Hiukset

Syväpuhdistus hiuksille

22.12.2015 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Kolmanneksi viimeinen luukku avautuu…

Liitän jokaisen postaukseni alkuun tämän pienen intron. Ihan vain sen vuoksi, että blogin etusivulle päätyy päivittäin täysin uusia kävijöitä. Lisäksi olen juuri muuttanut tänne Bellablogeihin, joten uudetkin vierailijat ovat kärryillä, että mistä tässä on kyse? Tämä joulukuu on kurkistus Glitz & Glamin kosmetiikkajoulukalenteriin, jonka kokosin ja arvoin lukijoille marraskuussa. Kalenterissa mukana olevat sponsorit ja brändit näkyvät alla olevassa kuvassa. Uniikki joulukalenteri meni tänä vuonna Ylöjärvelle. Nyt joulukuussa kurkitaan kalenterin sisältöön, jonka tuo ylöjärveläinen onnettaren suosikki sai itselleen. Joinakin päivinä minulla saattaa olla teillekin arvonta. Niistä informoin sitten selkeästi. Pari joulukalenterin ulkopuolistakin postausta on tulossa, mutta niistä tulee puuttumaan sitten tämä intro, joka tulee olemaan jokaisessa Glitz & Glam -joulukalenteripostauksessa.

kalenterissamukana

Halusin jotain hiustuotettakin joulukalenteriin. Pitkällisen pohdinnan jälkeen päätin, että se hiustuote olisi syväpuhdistava shampoo. Miksikö? Jokaisen olisi hyvä silloin tällöin tehdä hiuksille tehokkaampi puhdistus. Syväpuhdistavilla poistetaan muotoilutuotejäämät ja muut epäpuhtaudet. Jos hiuksissasi näkyy valkoista ja hiuksesi tuntuvat karheilta niiden valkoisten jälkien kohdalla, on hiuksissasi muotoilutuotejäämiä. Toisilla ne ovat niin pahoja, että hapetevärikään ei niitä pysty puhdistamaan. Silloin tarvitaan pitkä ”kuuri” syväpuhdistusta. Olen joskus kuullut, en tiedä onko faktaa, mutta jotkut halpishiuslakat kerääntyvät hiuksiin niin pahasti, jos hiuksia ei pestä säännöllisesti syväpuhdistavalla. Kyseessä on tosiaan muovikuorrute, joka ei irtoa hiuksesta. Lisäksi mietin, että kuinkahan monelta se syväpuhdistava löytyy kylpyhuoneesta? Niitä ei ehkä testailla samoissa määrin, kuin muita shampoita, joten syväpuhdistava oli mielestäni paras valinta kalenteriin.

moroccanoil1

Brändiksi valitsin Moroccanoilin. Moroccanoil on kovin arvostettu ja pidetty brändi. Se kuuluu myös minun suosikkeihini.

moroccanoil3

Moroccanoil Clarity syväpuhdistava shampoo on sulfaatiton ja fosfaatiton. Kieltämättä sulfaatittomuus hieman minua hämmensi, sillä sulfaatit ovat niitä tehokkaimpia puhdistajia.

Syväpuhdistava shampoo sisältää argania (yllätys, yllätys kun Moroccanoilista on kyse), avokadoöljyä sekä keratiini- ja jojobauutetta.

moroccanoil

Moroccanoilin tuotteet eivät ole mitään vesilirua, vaan täyttä tavaraa. Sen vuoksi niitä annostellaan pieni määrä ja hiukset voivat olla aivan vesimärät shampoota käytettäessä. Hiuksissa oleva vesi laimentaa shampoota, joka Moroccanoilin kohdalla on vain hyvä juttu. Koostumukset ovat paksuja, eikä niissä ole niin suuria määriä vettä, kuten muissa käyttämissäni hiustuotteissa. Moroccanoil Clarify on kirkasta, paksun geelimäistä ja kellertävää. Tuoksu on tuttu Moroccanoilin tuoksu, eli voimakas ja parfyyminen. Sen tuoksun kyllä tunnistaa. Silloin aikoinaan en heti syttynyt Moroccanoilin tuoksulle, mutta jossain vaiheessa mieleni muuttui ja aloinkin rakastamaan sitä. Siinä tuoksussa on jotain sellaista arvokkuutta ja ehkäpä ripaus maskuliinisuuttakin.

moroccanoil4

Mainitsinkin jo, että syväpuhdistavan sulfaatittomuus hieman arvelutti. Tuo epäilykseni oli aivan turha. Moroccanoil Clarify on yksi tehokkaimpia syväpuhdistajia, joita olen kokeillut. Shampoo vaahtoaa pehmeästi, eikä siinä vaiheessa edes huomaa puhdistustehoa. Mutta kun tulee huuhteluvaihe… hiuksista todella poistuu kaikki! No ei yksi pesu vielä kaikkea kertynyttä puhdista, mutta hyvin paljon. Hiukseni tuntuivat siltä, kuin ne eivät olisi saaneet ikinä silikonisia hoitoaineita. Hius oli todella natisevan puhdas kaikesta. Myös jonkun verran hopeashampoon väripigmenttejä peseytyi. Hiukseni eivät olleet selkeästi harmaat. Senpä vuoksi olen tehnyt niin, että pesen syväpuhdistavalla ensin ja sen jälkeen perään hopeashampoota, jotta hiusteni harmaus säilyy ja lopuksi tuhdisti silottavaa hoitoainetta. Hius on todella kevyen, mutta silti siloisan tuntuinen (hoitoaineeni vuoksi!) syväpuhdistuksen jälkeen. Sen huomaa, että ne silikonit kyllä kertyvät hiukseen. Tarvitsen niitä ehdottomasti hiuksiini, mutta ne on välillä hyvä pestä pois ja aloittaa lisääminen alusta.

Syväpuhdistavat sopivat monesti rasvoittuville hiuksille ihan päivittäiseen käyttöön. Myös ohuet ja hennot hiukset saavat syväpuhdistavasta shampoosta kivasti tuuheutta. Omille hiuksilleni en viitsi joka pesussa käyttää, koska tällainen tehokas pesijä veisi muuten aina violetteja pigmenttejä hiuksistani, joita tarvitsen tämän harmaan vuoksi. Lisäksi oma useita vaalennuksia läpikäynneille hiuksille syväpuhdistava päivittäin olisi turhan tehokasta. Hius ei pysyisi sileänä luonnonkiharoilta alueilta.

Kaikille pörröpäille ja luonnonkiharaisille sanonkin, että syväpuhdistuksen jälkeen sitten supersilottavat hoitoaineet päälle. Muuten hius on syheröä.

moroccanoil2

Voin suositella Moroccanoilin syväpuhdistavaa kaikille niille, jotka käyttävät paljon muotoilutuotteita tai silottavia hoitoaineita, mutta eivät pidä päänmyötäisestä hiuskuontalosta. Moroccanoil Clarify on juuri niille, jotka haluavat tehokkaan puhdistajan ja sellaisen, joka jättää hiuksen natisevan puhtaaksi. Hiuksessa ei tällöin kertakaikkiaan ole mitään ylimääräisiä.

Moroccanoil on luksusbrändi, joten ihan muutaman euron tuotteista ei ole kyse. Moroccanoilin shampoot maksavat hyvin usein sen 27,00 € / 250 ml. Kuitenkin muistutan, että Moroccanoilin tuotteet ovat hyvin paksuja ja ”täyttä tavaraa”, joten niitä ei tarvitse annostella niin runsaasti.

Moroccanoilia myydään joissakin parturi-kampaamoissa, Stockmanneilla ja heidän verkkokaupassaan. Myös maahantuojalla on oma verkkokauppa nykyään.

Toivottavasti kalenterin voittaneella -klaudialla ei ole kaapit täynnä syväpuhdistavia shampoita. Oletteko muuten huomanneet, että -klaudia on käynnyt kommentoimassa postauksiin omia ajatuksiaan ja ensimmäisiä fiiliksiään tuotteista? Moni onkin jo huomannut ja käynyt -klaudiaa kiittelemässä. Olen niin iloinen, kun hän viitsii kommentoida niin pitkästi ja joka päivä! Tai oikeastaan hän ottaa mahtavasti huomioon sen, että arvontapostauksiin hän ei kommentoi, koska kommentti hukkuisi osallistumisien joukkoon, mutta sitten aina seuraavaan postaukseen hän kommentoi myös edellisen päivän tuotteesta. Mahtavaa! Uskoisin, että te muutkin hänen kommenttejaan lukeneet, olette pitäneet hänen aktiivisuudestaan. Minä ainakin olen äärimmäisen iloinen ja kiitollinen. Ehkä -klaudiasta tulee itsestäänkin pian bloggaaja? Ehkä tästä tuli sellainen sysäys? 😉

Kuinkas usein syväpuhdistatte hiuksenne? Minä myönnän, että on vähän kausiluontoista. Minulla on aina oltava syväpuhdistavaa shampoota varastoissani. Joskus olen tunnollisempi ja joskus taas tajuan tehdä sen siinä vaiheessa, kun olen viikon tai kaksi kiukunnut raskaita hiuksiani.

P.s. Ylihuomenna tulee Joulupukki!

Tuote saatu.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

Suosittelemme