Julkkikset

Prinsessa Annella ja hänen kälyllään on sama eksä – myös nykyinen mies on perheen lähipiiriistä

Englannin prinsessa Anne on toista kertaa naimisissa. Myös hänen poikaystäviensä joukossa on kiinnostavia miehiä.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Mvphotos

Prinsessa Annen maanläheisyys vetoaa ihmisiin.

Englannin prinsessa Anne on toista kertaa naimisissa. Myös hänen poikaystäviensä joukossa on kiinnostavia miehiä.

Nuorella prinsessa Annella riitti poikaystäviä, kuten Sandy Harper, jonka kanssa 19-vuotias prinsessa hengaili lontoolaisdiskoissa, sekä Annea huomattavasti vanhempi komea Richard Meade, joka oli aikansa merkittävä brittiläinen olympiatason ratsastaja.

Seurapiirien huvittavasta pienuudesta kertoo, että yksi Annen poikaystävistä oli Andrew Parker Bowles, josta tuli sittemmin Camilla Parker Bowlesin aviomies. Kovin vakavaksi pariskunnan seurustelu ei kehittynyt, koska Annen avioliitto katolisen Andrewn kanssa ei olisi ollut mahdollinen. Heidän ystävyytensä kuitenkin säilyi, ja Andrew on Annen tyttären kummisetä.

Mutta jo vuonna 1968 Anne oli tavannut hevospiirien juhlissa kapteeni Mark Phillipsin, joka myös oli huippuratsastaja. Kuninkaallistoimittaja Junor on sanonut, että Annen ja Markin suhde oli ennen kaikkea rakkautta ratsailla – Marriage made in the saddle – sillä hevosia lukuun ottamatta heillä oli vain vähän yhteistä.

Elokuussa 1989 Anne ja Mark Phillips ilmoittivat asumuserosta. Virallinen avioero astui voimaan vuonna 1992.

Suhteen alkutaivalta varjosti julkinen kohu

Prinsessa Anne oli kuninkaallisen perheen lapsista ensimmäinen, joka avioitui, ja ensimmäinen, joka erosi.

Avioeron aikaan Annen nimi yhdistettiin hetkellisesti hänen turvamieheensä Peter Crossiin, mutta todellisuudessa hän oli löytänyt jo uuden vakavan rakkauden.

Suhteen alkutaivalta varjosti julkinen kohu, joihin kuninkaallisessa perheessä saatiin sittemmin tottua.

Prinsessa Anne on aina halunnut elää mahdollisimman yksityistä elämää ja pitänyt julkisuudessa matalaa profiilia. Mutta on hänkin saanut osansa kohuotsikoista.

Britannian kuningashuonetta kiusasivat 1980–90-lukujen taitteessa julkisuuteen vuotaneet rakkaudentunnustukset.

Ensimmäisenä vuorossa olivat Annen saamat neljä intiimiä rakkauskirjettä, joiden lähettäjäksi paljastui laivaston komentaja ja kuningattaren adjutantti Timothy Laurence. Tämä tapahtui ennen kuin Annen asumusero oli tullut voimaan. Myöhemmin kävi ilmi, että kirjeet oli varastettu Annelta.

Lopulta kohu päättyi onnellisesti. Anne ja Timothy Laurence vihittiin vuonna 1992 Skotlannissa, koska Englannin kirkko ei vielä tuolloin suostunut vihkimään eronneita. Häissä oli paikalla vain kuninkaallinen perhe. Morsiusneitona oli Annen tytär Zara Phillips.

Lähteet: brides.com, ft.com, hello.com, mirror.co.uk, people.com, rd.com, royal.uk, scmp.com, townandcountrymag.com, vanityfair.com, washingtonpost.com

Luit juuri lyhennelmän Annan jutusta, jonka on kirjoittanut Marja-Terttu Yli-Sirniö. Jutussa käydään läpi se, miksi prinsessa Annesta tuli menestynyt ratsastaja. Ja miksi hänen lapsillaan ei ole kuninkaallisia titteleitä. on Lue koko juttu Annasta 45/2022 tai digilehdestä. Tilaa lehti tai osta digilehden lukuoikeus täältä!

X