Havaintoja parisuhteesta

Ei ole olemassa ryhmää ”kaikki miehet”!

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Ajatellaanpa tilanne, jossa julkaisisin miesten kirjoittamien esimerkkien pohjalta tekstin, joka kertoisi heidän huonostikäyttäytyvistä naispuolisista puolisoistaan.

Ajatellaanpa sen jälkeen tilanne, jossa muut miehet alkaisivat kommentoida kommenttikentälle tähän tapaan:

Ei se vaihtamalla parane, naiset on sikoja ja on harvinaista, jos löytyy joku hyvin käyttäytyvä nainen.”

”En tarvitse naista oikeastaan kuin yhteen asiaan elämässä. Tyydyttämään toisinaan seksuaaliset tarpeeni.”

”Jos sadasta naisesta löytyy yksi järkevä nainen, niin se on jo saavutus.”

”Näyttäkää minulle yksikin hyvä ja kelvollinen nainen, niin voin taas harkita parisuhdetta.”

Pahaltahan tuo näyttäisi. Eikä edes pahalta, vaan kyseessä olisi suoraa naisvihaa ääneen sanottuna. Yleistämistä yksilöiden kautta. Naisvihaa on tässä maassa aivan helvetin paljon ja se on kuvottavaa kaikin tavoin.

Josta tullaankin sitten miehiin. Yllä olevat kommentit ovat kaikki kommenttikenttään kirjoitettuja. Erona vain, että naisen tilalle on kirjoitettu mies. Se mikä hämmästyttää, että yllättävän harva tuntuu puuttuvan kyseiseen miesvihaan. Muutaman esimerkin kautta leimataan koko sukupolvi.

Etnisyydestä puhuttaessa tuo olisi puhdasta rasismia.

Jos ihminen on ollut parisuhteessa mulkeron kanssa, niin on älyllistä epärehellisyyttä ja ihmisvihaista kirjoittaa sen jälkeen sillä kulmalla, että kaikki kyseisen ryhmän edustajat ovat samanlaisia.

Ei ole!

Olen varma siitä, että jos sama retoriikka, jota moni nainen käyttää yleistävästi miehiin kohdistuisi heihin itseensä, niin älähtäisivät.

Niin pitkääkin älähtää, mutta naisviha ei taltu sillä, että alkaa käyttäytyä kuin sovinistiset miehet. Siinähän sitä tulee heidän kaltaisekseen ja sovinismin määrä sen kun lisääntyy ympärillämme.

Ei ole olemassa kollektiivia nimeltä kaikki miehet. On olemassa yksilöistä koostuva ryhmä ja muutama mätä omena ei koskaan pilaa koko satoa, joten turha koko satoa on syyttää. Jättää vain ne mädät omenat poimimatta.

Miehiin kohdistuva yleistävä retoriikka on yllättävän yleistä eri keskustelupalstoilla. Yhtä etovaa sekin on kuin vaikkapa naisiin tai vähemmistöihin kohdistuva yleistävä paska.

Elämässä muutenkin olisi syitä pitää mielessä oma vastuu. Jos kerta toisensa jälkeen tulee poimineeksi niitä mätiä omenia, niin kannattaa edes hetki miettiä, että etsiikö omenia vääristä paikoista.

Kuten eräs nainen sen sarkastisesti ja itseironisesti ilmaisi:

Mitä helvettiä, edellinen päihderiippuvainen oli täysi mulkero, ja seuraava oli ihan samanlainen.”

Seuraavalla kerralla hän valitsi ihmisen, jolla ei ollut päihderiippuvuutta. Eikä typeryyksissään ääneen huudellut pitkin kommenttipalstoja, että kaikki miehet ovat juoppoja!

Ei nimittäin ole. Osa on. Pieni osa.

 

Lue myös

X