Havaintoja parisuhteesta

Sata vuotta taaksepäin

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Seuraavana jotain samaan aikaan koomista ja samaan aikaan pelottavaa:

”Populaarimusiikin opettaminen musiikinopetuksesta on poistettava paitsi kun se on välttämätöntä musiikinhistorian opetuksen kannalta. Populaarimusiikin tilalle on tuotava suomalaista kansanmusiikkia ja taidemusiikin klassikoita. Opetettavan populaarimusiikin on myös iltana suomenkielistä.”

Tässä ote perussuomalaisten nuorten koulutuspoliittisesta ohjelmasta, jonka he tällä viikolla julkaisivat. Siinä oli mukana muutakin materiaalia suoraan 1930-40 luvulta kopioituna, mutta tulkoon tämä esimerkkinä esille.

Koomisen asiasta tekee sisältö. Se on kuin huono sketsi. Valitettavaa on vain, että ottavat itse sen tosissaan. Pelottavaa asiasta tekee se, että ohjelman on laatinut hallitusvastuussa olevan puolueen nuorisojärjestö. Järjestö joka esimerkiksi nuorten suosimassa TikTokissa pauhaa teesejään voimalla nuorten, lähinnä miesten kuultavaksi.

Pelottavaa siksikin, koska olemmehan jo nähneet kuinka kesysti suhtaudumme perussuomalaisten toimintaan ja se on johtanut jo siihen, että maatamme johdetaan perussuomalaisten tiukassa otteessa ja sen pelossa. Minulle ei yllätyksenä tulisi, että vuosien päästä samat teesit olisivat hallitusneuvotteluissa tapetilla ja silloin taas ihmeteltäsiin, että miten tässä näin on päässyt käymään.

Sekin on pelottavaa, että meillä on syntynyt maamme sisälle voima joka veisi meitä aatteelisesti lähes sata vuotta taaksepäin. Sen asian eteen olisi syytä pysähtyä, koska muuten tämä aika muuttuu entistä hullummaksi.

X