Ihmissuhteet

Charles Mansonin uhriksi joutuneen Sharon Taten sisar: ”Olen antanut anteeksi, mutta en ikinä unohda, mitä he tekivät”

Pahamaineisen Charles Mansonin kuolema tarkoittaa hänen uhriensa omaisille tietyn aikakauden loppua. Mansonin tunnetuimman uhrin, raskaana murhatuksi tulleen Sharon Taten, sisko toivoo menetyksestään huolimatta edesmenneen murhaajan sielulle rauhaa. ”Rukoilen hänen sielunsa puolesta.”

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Mvphotos

Sharon Tate oli yhdysvaltalainen malli ja näyttelijä sekä ohjaaja Roman Polańskin vaimo.

Pahamaineisen Charles Mansonin kuolema tarkoittaa hänen uhriensa omaisille tietyn aikakauden loppua. Mansonin tunnetuimman uhrin, raskaana murhatuksi tulleen Sharon Taten, sisko toivoo menetyksestään huolimatta edesmenneen murhaajan sielulle rauhaa. ”Rukoilen hänen sielunsa puolesta.”

Pahamaineisen tappajakultin johtaja Charles Manson on kuollut 83-vuotiaana luonnollisin syin sairaalassa Kaliforniassa, jonne hänet kiidätettiin Corcoran vankilasta viime viikolla.

Uutisen Mansonin kuolemasta vahvisti Debra Tate, 65, Mansonin kuuluisimman uhrin, näyttelijä Sharon Taten, sisko. Sharon Tate oli viimeisillään raskaana ja odotti aviomiehensä, elokuvaohjaaja Roman Polańskin lasta, kun Mansonin kultin jäsenet puukottivat hänet kuoliaaksi elokuussa 1969.

– Tämä voi olla yhden aikakauden loppu tai alku. Lähetän rukouksen hänen sielulleen, Debra kommentoi Mansonin kuolemaa People-lehden haastattelussa.

Miksi juuri Sharon?

Charles Manson oli murhaaja, joka istui elinikäistä vankeusrangaistusta seitsemän ihmisen murhasta.

Manson ei itse osallistunut uhriensa tappamiseen mutta määräsi kulttinsa jäsenet, Tex WatsoninPatricia Krenwinkelin, Leslie Van Houtenin ja Susan Atkinsin murhaamaan raa’alla tavalla Sharon Taten, Jay Sebringin, Wojciech Frykowskin, Abigail Folgerin, Steven Parentin sekä Leno ja Rosemary LaBiancan.

Syytä siihen, miksi juuri nämä ihmiset tapettiin, ei koskaan selvinnyt.

”Annan anteeksi, mutta en unohda”

Tunnetuin Mansonin uhreista oli 26-vuotias Sharon, joka oli kuollessaan 8,5 kuulla raskaana. Sharon hän oli viettämässä iltaa Jay Sebringin, Abigail Folgerin ja Wojciech Frykowskin kanssa kotonaan Los Angelesissa, kun murhaajat tunkeutuivat sisälle taloon.

Kaikki, mukaan lukien syntymätön lapsi, saivat surmansa. Aviomies Roman Polański oli tapahtumahetkellä Euroopassa työmatkalla.

Sharonia jäi kaipaamaan muun muassa hänen siskonsa Debra. Debra ei kuitenkaan ole ikinä toivonut siskonsa murhaajille pahaa. Kun veritekoon osallistunut Susan Atkins kuoli syöpään vuonna 2009, Debra rukoili hänen puolestaan.

– Vuodatin kyyneleen ja pyysin anteeksiantoa Susanin sielulle. Aion tehdä samoin Charlesille, Debra sanoo.

Vaikka Debra oli valmis rukoilemaan Mansonin puolesta, hän ei kuitenkaan halunnut tämän pääsevän koskaan pois vankilasta.

– Manson ja hänen seuraajansa ovat sosiopaatteja. He eivät ole nyt yhtään sen vähemmän väkivaltaisia kuin olivat aikoinaan.

Charles Manson oli osa Debran elämää lähes 48 vuoden ajan.

– Olen antanut anteeksi, mutta se ei tarkoita sitä, että olen unohtanut, mitä he tekivät. En tule ikinä unohtamaan.

Lähteet: Daily Mail, NBCPeople

X