Muoti

Leggingsit 2024 – viisi muutosta: tältä ne nyt näyttävät ja ihan eri vaatteiden kanssa

Leggingsit pitävät pintansa muodissa, mutta vaihda asukokonaisuus uudenlaiseksi niiden kanssa.

Teksti:
Susanna Sarimaa
Kuvat:
iStock

Tältä näyttää leggings-estetiikka 2024.

Leggingsit pitävät pintansa muodissa, mutta vaihda asukokonaisuus uudenlaiseksi niiden kanssa.

Vaatekaapin peränurkkaan piiloutuneita leggingsejä ei turhaan tarvitse laittaa kiertoon, sillä ne pysyvät katukuvan kestohittinä. Mutta nyt on aika yhdistellä niitä muihin vaatteisiin tuoreella tavalla!

1. Vaihda huppari bleiseriin leggingsien parina

Lyhyt huppari, lenkkarit ja sukat ovat tuttuja leggingsien kavereita. Tätä kaavaa kuitenkin rikkoo mainiosti yläosan vaihtaminen blazeriin, vinkkaa muodin asiantuntija Miia Salomonsson Stockmannilta.

Rentous yhdistettynä tyylikkyyteen luo herkullisen kontrastin. Samalla sukat saavat olla korkeita ja urheilullisia – valkoiset tennissukat päätyvät muotitietoisen jalkaan leggingsien päälle:

2. Vaihda leggingsien kanssa saappaisiin tai sandaaleihin

Leggingsit näyttävät nyt erittäin hyvältä puettuna rouheiden saappaiden kanssa, Miia Salomonsson ohjeistaa.

Sitten kun mennään kesää kohti, muotitietoisen leggingsit löytävät kenkäparikseen sandaalit – silloin kun tahtoo lähteä liikkeelle ilman lenkkareita.

Julkkisten päältä voi kuvista bongata esimerkiksi mukavia slide-sandaaleita ja rentoja toppeja legginsien kanssa. Kesätyyliin sopii myös ylisuuri paitis ja sandaalit, Salomonsson vinkkaa.

3. Vaihda printtipaita yksiväriseen

T-paita ja leggingsit on rautainen nykyklassikko! Lyhythihaiset väljät yläosat ovat nyt tosin siistiytymässä isoista kirjainteksteistä kohti eleettömämpää ja muotoonleikatumpaa estetiikkaa.

Unohda siis vaihteeksi näyttävät logot ja pue leggingsien pariksi hillitty, yksivärinen t-paita.

4. Vaihda leggingsien väriä

Leggingsien värin ei todellakaan tarvitse olla turvallinen ja perinteinen musta, vaan värejä saa käyttää rohkeasti ja yllättävästikin. Koittavan kevään raikkaus saa näkyä jaloissa.

Muodikasta on myös kokonaan samaa värimaailmaa oleva asukokonaisuus, Salomonsson korostaa. Kokeile siis pukea päälle leggingsien kanssa vaikka samanvärinen takki ja laukku, tai huivi ja hattu!

5. Vaihda kapeat leggingsit levenevään lahkeeseen

Pitkään kestänyt juoksutrikootrendi jäi jo katukuvasta, ja nyt leggingsit muistuttavat jälleen enemmän comeback-trumpettihousuja. Yhdet muistavat ne 70-luvulta, toiset 90-luvulta.

Vaikka klassiset leggingsit eivät ole kadonneet minnekään, levenevät lahkeet ovat nyt todella trendikkäät. Ne kannattaa myös yhdistää tyylikkääseen kokonaisuuteen, Salomonsson neuvoo.

Kuvakarusellin kuvista näet lahkeiden muodon hyvin:

X