Hiukset

Syväpuhdistus hiuksille

22.12.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kolmanneksi viimeinen luukku avautuu…

Liitän jokaisen postaukseni alkuun tämän pienen intron. Ihan vain sen vuoksi, että blogin etusivulle päätyy päivittäin täysin uusia kävijöitä. Lisäksi olen juuri muuttanut tänne Bellablogeihin, joten uudetkin vierailijat ovat kärryillä, että mistä tässä on kyse? Tämä joulukuu on kurkistus Glitz & Glamin kosmetiikkajoulukalenteriin, jonka kokosin ja arvoin lukijoille marraskuussa. Kalenterissa mukana olevat sponsorit ja brändit näkyvät alla olevassa kuvassa. Uniikki joulukalenteri meni tänä vuonna Ylöjärvelle. Nyt joulukuussa kurkitaan kalenterin sisältöön, jonka tuo ylöjärveläinen onnettaren suosikki sai itselleen. Joinakin päivinä minulla saattaa olla teillekin arvonta. Niistä informoin sitten selkeästi. Pari joulukalenterin ulkopuolistakin postausta on tulossa, mutta niistä tulee puuttumaan sitten tämä intro, joka tulee olemaan jokaisessa Glitz & Glam -joulukalenteripostauksessa.

kalenterissamukana

Halusin jotain hiustuotettakin joulukalenteriin. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin, että se hiustuote olisi syväpuhdistava shampoo. Miksikö? Jokaisen olisi hyvä silloin tällöin tehdä hiuksille tehokkaampi puhdistus. Syväpuhdistavilla poistetaan muotoilutuotejäämät ja muut epäpuhtaudet. Jos hiuksissasi näkyy valkoista ja hiuksesi tuntuvat karheilta niiden valkoisten jälkien kohdalla, on hiuksissasi muotoilutuotejäämiä. Toisilla ne ovat niin pahoja, että hapetevärikään ei niitä pysty puhdistamaan. Silloin tarvitaan pitkä ”kuuri” syväpuhdistusta. Olen joskus kuullut, en tiedä onko faktaa, mutta jotkut halpishiuslakat kerääntyvät hiuksiin niin pahasti, jos hiuksia ei pestä säännöllisesti syväpuhdistavalla. Kyseessä on tosiaan muovikuorrute, joka ei irtoa hiuksesta. Lisäksi mietin, että kuinkahan monelta se syväpuhdistava löytyy kylpyhuoneesta? Niitä ei ehkä testailla samoissa määrin, kuin muita shampoita, joten syväpuhdistava oli mielestäni paras valinta kalenteriin.

moroccanoil1

Brändiksi valitsin Moroccanoilin. Moroccanoil on kovin arvostettu ja pidetty brändi. Se kuuluu myös minun suosikkeihini.

moroccanoil3

Moroccanoil Clarity syväpuhdistava shampoo on sulfaatiton ja fosfaatiton. Kieltämättä sulfaatittomuus hieman minua hämmensi, sillä sulfaatit ovat niitä tehokkaimpia puhdistajia.

Syväpuhdistava shampoo sisältää argania (yllätys, yllätys kun Moroccanoilista on kyse), avokadoöljyä sekä keratiini- ja jojobauutetta.

moroccanoil

Moroccanoilin tuotteet eivät ole mitään vesilirua, vaan täyttä tavaraa. Sen vuoksi niitä annostellaan pieni määrä ja hiukset voivat olla aivan vesimärät shampoota käytettäessä. Hiuksissa oleva vesi laimentaa shampoota, joka Moroccanoilin kohdalla on vain hyvä juttu. Koostumukset ovat paksuja, eikä niissä ole niin suuria määriä vettä, kuten muissa käyttämissäni hiustuotteissa. Moroccanoil Clarify on kirkasta, paksun geelimäistä ja kellertävää. Tuoksu on tuttu Moroccanoilin tuoksu, eli voimakas ja parfyyminen. Sen tuoksun kyllä tunnistaa. Silloin aikoinaan en heti syttynyt Moroccanoilin tuoksulle, mutta jossain vaiheessa mieleni muuttui ja aloinkin rakastamaan sitä. Siinä tuoksussa on jotain sellaista arvokkuutta ja ehkäpä ripaus maskuliinisuuttakin.

moroccanoil4

Mainitsinkin jo, että syväpuhdistavan sulfaatittomuus hieman arvelutti. Tuo epäilykseni oli aivan turha. Moroccanoil Clarify on yksi tehokkaimpia syväpuhdistajia, joita olen kokeillut. Shampoo vaahtoaa pehmeästi, eikä siinä vaiheessa edes huomaa puhdistustehoa. Mutta kun tulee huuhteluvaihe… hiuksista todella poistuu kaikki! No ei yksi pesu vielä kaikkea kertynyttä puhdista, mutta hyvin paljon. Hiukseni tuntuivat siltä, kuin ne eivät olisi saaneet ikinä silikonisia hoitoaineita. Hius oli todella natisevan puhdas kaikesta. Myös jonkun verran hopeashampoon väripigmenttejä peseytyi. Hiukseni eivät olleet selkeästi harmaat. Senpä vuoksi olen tehnyt niin, että pesen syväpuhdistavalla ensin ja sen jälkeen perään hopeashampoota, jotta hiusteni harmaus säilyy ja lopuksi tuhdisti silottavaa hoitoainetta. Hius on todella kevyen, mutta silti siloisan tuntuinen (hoitoaineeni vuoksi!) syväpuhdistuksen jälkeen. Sen huomaa, että ne silikonit kyllä kertyvät hiukseen. Tarvitsen niitä ehdottomasti hiuksiini, mutta ne on välillä hyvä pestä pois ja aloittaa lisääminen alusta.

Syväpuhdistavat sopivat monesti rasvoittuville hiuksille ihan päivittäiseen käyttöön. Myös ohuet ja hennot hiukset saavat syväpuhdistavasta shampoosta kivasti tuuheutta. Omille hiuksilleni en viitsi joka pesussa käyttää, koska tällainen tehokas pesijä veisi muuten aina violetteja pigmenttejä hiuksistani, joita tarvitsen tämän harmaan vuoksi. Lisäksi oma useita vaalennuksia läpikäynneille hiuksille syväpuhdistava päivittäin olisi turhan tehokasta. Hius ei pysyisi sileänä luonnonkiharoilta alueilta.

Kaikille pörröpäille ja luonnonkiharaisille sanonkin, että syväpuhdistuksen jälkeen sitten supersilottavat hoitoaineet päälle. Muuten hius on syheröä.

moroccanoil2

Voin suositella Moroccanoilin syväpuhdistavaa kaikille niille, jotka käyttävät paljon muotoilutuotteita tai silottavia hoitoaineita, mutta eivät pidä päänmyötäisestä hiuskuontalosta. Moroccanoil Clarify on juuri niille, jotka haluavat tehokkaan puhdistajan ja sellaisen, joka jättää hiuksen natisevan puhtaaksi. Hiuksessa ei tällöin kertakaikkiaan ole mitään ylimääräisiä.

Moroccanoil on luksusbrändi, joten ihan muutaman euron tuotteista ei ole kyse. Moroccanoilin shampoot maksavat hyvin usein sen 27,00 € / 250 ml. Kuitenkin muistutan, että Moroccanoilin tuotteet ovat hyvin paksuja ja ”täyttä tavaraa”, joten niitä ei tarvitse annostella niin runsaasti.

Moroccanoilia myydään joissakin parturi-kampaamoissa, Stockmanneilla ja heidän verkkokaupassaan. Myös maahantuojalla on oma verkkokauppa nykyään.

Toivottavasti kalenterin voittaneella -klaudialla ei ole kaapit täynnä syväpuhdistavia shampoita. Oletteko muuten huomanneet, että -klaudia on käynnyt kommentoimassa postauksiin omia ajatuksiaan ja ensimmäisiä fiiliksiään tuotteista? Moni onkin jo huomannut ja käynyt -klaudiaa kiittelemässä. Olen niin iloinen, kun hän viitsii kommentoida niin pitkästi ja joka päivä! Tai oikeastaan hän ottaa mahtavasti huomioon sen, että arvontapostauksiin hän ei kommentoi, koska kommentti hukkuisi osallistumisien joukkoon, mutta sitten aina seuraavaan postaukseen hän kommentoi myös edellisen päivän tuotteesta. Mahtavaa! Uskoisin, että te muutkin hänen kommenttejaan lukeneet, olette pitäneet hänen aktiivisuudestaan. Minä ainakin olen äärimmäisen iloinen ja kiitollinen. Ehkä -klaudiasta tulee itsestäänkin pian bloggaaja? Ehkä tästä tuli sellainen sysäys? 😉

Kuinkas usein syväpuhdistatte hiuksenne? Minä myönnän, että on vähän kausiluontoista. Minulla on aina oltava syväpuhdistavaa shampoota varastoissani. Joskus olen tunnollisempi ja joskus taas tajuan tehdä sen siinä vaiheessa, kun olen viikon tai kaksi kiukunnut raskaita hiuksiani.

P.s. Ylihuomenna tulee Joulupukki!

Tuote saatu.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Kommentit (14)

Hihhii, minä täällä vastailen, että olen lukenut blogiasi (muitakin kauneusblogeja kyllä) jo useamman vuoden mutta jotenkin se kommentointi on jäänyt. Noh, olette ehkä huomanneet, että saatan olla hieman pitkäsanainen, joten olen aina miettinyt, että olisipa tuohonkin juttuun paljon asiaa mutta nyt ei ehdi. Vastaan sitten paremmalla ajalla….jaa sitten se on jäänyt. 😛 Pitää opetella lyhytsanaiseksi ja tiivistää. 😉

Ihan oikeaan osoitteeseen kyllä meni joulukalenterin voitto 🙂

No kyllä! 🙂 Tosin olisi tainnut olla monta muutakin oikeaa osoitetta. ;D Mutta tosi kiva, kun kalenteri ei mennyt arvontakalastajalle. Niitäkin on tainnut välillä olla.

Mä olen ihan häkeltynyt täällä. Oon välillä vähän soimannutkin itseäni, kun jaarittelen täällä ja ketä nyt kiinnostaa mun ajatukset mistäkin :D, joten todellakin mahtavaa, jos Minna (ja muut) tykkäät lukea näitä. 🙂 Iso kiitos tietysti Minnalle, että on tällaisen uskomattoman kalenterin koonnut ja arponut. On tuonut paljon iloa ja riemunkiljahduksia tähän pimeään ja märkään joulukuuhun. Olo ei ole muuten tuntunut kovin jouluiselta mutta joka aamuinen kalenterin avaus on muistuttanut lähestyvästä joulusta ja pienestä hengähdystauosta. 🙂 Mieskin välillä usuttaa, että pitäisikö alkaa itse bloggaamaan, niin saisi yleisöä tuolle vouhkaamiselle, kun kotona tuo yleisö ei tunnu aina olevan ihan niin kiinnostunut. 😀 Koen kuitenkin, että meillä on täällä jo todella monta laadukasta blogia ja tyydyn iloitsemaan niistä ja purkamaan tuntojani kommenttiboksissa. 😉

Ja sitten itse päivän tuotteeseen! Todellakin jee! Mulla ei ole syväpuhdistavaa shampoota. Kröhöm. Yritän puolustautua sillä, että kuulun tuohon pörröpää-luonnonkihara-kastiin ja olen vähän vältellyt niitä. Toisaalta taas käytän kyllä muotoilutuotteita, tällä hetkellä ehkä enemmän kuin koskaan ja harkinnassa on ollut syväpuhdistavan shampoon hankinta. Se on vaan jäänyt, koska en ole tuotteisiin perehtynyt ja merkin valinta on tuntunut liian vaikealta. Moroccanoililta olen testannut aiemmin yhden shampoon ja hiusnaamion ja tykkäsin molemmista. En muista enää tarkkaan mitä linjaa olivat mutta jotain kosteuttavaa….no, koska tämä pörrö. 😀 Varsinaisestihan tukka ei kiharru, on vaan sellainen kaunis pörröpesä, jos ei sille mitään siloittavia toimenpiteitä tee. Tämän syväpuhdistavan jälkeen siis minulle mahdollisimman siloittava hiusnaamio päälle. Nyt olen ihastunut Wellan Luxe oilin hiusnaamioon. Siloittaa ja jättää hiukset ilmaviksi eikä yhtään raskaiksi, joten sitä varmaan iso kourallinen Moroccanoilin päälle. Käyttöön tulee ehdottomasti, koska tykkään että hius saa tuntua pesun jälkeen oikeesti puhtaalta. Siloitus tapahtuu sitten tosiaan muilla tuotteilla.

Ja onhan tuo pullo niin herkullisen värinen! Jee! 😀

Ei, kyllä täällä saa jaaritella. Tämän blogin kirjoittajakin jaarittelee päivästä toiseen. ;D

No sanos muuta! On kyllä täällä etelässä surkeat säät. Nyt ei edes liioitella, kun sanotaan, että samanlaista jouluna ja juhannuksena, kun aivan oikeasti viime juhannus oli tällaista. Saattoi olla jopa viileämpääkin. 😀 Huomaan itsestäni, että en ole päässyt samaan joulufiilikseen, kun ulkona on samanlaista, kuin viime kesänä tai yleensä lokakuussa.

Se on jännä, kuinka kotona ei se yleisö oikein jaksa innostua. 😀 Tosin minulla on kyllä kotona yksi joka innostuu ja ruinaa kaikkea itselleen – meidän eskarilainen. Hän on oikea ladylike, mutta… pakko nyt sanoa, kun toiselle äiti-ihmiselle puhun. Meidän ladylike pyyhki eilen pikkuveljen pyllyn vessassa. Hän sanoi, että voi mennä, kun vessasta liki 3-vuotias huusi: PYYYYYYHKIMÄÄÄÄÄÄN! Pisteet meidän pimulle, kun p*ska ei pelota. 😀 Minä en todellakaan olisi samanikäisenä siihen pystynyt. Mutta se siitä aiheesta.

Onhan se bloggaus sitten sellaista, että jos sitä tekee, kuten minä, niin siitä pitää tulla elämäntapa. Toki aina voi pitää blogia, joka päivittyy kerran tai kaksi kuukaudessakin. Ei kaikkien tarvitse olla aktiivisia, mutta toki lukijatkin löytää huonommin harvoin päivittyvään blogiin. Ainahan sitä voi kokeilla, jos siltä tuntuu. 😉

Joo, ne Moroccanoilin kosteuttavat ovat ihania! Ovat minunkin lemppareitani. Minulla on takaraivolla luonnonkiharaa, joka menee pörröksi hyvin herkästi. Lisäksi takkuuntuukin. Minulla pitää olla silotusta ja kosteutta. Nyt myös rakennepaikkaavuuttakin, kun tätä tukkaa on rääkätty vaalennuksilla.

Jeps, runsaasti hiusnaamiota päälle aina syväpuhdistuksen jälkeen, niin ei ole sitten vaikeasti hallittavat hiukset sinulla. 😉 Ne muotoilutuotejäämät on hyvä poistaa silloin tällöin.

Minullakin oli ennen tätä harmaata tapana käyttää kunnolla peseviä shampoita ja silotukset sitten toisesta purkista. Muuten tyvi oli päänmyötäinen ja hiukset rasvottu. Hopeashampoot ovat usein kanssa tosi peseviä, paitsi ne pari minun lemppariani. Nyt ei tarvitsekaan olla, kun hius on niin erilaista, kuin ennen.

Olen hiukan laiska syväpuhdistamaan hiukseni ja yksi (teko)syy löytyykin juuri siitä, etten ole löytänyt vielä sellaista joka oikeasti puhdistaisi karkean hiuslaatuni ja hiuspohjani. Värjään hiukseni tyveä myöten kuitenkin melkein kahden kuukauden välein joten siinä syväpuhdistuu hiukset mutta myönnetään, onhan se vähän niin ja näin. Itsekin tekisin juuri niin, että ensin syväpuhdistavalla, sitten punaisella shampoolla ja sitten vielä supersiloittavalla hoitoaineella päälle. Tämä tuote voisi olla se hyvä mullekin, pitänee ehkä pistää testiin 🙂

hanna
http://www.hannamariav.com

Kokeiles tuota, että olisiko sinulle riittävän pesevä? Minusta tämä on tehokkaimpia, joita olen käyttänyt. Pelkäsin, että en tule saamaan hiuksia enää suoraksi, mutta kyllä se tehokas hoitoaine tai hiusnaamio onneksi silottaa ja selvittää. 😀

Minna, kysymys näistä syväpuhdistavista shampoista: Muistelen jostain lukeneeni, että syväpuhdistavan shampoon jälkeen pitäisi hiukset pestä vielä tavallisella shampoolla ja vasta sitten hoitoaineen vuoro. Miten on?
Itse käytän kerran viikossa syväpuhdistavaa ja sen perään hoitavan naamion.
Ihanaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi ?

Tjaa… tuollaista en ole kuullutkaan. En keksi mitään syytä, että miksi pitäisi käyttää tavallista shampoota? Kun shampoon pohja on oikeastaan samaa, kuin esimerkiksi suihkugeelit ja käsitiskiaine. Shampoossa on sitten lisäksi silikoneja, hiusta pehmentäviä aineita, antistaattisia ainesosia jne. erilaisissa mittasuhteissa – riippuen siitä, minkälaiselle hiukselle shampoo valmistetaan. Eli se ns. tavallinen shampoo ei eroa syväpuhdistavasta muuten, kuin siinä saattaa olla vähemmän tensidejä ja enemmän hiusta hoitavia ja suojaavia ainesosia.

Jos joku tietää syyn, että miksi pitäisi, niin korjaan sitten vastaustani, mutta voit tehdä kuten olet tehnyt ennenkin. Minä pesen vain nyt harmaiden hiuksieni vuoksi syväpuhdistavan jälkeen hopeashampoolla. Muuten laittaisin syväpuhdistavan jälkeen hoitoaineen tai hiusnaamion. 🙂

Kiitos samoin TanjaP! Ihanaa joulua sinullekin! <3

Tuli mieleen, liekö tässä ollut sama ajatus kuin kasvojen kaksoispuhdistuksessa. Syväpuhdistava poistaisi ne muotoiluaineet ja tavallinen shampoo sitten hiustyypin mukaan. Tai sitten sekoitin tämän tavallisen shampoon käyttöön, sitä kai suositellaan vaahdottamaan kahteen kertaan edellä mainitusta syystä…
Itse en kyllä yleensä jaksa kun kerta pesu tuntuu puhdistavan hiukset riittävästi.

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Moroccanoilin tuotteita, mutta en ole vielä raaskinut. Tämä syväpuhdistava kuullostaisi kuitenkin siltä, että tästä olisi hyvä aloittaa. Häpeäkseni tunnustan, että en muista milloin viimeksi olisin omistanut syväpuhdistavaa shampoota, täytyy ehdottomasti tehdä korjausliike!

Olen iloinen, että upea joulukalenteripalkinto meni selvästi aktiiviselle Glitz&Glamin lukijalle 🙂

Noooh… minullakin tuossa yhdessä vaiheessa meni vuosi tai pari ilman syväpuhdistusta. Ihme, että hius oli laiska ja raskas, kun pitään hiukseen kerrostu kaikki vuosien aikana. 😀 Ei siitä mitään vaaraa ole, jos ei käytä syväpuhdistavaa. Hius kun on tosiaan kuollutta ainesta, niin siitä ei mitään kulje minnekään verenkiertoon tmv. Mutta onhan se päänmyötäinen ja raskas hius raivostuttava, jos haluaa kohotusta.

No todellakin! Tosin en muista -klaudialta hirveen paljoa kommentteja ennen tätä. Tunnistin kyllä nimimerkin, kun numero XX pysähtyi hänen kohdallaan. Totesin, että ei taida olla arvontojen kalastelija ja muistelin hänen joskus kommentoineen minulle. Mutta sattuikin olemaan kauneusblogien ja G&G:n aktiivinen lukija, niin wau! 🙂

Hihhii, minä täällä vastailen, että olen lukenut blogiasi (muitakin kauneusblogeja kyllä) jo useamman vuoden mutta jotenkin se kommentointi on jäänyt. Noh, olette ehkä huomanneet, että saatan olla hieman pitkäsanainen, joten olen aina miettinyt, että olisipa tuohonkin juttuun paljon asiaa mutta nyt ei ehdi. Vastaan sitten paremmalla ajalla….jaa sitten se on jäänyt. 😛 Pitää opetella lyhytsanaiseksi ja tiivistää. 😉

Tämä tulikin sopivasti. Minulla on yksi pieni syväpuhdistaja loppumaisillaan eikä sitä saa lisää Suomesta ja mietinkin juuri, että mitäköhän sitä kokeilisi seuraavaksi. Aloitan siis tästä 🙂

Käytän syväpuhdistavaa shampoota noin kerran viikossa, mutta joskus saattaa pullo unohtua kaappiin vähän pidemmäksi aikaa. Käytän ihan Herbinan syväputsaria, koska sillä on helppo saatavuus ja se vaan myös on hyvä tuote ilman liikaa kuivattavuutta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *