasapainon palauttamisessa menee rutkasti aikaa.

Mutta nyt olen löytänyt syväpuhdistavan shampoon, joka soveltuu meille takkuhiuksisille.

Sain testiini kotimaisen Ekopharman Hilla -tuotesarjan syväpuhdistavan shampoon. Ekopharma on kotimainen, sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki, jolla on myös Leaping Bunny -tunnus. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteita ei ole testattu eläimillä. Lisäksi tuote on myös vegaaninen.

Tyypillisesti oikein voimakkaasti pesevät syväpuhdistavat shampoot sisältävät SLS:ää eli Sodium Lauryl Sulfatea, joka on voimakas pinta-aktiiviaine. Jotta syväpuhdistava shampoo toimii, on siinä oltava jokin pinta-aktiiviaine. Pinta-aktiiviaine tarkoittaa ainesosaa, joka vähentää pintajännitystä, jotta lika voi puhdistua. Kyseessä on siis tensidi. Teknokemian yhdistys havainnollistaa hyvin, mikä on tensidi eli pinta-aktiiviaine.

Ekopharman Hilla Deep Cleansing Shampoossa on käytetty Sodium Cocoamphoacetatea, joka on huomattavasti miedompi pinta-aktiiviaine. Sodium Cocoamphoacetate on hyvin yleinen pinta-aktiiviaine luonnonkosmetiikan shampoissa, suihkugeeleissä ja kasvojen puhdistusaineissa.

Shampoon INCI:

Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Coco-Glucoside, Betaine, Propanediol, Sodium Chloride, Rubus Chamaemorus Fruit Extract (Hilla/Cloudberry), Tocopherol (Vitamin E), Sweet Almond Oil Polyglyceryl-4 Esters (Manteli/Almond), Cyamopsis Tetragonoloba Gum (Guar Gum), Dehydroxanthan Gum, Phenethyl Alcohol, Undecyl Alcohol, Citric Acid, Parfum (Natural), Limonene

*Tuote voi sisältää sitruuna- tai maitohappoa tai natriumbikarbonaattia pH:n säätöä varten

Koostumukseltaan Ekopharman syväpuhdistava Hilla -shampoo on geelimäinen ja väriltään hennosti kellertävää. Shampoossa on mieto tuoksu, joka tulee luontaista alkuperää olevista ainesosista.

Ekopharman syväpuhdistava shampoo on mukavasti vaahtoavaa, mutta sen huomaa ettei Sodium Cocoamphoacetatea, ole yhtä tehokkaasti vaahtoava kuin esimerkiksi Sodium Lauryl Sulfatea. Hieman runsaamman annostelun joutuu tekemään, mutta lopputulos on hyvä.

Yleensä kaikki menee hyvin syväpuhdistavien shampoiden kanssa siihen asti, kunnes huuhtelet sen pois hiuksista. Voi apua! Siinä vaiheessa hiukset menevät yleensä aivan kamaliksi. Hius tuntuu kovalta ja karhealta. Sen lisäksi hiukset ovat aivan rastoilla ja takussa.

Ekopharman syväpuhdistava shampoo tekee hiuksista puhtaamman tuntuiset kuin tavallinen shampoo, mutta ei tee vaalennetuista ja luonnonkiharaisista hiuksista koppuraisia. Kun hiuksiin levittää runsaasti hoitoainetta, hiuksista tulee helposti selvitettävät. Mahtavaa!

Voin lämpimästi suositella muillekin blondatuille blondeille sekä muutenkin helposti takkuuntuville ja kiharaisille hiuksille syväpuhdistavaksi shampooksi. Shampoo syväpuhdistaa, mutta tekee sen lempeämmin kuin monet muut syväpuhdistavat shampoot. Hiukset ovat helpot selvittää ja ne tuntuvat tavallista ilmavammilta. Lisäksi hiukset ovat pehmeät ja puhtaamman tuntuiset.

Suosittelen meille luonnontaipuisille blondeille! Tähän mennessä kaikista hellävaraisin minun helposti takkuuntuville, blondatuille hiuksille. Varsinkin nyt, kun hiuksiani on viimeksi leikattu syyskuussa. Latvat ovat kuivahkot ja tarvitsevat kampaajani käsittelyä. Syväpuhdistavasta shampoosta huolimatta saan hiukseni selvitettyä vaivattomasti, eivätkä hiukset jää jouhimaisen tuntuisiksi, vaan ihanan kiiltäviksi, kirkkaiksi ja pehmeiksi.

Ekopharman Hilla Deep Cleansing Shampoota myydään tietyissä kauneushoitoloissa ja kampaamoissa sekä joissakin verkkokaupoissa, kuten Hillan Kauppa ja Ihokeskus.

Oletko löytänyt hiuksillesi sopivaa syväpuhdistavaa shampoota?

Lue myös

X