Ihmiset ja suhteet

Yksitoista erilaista naistyyppiä – Löydätkö itsesi listalta?

Teksti:
Anna.fi

Nyt tarvitaan hieman pilkettä silmäkulmaan ja huumorivaihde päälle. Listasimme yksitoista stereotyyppistä naista. Löydätkö listasta itsesi tai ystäväsi? Jos et, ilmianna hänet kommenttiosiossa.

Yksitoista erilaista naistyyppiä

Bilehile

Tämä tyttö rakastaa juhlimista! Jotkut bilehileet haluavat pitää hauskaa ilman alkoholia, toiset sisällyttävät partyilyyn myös ahkeran drinkkien kumoamisen ja kiihkeään vaakamamboon päättyvän bileiden komeimman kundin saalistuksen.

Se, että ystäväsi on bilehile, ei ole kuitenkaan välttämättä lainkaan huono asia. Tyttö, joka rakastaa pyörittää peppuaan salsan tahtiin parina, kolmena iltana viikossa on aina hauskaa seuraa. Hän lähtee myös mielellään mukaan spontaaneille mökkireissuille, laivalle tai mihin ikinä keksit häntä pyytääkään. Bilehile pyytää vastaavasti sinua usein mukaansa milloin minnekin bileisiin. Harvoin hän kuitenkaan suuttuu, vaikket ihan joka ikinen kerta jaksa raahautua hänen seurakseen. Riittää, että silloin tällöin jorailet itsesi hikeen hänen vierellään.

Bilehile

Yksinhuoltaja

Yksinhuoltaja on eronnut keski-ikäinen nainen, jolla on lapsia. Hän ajaa tila-autoa, on ehkä hieman ylipainoinen, ei ehdi panostaa itseensä ja omaan hyvinvointiinsa niin paljon kuin haluaisi ja on usein väsynyt, koska joutuu kantamaan vastuun lapsistaan arkisin yksin.

Yksinhuoltajan keskeisin ominaisuus on kuitenkin se, että hän kaipaa kyltymättömästi miestä sänkyynsä. Yksinhuoltaja on aina valmis seksiin ja haaveilee siitä päivittäin. Jos kohdalle osuu sopiva mies, se on menoa se!

yksinhuoltaja

Kotikissa

Kotikissa on nimensä mukaisesti neito, joka kyhnää suurimman osan ajastaan kotona. Tähän naistyyppiin liittyy myös siivoushulluus; hänen kotinsa pitää olla aina tiptop. Et tule siis koskaan löytämään kotikissan kylppäristä valtavaa pyykkivuorta, seinänvierustoilta pölypalloja tai likaisia astioita lojumassa tiskialtaassa, vaikka tekisitkin yllätysvierailuja hänen luokseen.

Kotikissa

Kaunotar

Tämä lady on seksikkäin koskaan tapaamasi nainen ja yleensä hän saa aina mitä haluaa. Tunnet itsesi hänen vierellään nukkavieruksi rätiksi, mutta toisaalta ihailet kaunotarta niin, että olet aivan hänen pauloissaan. Tämän naisen upean ulkomuodon alta paljastuu kuitenkin koko joukko ongelmia ja hänen persoonansa on usein täysin palasina. Kuitenkin aina, kun kyllästyt hänen sekopäisyyteensä, hän saa sinut ylipuhuttua jäämään seuraansa täydellisillä säärillään, mustalla minimekollaan ja imartelullaan.

Kaunotar

Stalkkeri

Stalkkeri tietää aina missä olet, mitä teet ja jopa mitä ajattelet. Jos hän on tarpeeksi rohkea, stalkkeri saattaa myös seurailla sinua tietämättäsi ja penkoa laukkuasi, kun menet käymään vessassa. Stalkkeri haluaisi olla kuin sinä ja voi siksi myös matkia sinua ja tekemisiäsi. Jos kyllästyt hänen takertuvaan ystävyyteensä, stalkkeri saattaa alkaa vainota sinua todella. Pidä siis varasi hänen kanssaan!

Stalkkeri

Draamakuningatar

Draamakuningattarella on koko ajan meneillään yhden naisen show: Draamaa riittää joka päivälle, oli se sitten todellista tai keksittyä. Hänestä ja hänen tekemisistään täytyy luonnollisesti puhua koko ajan. Mihin tahansa hän meneekin, draamakuningatar haluaa olla huomion keskipisteessä. Kaikkien täytyy nähdä, kuulla ja huomata hänet. Jos draamakuningatar on vihainen, pelästynyt, iloinen tai mitä ikinä, hän tekee asiasta poikkeuksetta suuren kohtauksen. Hän on myös aina oikeassa, ainakin omasta mielestään.

Draamakuningatar

Hapannaama

Tämä tyyppi on katkeroitunut ja elämäänsä kyllästynyt keski-ikäinen nainen, joka näyttää hapanta naamaa työpaikan kahvipöydässä, heittelee ivallisia kommentteja nuoremmille ja kauniimmille kollegoilleen ja puhuu muista pahaa selän takana.

Hapannaama on itse tylsä, persoonaton ja väritön. Lisäksi hänellä on hyvin huono itsetunto, josta muiden mollaaminen yleensä johtuu. Hapannnaaman jutut kannattaa yleensä jättää omaan arvoonsa. Paras tapa välttää hänen myrkkynsä leviäminen omaan fiilikseen ja yleiseen ilmapiiriin on kiertää tyyppi kaukaa.

Jumppakärpänen

Satoi tai paistoi ja vuodenajasta viis. Jumppakärpänen viuhtoo kuitenkin tuulipuku lepattaen pitkin lenkkipolkuja. Talvella hän hiihtää ja laskettelee, kesällä juoksee, syksyllä ravaa ryhmäliikunnoissa ja keväällä nostaa rautaa tai ratsastaa. Jumppakärpänen myös nauhoittaa kaikki teeveestä tulevat jumpat ja zumbat.

Monenkarvaiset jumppapallot ja puntit pyörivät hänen makuuhuoneensa nurkissa. Lenkkitossuja on eteisessä rivissä pitkä jono. Jumppakärpäsen aika menee niin täysin liikunnan lumoissa, ettei hän juuri ehdi tavata ystäviään tai deittailla. Energinen liikuntahullu saattaa kuitenkin olla peto sängyssä, joten liikunta-addiktio voi joissain tilanteissa koitua miehen hyödyksi.

Jumppakärpänen

Päällepäsmäri

Päällepäsmäri tekee miehen aivojen käytön turhaksi. Hän tekee, tietää eikä suotta peittele ylivertaisuuttaan. Hän valitsee miehen vaatteet, sanat ja ajatuksetkin. Päällepäsmäri kertoo myös mitä hänen miehensä on mieltä eri asioista vaikka mies seisoisi vieressä. Päällepäsmärin mies on vässykkä, eikä hänellä siis ole muuta mahdollisuutta kuin alistua tilanteeseen tai ottaa jalat allensa. Päällepäsmärille ei ryttyillä!

Päällepäsmäri

Marttyyri

Tämä daami on hiljainen suorittaja. Hän tiskaa tiskit, ompelee napit ja kuuraa kodin. Rakkauden osoitusten ja huomion suhteen marttyyri on teflonia. Mikään huomionosoitus ei häntä tavoita, sillä marttyyrin käsitys itsestään on niin ankea. Hän ei rakasta itseään eikä usko, että kukaan muukaan voisi olla niin tyhmä, että välittäisi hänestä. Sen sijaan, että marttyyri tekisi asialle jotain, hän päätyy vain jupisemaan paidan kaulukseensa arkisten toimiensa keskellä. Marttyyri on myös mestari aiheuttamaan huonoa omaatuntoa lähipiirilleen.

Marttyyri

Hyväksynnän hakija

Hyväksynnän hakijan lapsuus ei ole ollut helppo. Häntä ei ole hyväksytty sellaisena kuin hän on ja hänen tunteitaan,toiveitaan ja ehkä perustarpeitaankin on laiminlyöty. Hyväksynnän hakija on perusluonteeltaan kiltti ja auttavainen, mutta hänen hyväksynnän hakemisensa menee usein liiallisuuksiin: Hän on aina valmis uhrautumaan ja tekemään työtä vaikka tauotta.

Hän silittää puolisonsa pyykit, pesee ja kuuraa, valvoo yöt ja hoitaa lapset. Hyväksynnän hakija uhrautuu usein itsensä kustannuksella ja katkeroituu, kun kaiken uurastuksen jälkeen, hän ei edelleenkään tunne olevansa hyväksytty. Ongelman juuret ovat usein syvällä lapsuudessa. Hän saattaa heijastaa katkeruutensa myös puolisoonsa.

Hyväksynnän hakija

Puuttuiko mielestäsi joku naistyyppi? Jätä kommenttisi tai kokemuksesi alle.

Kuvat: Thinkstock

X