Havaintoja parisuhteesta

”Jos kuolisin tänään, ei minun tarvitsisi ainakaan harmitella elämätöntä elämää”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Kymmenen vuotta sitten olimme ensitreffeillä kävelyllä. Halasimme kirkkaan tähtitaivaan alla ensimmäistä kertaa. Kehoni värisi orgastisesta tunteesta ja tuntui kuin sielumme olisivat tanssineet leikkisästi riemuiten, kietoutuen yhteen kuin pitkän kaipuun päättymisen jälkeen. Sinä hetkenä tajusin kokevani jotain niin uutta, ihmeellistä ja mahtavaa, etten osannut edes kunnolla löytää sanoja. Eikä siinä hetkessä sanoja edes tarvittu.

Ihastuksen kipinä roihahti pian rakkaudeksi ja se johti meidät seikkailuun, joka jatkuu yhä. Näihin vuosiin on mahtunut niin kirjavasti kaikkea elämänmakuista, että on vaikea kuvitella tapaamisestamme olevan vain kymmenen vuotta.

Rakkautta, iloa, innostusta, luovuutta, lempeyttä ja leikkisyyttä. Sinä ravitset minua. Näytät esimerkkiä toiminnallasi ja olemisellasi. Olet optimisti, joka saa kyynisyyden irroittamaan otteestaan. Kun maailma murjoo, sinun kainalossa on maailman turvallisinta olla.

Surua, katkeruutta ja vihaa. Omia epävarmuuksia. Triggeröit minussa myös varjoisia puoliani. Kuinka ihmeellistä, että voin käydä niitä läpi turvallisesti kanssasi ja kasvaa ihmisenä. Saan tuntea mitä vaan ja se on täysin sallittua. Tunteisiin reagoiminen on muuttunut vuosien varrella hyvin paljon ja siitä saan kiittää sinua. En enää pelkää vaikeita tunteita vaan haluan kohdata ne. Olet opettanut minulle lempeyttä itseäni kohtaan. Olen todella kiitollinen saadessani kasvaa kanssasi.

Rakkauden lisäksi meillä on suhteessamme vapautta. Me suomme toisillemme vapauden käydä kokemassa myös muiden kanssa ihania hetkiä, jos siltä tuntuu. Lisäksi arjessa annamme toisillemme aikaa tehdä omia asioita, olla harrastusten parissa tai nähdä ystäviä. Etenkin ruuhkavuosina sellaiset asiat ovat henkireikiä ja tukevat hyvin jaksamista.

Meille on kertynyt paljon kokemuksia yhdessä. Olemme reissanneet yli 20 eri maassa. Olemme istuneet vuorella ihailemassa, kun pilvi lipuaa hitaasti viereltämme ohitse. Varpaamme ovat piirtäneet moneen eri rantahiekkaan. Hetken mielijohteesta olemme ajelleet Gotlannissa polkupyörillä alasti. Rakastelut maassa, meressä ja ilmassa. Lapsemme syntyi kotona kätilöystäviemme lempeällä avustuksella. Kokemuksia ja tapahtumia on kanssasi niin uskomaton määrä, että jos kuolisin tänään, ei minun tarvitsisi ainakaan harmitella elämätöntä elämää.

Hyvää vuosipäivää, rakas vaimoni.

X