Havaintoja parisuhteesta

Sini tuli taloon

15.10.2018 Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Mainos: Sinituote

Taloyhtiössäni on pesutupa. Se on hienoa, sillä minun ei tarvitse hankkia omaa pesukonetta. Maailma säästyy edes yhden pesukoneen verran. Pesutuvassa on kuivaushuone, jossa on seinille viritettyjä naruja pyykkien kuivaamista varten. Sekin on hyvä, paitsi yhdeltä osin. Naruilla ei saa kuivattaa pyykkejä kuin tietyn ajan ja niinhän siinä muutaman kerran käynyt, että olen unohtanut lojumaan ne sinne. Se ei ole naapurisovun kannalta ihan paras tapa vaalia sitä.

Tästä eteenpäin minulle ei ole enää mitään hätää. Säästyn naapureiden murhaavilta katseilta, sillä kotiini on saapunut Sini Forma. Olen syvästi ihastunut Siniin. Hän on sellainen voimakasrunkoinen ja laadukas kuivausteline, jossa voi kuivatella pyykkejäni vaikka viikkoja eikä kukaan närkästy. Ei sillä, että pitäisi. On nimittäin niin nopea kuivattelemaan pyykkejä, että hädin tuskin ehtii laittaa ne riippumaan, kun jo ovat keräilyä vaille.

Ei se toki ainoa Sini ole kodissani. Miksi tyytyä yhteen, kun voi saada kolme. Yhden Sinin saa roikkumaan oven päälle. Sellainen Sini tottelee nimeä Entry. Helpommaksi ei voi pyykkien kuivattaminen enää mennä. Siksi olen huomannut soveltuvan sen täydellisesti miehille. Kuivaustelineen voi laittaa oven päälle roikkumaan. Niin minä tein ja samalla kun se kuivattaa pyykkejä ( soveltuu muuten näppärästi tuollaisen kotonani vaatteitansa ja kaikkea muutakin sotkevan puolitoistavuotiaan vaatteiden kuivaamiseen ), niin sen sivuilta roikkuviin koukkuihin voi ripustaa vaikka pyyhkeensä tai kylpytakkinsa. Minä käytän sitä kotiavaimieni koukkuna, koska niillä on tapana kiireessä lähtiessä olla hukassa. Nyt ei ole. Tämä teline on kätevä senkin vuoksi, että siihen ei kompastu sen ollessa lattialla. Tosin pari kertaa olen lyönyt siihen päähäni käveltyäni sen alta, kunnes pari kuhmua myöhemmin ymmärsin, että sen voi lukita pystyasentoon, kun sitä ei tarvitse.

Olen aina ajatellut, että vaate siliää itsestään päällä ollessa. Että mielummin sen ajan, kun silittää vaatteita käyttää siihen, että silittää puolisoaan. Eihän puolison mahdolliset rypyt tietenkään silityksestä suoristu, mutta sielu kehrää rakkaudesta. Olen ajatellut väärin. Eivät ne vaatteiden rypyt käytössä suoristu. Sitä lähinnä vain näyttää huolittelemattomalta. Varsinkaan kauluspaidat, joita olen alkanut käyttää täyttäessäni 40. Ryppyisinä näyttävät päällä kuin muutaman vuosikymmenen liian pitkään auringossa maannut ihminen. Kotini kolmas Sini on Tempo. Se on höyrysilityslauta, jollaista en tiennyt olevan edes olemassa. Minulla on aikaisemmin ollut yksi silityslauta. Se oli sellainen vaappuva muovirotisko, joka heilui hengityksestä. Tempo pysyy paikallaan, vaikka siihen koira törmäisi. Ihme kyllä, sillä se on hämmentävän kevyt. Helposti jaksaa kantaa paikoilleen, vaikka toisessa kainalossa roikkuu uhmaa harjoitteleva lapsi.

Se on hassua, että niinkin tylsästä asiasta kuin vaatehuollosta saa hyvillä tuotteilla hauskaa. Tuskin nukkuminenkaan kiinnostaisi jos sänky olisi niin huono, että sen päälle lähinnä ahdistaisi mennä. Sama se on pyykkien kanssa. Minulle nämä tuotteet ovat yksi stressitekijä vähemmän. Voin edelleenkin pestä pyykkini pyykkituvalla, mutta saan kuivattaa ne kotonani eikä tarvitse kulkea häpeän kaapu päälläni kohtaessani naapureita unohdettuni pyykkini kuivaushuoneen narulle. Tällaiselle kolmessa kaupungissa tempovalle tämä kaikki on vain helpotusta. Sitä paitsi tänä maailman aikana, jolloin kiinasta voi tilata ympäristölle ja ihmisille haitallista halpakamaa, niin Sinin suomalainen tuotekehitys ja eettiset arvot ovat täydellinen vastakohta. Kyllä minä ainakin haluan, että kodissani majailee itseni kanssa samanlaisia arvoja jakavia asioita ja ihmisiä.

Kyllä minä näiden Sinien kanssa viihdyn vielä pitkään. Aloitan elämänmittaisen suhteen.

Muuttaako Sini myös teille?

Saan arpoa teille lukijoille yhden Sini-tuotepaketin. Kommentoi alle oma arkea helpottava pyykkäysvinkki ja osallistut SINI-tuotepaketin arvontaan! SINI-tuotepaketti sisältää Tempo-höyrysilityslaudan ja Entry-kuivaustelineen! Palkinnon arvo on n. 40 €. Kilpailuun voi osallistua 28.10.2018 saakka.
Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Kommentit (119)

Kuivausrumpu helpottaa pestyn pyykin käsittelyä. Ja samalla saa myös taloa lämmitettyä!

Vaatekaapit kodinhoitohuoneen välittömään läheisyyteen, niin että pyykit saa suoraan kuivaustelineeltä kaappiin

Minulla on paljon samanlaisia valkoisia ns. varrettomia sukkia. Löysin jokin aika sitten sukkanipistimet. Johan pysyy oikeat sukat pareina pesussa 🙂

Hmm, mitään sen kummempaa niksiä pyykkivuorten ylitykseen ei löydy. Omaa loputonta pyykkisavottaa helpottanut useampi kuivausteline ja tuo entry kuulostaa siltä, että se voisi helpottaa entisestään! Eli mielelläni kokeilisin sitä.

Seinillä siistiksi 😀

Olen jo vuosia ripustanut nuorison & aikuisten paidat ja neuleet kuivumaan vaateripustimiin. Vaatteet siliävät niissä aika nopeasti ja niitä voi ripustaa esim. suihkuverhotangolle, jonka voi virittää kylppärin seinien väliin – jos vain tilaa ja korkeutta riittää – ihan vain pyykkejä varten. Olen vienyt taloyhtiön tilavaan pyykinkuivaustilaan vaaterekin (sain siihen luvan), johon sitten laitan pyykit vaateripustimissa. Kätevää! Parhaimmillaan vaatteet saa laittaa kuivumasta suoraan vaatekaappiin.

Tämä on aivan paras tapa kuivattaa pyykki!!

Sukat parittelen katossa koukussa roikkuvaan pikkupyykille tarkoitettuun mustekalaan. Parittomat laitan toiseen samanlaiseen odottamaan myöhemmin löytyvää toveria. Kas, tästähän tuli ihan blogin teeman myötäinen kommentti!

Entry vois helpottaa meidän pyykki asiaa paljon. Ja samalla saisi lasten ulkovaatteet siihen kuivumaan talvella 😊meidän helpotus on kodinhoito huoneessa hyvät laskutilat missä viikata pyykit.

Tuoreiden tahrojen esipesu välittömästi tahran tultua! Helpottaa aika lailla tahran irtoamista 🙂

Entry se helpottaisi elämää täälläkin. Kahden kodin ja 2-5 hengen pyykkejä pyörittäessä ei kuivatustilaa voi olla liikaa. Ja mikä ehkä blogi tekstissäsi oli parasta, oli tuo koukku avaimille! Mieheni osaa saman hukkaamisen taidon josta kirjoitit. Samoin saattaa muutaman kuhmun jälkeen oppia lukitsemaan ylös tai väistämään – pitkä mies kun on 😉

Ei miulla ole mitään vinkkejä. Hoidan pyykit aina kun jonkinlainen koneellinen tulisi pestäväksi, enkä kerrytä pyykkivuorta. Mut, pesin tänään töiden jälkeen omakotitalon (=paljon ikkunoita) ikkunat inspiroituneena siitä kun eilen pesin äidilläni lapsuuskodin ikkunat. Mietin just tänään, että Sini- ikkunanpesimeni on tosi vanha, koska isä osti sen aikoinaan minulle ja isän kuolemasta on 22 vuotta. Pitäisi varmaan uusia, sillä se on ollut tosi hyvä pesin. Kuivan oli kuitenkin kääntynyt vähän vinksalleen ja ruuvissa oli ruostetta 😅

Kuivataan kaikki paidat hengareissa, joten silitettävä paitoja on vähemmän 🙂 Kuivausteline on silti ahkerassa käytössä muiden vaatteiden osalta ja toki ne hengaritkin yleensä siinä telineessä killuu 🙂

Henkarissa kuivaus vähentää silitettävää 😉

Vihaan pyykinpesua ja ripustamista ja viikkaamista.
Parasta siinä kuitenkin on se kun tehdään yhdessä rakkaan kanssa,vaihdetaan päivän kuulumisia samalla kun ripustetaan märkiä narulle tai viikataan kuivia kaappiin. Sen suurempaa vinkkiä ei ole kuin että tehkää se yhdessä:)

Kuivaan kaikki paidat henkarissa. Ei jää ryppyjä, eikä taitoskohtia 🙈

Tahrojen puhdistus heti kun tahra tulee, ja pyykkietikalla saa pyykit ihanan raikkaiksi 🙂

Muistaa ravistella kun pesukoneesta ottaa pyykkiä. Ei jää niin ryppyisiksi. Henkareihin paiat kuivumaan.

Kuivaan kaikki silitettävät henkareissa. Näin silittäminen helpottuu, kun suoristuvat jo kuivausvaiheessa.

Mulla khh:ssa omia virityksiä, lokerohylly mihin saa jokaisen kuivat vaatteet, omaan lokeroon ja jokainen vie siitä omansa kaappiin. Hyllyn alla tanko johon ripustan kauluspaidat ja hupparit hengariin, kuivuu huput nopeammin kuin telineellä.
Sukat paritan semmoisilla nipsuilla niin pysyy parit tallessa.

Meillä asuu 7 ihmistä, ja kaikilla on erilaiset sukat. Helpottaa lajittelua kummasti, kun ei tarvitse arpoa kokojen 35-41 välillä, mikähän sukka kuuluis kenellekin.

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla: silitä vaatteet ja muut silitettävät asiat sohvan päällä, sohvan kangas silenee samalla.
Kuivata pyykit pienen asunnon makuuhuoneessa, saat mukavan kostean huoneilman sopivasti nukkumista varten.
Jos satut unohtamaan pyykinpesun liian myöhäälle ja ainoat tilanteeseen sopivat housut roikkuvat kuivumassa, ei hätää! Laita ne jalkaan märkänä ja kuivaa föönillä samalla tehden jumppaliikkeitä, ne kuivuvat alta aikayksikön.

Pyykit kannattaa viikata suoraan narulta muuten hommaan ei tartu kukaan. Siliävät paidat kuivataan henkareissa säästyy muutamalta lisä rypyltä.

Helposti rypistyvät paidat kuivataan aina henkarissa. Ja pesukoneen ajastin on maailman paras keksintö, usein on pyykkikone viittä vaille valmis kun tulee töistä kotiin niin ei tarvi erikseen odotella ja kuunnella linkousta.

Pikapesuohjelma on kiireisen arjen pelastus 👍
Ja pieneen tilaan sopivat kuivaustelineet.

Kaikki sukat pesupussiin pesun ajaksi. Yksikään sukka ei häviä Narniaan pesussa. Laitan sukat suoraan pesupussiin valmiiksi, kun otan ne jalasta pois, ei tarvitse etsiä sitten myöhemmin niitä muun pyykin joukosta koneeseen laitettaessa.

En käytä pyykkipoikia, sillä vaatteet pysyvyt ja kuivuvat narulla muutenkin. Nopeuttaa pyykin ripustamista eikä pyykkipoikien kuvia tarvitse silittää vaatteista (riittää, että silittää laskokset :)).

Perheen neljän jäsenet jalat alkaa olla samaa kokoa, mutta jo vuosia sitten kaikki koulutettu käyttämään Supi-sukkapidikkeitä ja näin pysyy jokaisella sukat pareittain ja saa omat sukat takaisin puhtaana, kun laittaa oman värisen Supin sukkiin!

Meillä on koko ajan hitosti pyykkiä. Tästä syystä on myös kolme pyykkitelinettä. Perheenjäseniä on neljä ja urakkasunnuntaisin laitan yhden telineen jokaisen huoneeseen – aikuisille yksi ja molemmille lapsille oma. Ripustan pyykit kuivumaan kunkin omaan huoneeseen, jolloin jokainen tyhjentäköön oman telineensä arkena. Nää toimii samalla ilmankostuttajina, kun sähkölämmitystalossa on kuiva ilma.

Paidat hengariin, jokaisella oma puhtaan pyykin laatikko, sukat ja bokserit ”häkkyrään” roikkumaan, etikkaa huuhteluaineeksi.

Lajittelen pyykit. Noudatan pesuohjeita. Jos mahdollista, vien pyykit ulos kuivumaan.

mahdollisimman pieni pesuainelajitelma, ei mielestäni montaa pesuainetta pyykinpesussa tarvita.

Lähes kaikki pyykki hengareihin, pikkupyykki sellaseen pyöreään karselliin ja lakanat yms taloyhtiön kuivaushuoneen naruille…hälytys puhelimeen, jotta muistaa hakea ajoissa…
Olisin niin Tempoa vaille…😁..ja lastenlapsille tuo Entry..

lajittelen pyykit

Aina kun mahdollista kuivatan pyykit ulkona. Siellä niihin tulee ihana tuoksu ja kosteuskaan ei leviä sisätiloihin.

Pyykit kuivatan yläkerran parvekkeella, aina kun mahdollista, siellä ne saa kuivata sateelta suojassa . Ulkona pyykeistä tulee ihanan pehmeitä. Talvella taas yläkerran huoneessa, jossa ei kukaan enää asu. Siellä mulla vanha Sinin teline, jota jo nippusiteelä korjattu, mutta vielä kestänyt. Kun sinne kuljetan pyykkejä, tulee hyötyliikuntaa. Toivosin Siniltä tuotetta jossa lakanat ois hyvä kuivata sisällä, vai joko semmoinen on? Nyt ne oven päällä kuivatan vintillä

Meillä on kapeassa kodinhoitohuoneessa, seinän vieressä oven päällä seinästä seinään laitettava Sinin -vedä ja ripusta-pyykkiteline, saa kätevästi esim. lenkkivaatteet kuivaksi,lakanapyykit, muut pyykit.. ilman että ovat lattiatelineessä viemässä tilaa. 21m ripustustilaa 🙂

Perheen koko on pienentynyt 2/3 lasten muuttaessa pois niin Entry ovimalli olisi sopiva pienen määrän kuivattamiseen. Hyvä vinkki on laittaa lapsi lajittelemaan pyykit värien mukaan koneeseen ja sitten vielä narulle. Samalla jää aikaa vaikka samalla silittää ne edelliset kuivuneet vaatteet. Tehokasta yhteistyötä.

Tahranpoistoon paras on sappisaippua ja huuhteluaineeksi väkiviinaetikka sekä paidat kannattaa ripustaa hengareihin kuivumaan.

Pyykit kuosittelen jo kosteina niin eivät jää niin ryppyisiksi ja silityskin helpottuu.Ulkona kuivatan mahdollisimman paljon ja saan pehmeitä,hyväntuoksuisia pyykkejä ilman voimakashajuisia huuhteluaineita.

Meillä on jo Sini, se olen mä!ja oonkin saanut kuulla monet kerran tuon ”sinillä siivous sujuu”-kommentin.;)

Hajusteettomat ja ekologiset pyykinpesuaineet, heti ripustus kuivumaan pesun jälkeen. Hyvä tulee!

Kuivatan kahden narun ylitse kaikki puuvillaiset. Nopeuttaa, kunhan on tilaa…

En linkoa pyykkiä kovimmalla teholla, koska pyykistä tulee silloin tosi ryppyistä. Märempänä toki kuivaa narulla vähän kauemmin, mutta vaatteet ovat sileämpiä.

Suorista pestyt vaatteet ennen kuin panet narulle

Mä oon ollut pettynyt kuivaustelineiden laatuun. Myös Sini-tuotteen. Tilaa ja siipiä on mutta materiaali on niin heppoista että useammat farkut sattuu laittamaan niin jo on mutkalla jalat. Ja pinnat irtoilee liitoskohdistansa.

Haaveilenkin kestävästä kuivaustelineestä isoon perheeseen.

Riittävän tilava pyykkikaappi, missä useampi kori lajitteluun. Oven avaamalla näkee, onko tumman nelikymppisen vuori kasvanut jo koneellisen kokoiseksi, vai olisko vaikka kuuskymppistä pyyhettä tai lakanaa tarjolla. Pesupussien käyttö ja paitojen kuivatus henkareilla. Siinäpä pari perusjuttua meiltä.

Meillä on neljä eriväristä likapyykkikoria johon lajittelemme likapyykin värin mukaan, siten se on nopeaa pestä. Tosin monesti tulee pestyä enemmän kuin mitä mahtuu kuivumaan. Pitäisi ilmeisesti hankkia toinen kuivausteline!

No minä mieluusti luen näitä muiden vinkkejä, koska en varsinaisesti ole mikään kodinhengetär! Myös näin masennuskesta kärsivänä sitä ei pää aina toimi ja se on jo saavutus, jos saa pyykit koneeseen! Pyykkietikka ainakin raikastaa kivasti ja turvallisesti tunkkaiset pyykit! Ja meillä on 5 pyykkitelinettä just siks, että kun kerrankin on energiaa ja jaksan pyykätä, pesen sitten kerralla kaikki pyykit! 1 teline ainakin sais olla lisää, sillä kömpelönä tuppaan myös hajottamaan näitä telineitä ajoittain..

Pidän pyykkipäiviä ja pesen yhden päivän aika monta koneellista. Yleensä viikonloppuisin, kun on aikaa. Arkisin en jaksa pyykätä 😀

Vau.Minä pesen paljon Prisman pesulassa,Sini olisi tarpeen meillekin.!

Pyykkien viikkaaminen suoraan narulta, myös ripustaminen on oma taiteenlajinsa, niin ei tarvitse silitellä 😊.

Itse lajittelen pyykit jo pyykkikoreihin värin ja pesuasteen mukaan ja sen mukaan näen mikä koneellinen on milloinkin täysi pyöritettäväksi.

Lakaisen lattialta roskat heti, lattiat pysyy siistinpänä

Pienet vaatteet, kuten alusvaatteet ja sukat voidaan yhä pestä käsipyykkinä. Kylpyhuoneessa voidaan pitää kahta muovivatia, toiseen laitetaan käytetyt alusvaatteet ja toiseen laitetaan käytetyt sukat. Nämä vaatteet voidaan laittaa myös likoon etukäteen ja veteen laitetaan hieman pesupulveria. Kun sitten aletaan pesemään näitä vaatteita ne ovat jo melkein puhtaat. Näin säästetään aikaa vaikka pestäänkin käsipyykkiä.

Minä tykkään ripustaa pyykkiä ulos pihalle kuivumaan. Silittäminen on jäänyt opettelematta ja nyt kun yritän, varsinkin kun mieheni arvostaa sitä, niin se kestää iäisyyden. Huomioikaa että nyt mulla on silitysrauta mutta ei lautaa…

Jo se, että ravistaa vaatteet märkänä ja ripustaa huolellisesti kuivumaan, säästää turhalta silittämiseltä.

Aina sama pyykkipäivä – helpottaa välttämättömien töiden ja menojen aikataulutusta.

Ei minulla mitään erityistä vinkkiä ole.

jee jee

Lapset mukaan pyykkihuoltoon, lapset hoitaa omat puhtaat pyykkinsä itse takaisin kaappiin. Säännöllinen pyykkihuolto, jotta ei tule pyykkivuoria.

Juuri ollaan muuttamassa uuteen kotiin, ja siellä ei ole kalusteisiin upotettua silityslautaa kuten täällä. Tulis tarpeeseen! kaikki hyvät pyykkivinkit tässä on tullu jo 🙂

lajittelu. ja lyhyt ohjelma päälle pesukoneessa

Pese heti kun on täysi koneellinen kasassa niin ei tule sumaa. Pienessä asunnossa varsinkin arvostaa sitä, ettei pyykkitelineitä ole joka puolella,,

Pesetän pyykit muualla,näin työllistän

Vaatteet on hyvä lajitella ennen pyykkäystä.

Sini asuu jo jossakin määrin meillä

Lajittelen pyykit eri koreihin.

Kun peset säännöllisesti samana päivänä pyykit, niin ei kerry valtavia vuoria mihinkään huoneeseen.

lajittele pyykit tummiin,valkoisiin ja punaisiin

lajittele pyykit tummiin,valkosiin ja punaisiin

pese usein, ettei pyykkejä kerry,hyödynnä myös pesutupaa jos semmonen on

Joka päivä muiden touhujen lomassa pyöritän pyykkiä siis vain täysiä koneellisia .ja heti kun saan osaankaan kuivaksi niin pois. Aina on kori melkein tyhjä ja pyykit kaapissa. Ei tarvitse olla niin sanottua pyykkipäivää Helppoa ja kivaa

pesee heti kun pyykkiä on koneellinen..

Laita lakanat ja täkkipussit hyvin viikattuina kuivumaan oven päälle niin et tarvitse mankeloida tai silittää.

Meiltä löytyy värillisille, mustille ja valkoisille omat pyykkikorit. Kun kori alkaa olemaan täysi, voi heittää kaiken koneeseen.

Kyllästyin nukkaisiin ja paria vailla oleviin erivärisiin alusvaatteisiin, ja ostin kerralla 14 paria laadukkaita sukkia ja alushousuja, puoliso teki pian samoin. Summa kirpaisee kerralla hieman, mutta hyväksi havaitut merkit kestävätkin sitten helposti pari-kolme vuotta ja ah sitä ihanuutta kun sukkien pareja ei tarvitse etsiä ja kaikki alusvaatteet ovat yhtä mukavia ja kiristämättömiä! Kaikki alusvatteet ovat mustia ja pesen ne aina 60 asteessa. Yli vuoden jälkeen ne ovat yhä kuin uusia. Loppupeleissä tämä systeemi tulee sittenkin halvemmaksi (bonusta siitä, että lopulta reikäisen sukan pari löytää toisen ehjän, kun kaikki ovat samanlaisia, kunnes vain yksi on jäljellä…) ja kaupan päälle helpompaa pyykkäystä!

Omat, miehen ja pojan sukat erotan helposti toisistaan, mutta jos lapsia olisi enemmän ja jalat enemmän samankokoisia, niin yrittäisin varmaan suostutella yhden käyttämään vain harmaita sukkia jne!

Pesen täysiä koneellisia ja kuivatan ulkona, että tulee hyvä tuoksu.

Lajittele pyykit kasseihin pesu lämpötilan mukaan.

Käytän pyykin huuhteluaineena etikkaa, vie hajut pois eikä puhdas pyykki haise teollisesti kukkasilta.

Tuo kuivausteli on siitä hyvä,että sen voi myös nostaa parvekkeelle tai terassille sään salliessa ja näin saa raikkautta pyykkeihin.

Valitse viikosta pyykinpesupäiväksi sama päivä kuin siivouspäiväsi. Hoituvat kaikki hommat yhtenä ja samana päivänä ja jää arkeen aikaa muuhunkin.

Sini ja Entry olisi tervetullut helpottamaan pyykkipäiviä.

Tempo ja Entry sen tekisivät; pyykkipäivät helpottuisivat . Tuo Forma minulla jo on.

Pyykkietikka! Tekee lakanoista ja pyyhkeistä ihanana pehmeitä.

Meillä pyykkiä ei tarvitse ikinä lajitella, ei ennen pesua eikä kuivatuksen jälkeen, ja se on paras pyykkäysvinkkini.

Kylppärissämme on hyllyssä seitsemän (!) pienehköä pyykkikoria. Kaksi äidille (60C ja arat), kaksi isälle (tummat ja vaaleat), yksi lapselle, yksi pyyhkeille ja lakanoille ja yksi sekalaisille kuten villasukat ja ulkovaatteet. Kahdeksas kori täytynee lisätä pian syntyvälle vauvalle. Pesen koneellisen päivässä sen mukaan mikä kori on täysin, ja pyykkäys sujuu meillä melkein huomaamatta. Narulta pyykit yhdellä kahmaisulla k.o. henkilön kaappiin, johon saa ne itse viikata.

Sini Tempo silityslauta olisi oikein tervetullut meille, sillä inhoan nostaa ikivanhaa, keikkuvaa ja painavaa silityslautaa kaapista. Vaatekaappin tankoon koukulla ripustettava kevyt lauta näyttää superkätevältä!

Jos ei ole koko koneen täyttä esim. tummia vaatteita, niin laita koneeseen värinkerääjälappusia, niin silloin voit laittaa sinne vähän vaaleampaakin pyykkiä sekaan.

Sinituotteet ovat ennestään tuttuja, haluaisin tutustua myös näihin.

Kuivausrumpu on loistava ,mutta tämänkin ottaisin mielelläni kokeiluun ,jos se pysyy kasassa eikä rimpuloi niin kuin edellinen vitkutin ☺

Tässä ei muisteta enää tahroja vaan asetellaan puhtautta

Kuivausteline on käytössä kesällä, mutta talvella kuivausrumpu.

Arkea helpottaa pesukone, joka linkoaa pyykit varsin kuiviksi!

Olen pyykkikaaoksessa koko ajan, ei ole vinkkiä antaa muuta kuin pyykikone on päällä aina kun olen kotona.

Haluan tuollaisen oven päälle ripustettavan telineen! Mutta ainoa järkevä pyykkineuvo, paidat suoraan henkarille kuivumaan.

Pese pyykit pesupähkinöillä – säästät luontoa ja kukkaroa. Eikä pyykeissä tuoksu enää voimakkaat hajusteet pesun jäljiltä 🙂

Kone päälle heti, kun on kertynyt koneellinen pyykkiä

Asun yksin, joten oma pyykkivuoreni ei ole valtava. Pikkupyykit, kuten sukat, pesen yleensä käsin. Tällä tavoin puolityhjää pesukonetta ei tarvitse laittaa pyörimään aina sukkalaatikon pohjan näkyessä. Yksi simppeli vinkki on myös likaisten vaatteiden laittaminen suoraan pyykkikoriin. Näin kaikki pyykit ovat samassa paikassa eikä niitä tarvitse etsiä ympäri asuntoa.

Täytän ja ajastan pesukoneen jo illalla valmiiksi niin että pääsen jo heti aamulla ripustamaan puhtaat pyykit kuivumaan.

Valko-ja kirjopyykit pesen illalla. Seuraavana pvänä ovat kuivia, kun ne kuivattaa happea saavasa tilassa eikä saunassa

Sini Fredrik Vaateteline on aktiivisessa käytössä ja siihen saa ripustettua niin märät vaatteet kuivumaan kuin seuraavan päivän asunkin.

Sinin kuivausoksa henkareilla vaatteet kuivumaan. Pienen kylpyhuoneen paras kuivaus niksi.

Ihanaa arkielämän miehistä realismia positiivisella otteella. Kyllä kotihommatkin näyttäytyvät nyt ihan uudessa valossa :).

Pesen vuodevaatteet ja pyyhkeet heti, kun otan ne käytöstä. Näin ei kerry ”pyykkivuoria”.

Siniä löytyy siivouspuolelta. Pyykkäyksessä vannon kunnollisen kokoisen telineen ja pyykkipoikien nimeen, pyykki on silloin yksinkerroin ja kuivahtaa nopeammin. Siirtelen kuivaustelinettä pienessä kylppärissäni tehokkaimpaan lattialämmityskohtaan, jos on kiire.

Teline on hyvä ja kesällä narut ulkona pyykkipoikien kera.
Ennen oli pyykkivuoria, kun lapset oli pieniä, muttei enää, kun kahden ollaan.

Sini on aivan paras siivouksessa mutta hyvin pyykkikin kuivuu. Uusille telineille vois kyllä olla tarvetta😊

Lajittelen pyykin pesulämpötilan ja värin mukaan. Kun pyykkiä on koneellinen, pesen sen. Laitan sukat, sukkahousut ja rintaliivit pesupussiin. Käytän vain harvoin huuhteluainetta, koska siitä ei juuri ole hyötyä tekstiileille (esim. pyyhkeiden imukyky kärsii huuhteluaineesta). Kesäisin kuivatan pyykin ulkona ja talvella pesuhuoneessa narulla. Kauluspaidat ja housut on hyvä laittaa henkariin, niin suoristuvat kuivuessaan. Pikkupyykin kuivatan naruun ripustettavassa nipsullisessa kuivaustelineessä. Silitän kerralla isomman satsin, kun silityslaudan virittäminen on meillä vanhassa talossa (vaatehuoltoon ei ole omaa tilaa) oma operaationsa.

Huuhdo tahrat heti, pese pyykkiä heti kun koneellinen täynnä ja kuivata paidat ym henkareilla niin eivät rypisty 😊

Käytä Sinin tuotteita ovat varmoja ja testattuja

Pesen vain täysiä koneellisia. Lisäksi perheessä on paljon tummia vaatteita, erittelen ne 40 ja 60 asteen kasoihin. Värilliset ovat asia erikseen. Niitä pestään silloin, kun niitä on tarpeeksi iso koneellinen. Jos on paha tahra, liotan heti ja etsin samansävyisiä koneeseen. Kone on myös aika viisas, laskee pesuaikaa jos pyykkiä on tosi vähän.

tahrojen esipesu heti tuoreeltaan

Sappisaippuaa vaikeisiin tahroihin. Ja ulkona mm. lakanoiden ja pyyhkeiden kuivatus aina kun se on mahdollista, mikä ihana raikkaus pyykkeihin tulee ulkokuivatuksen mukana.

Pese tahra heti sen tultua! 😀

Silitän kerran viikossa, niin silitettävien vuori ei pääse kasvamaan isoksi.

Samaa sanon kuin monet muutkin: kun asioita ei kasaa valtaviksi pinoiksi, on ne miellyttävämpi tehdä. Minulla tämä koskee erityisesti mankelointia. Rakastan mankeloituja pyyhkeitä ja liinavaatteita, mutta itse mankelointi on jotenkin työlästä. Siispä mankeloin pyykit aina saman tien, jottei niitä kerry pinoa.

Pyykkään kerran kahdessa viikossa, jotta samanvärisiä ehtii tulla koneelliset

Kuivausrummun kanssa säästyy osalta silittämiseltä

hei,ennen silitin kaikki myös lakanat,nyt suoristan ne kun otan koneesta,vedän tuolin nojaa vasten ja taittelen,säästän myös sähköä ja silityksen vaivan,.

Pyykit kuivumaan sähköiseen kuivauskaappiin ilman sähköä ja ovi auki – näin ei kulu ilmankostutukseenkaan sähköä.

Kuivausrumpu helpottaa pestyn pyykin käsittelyä. Ja samalla saa myös taloa lämmitettyä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *