Olli Lindholm kuoli yllättäen 12.2.2019.
Olli Lindholm kuoli yllättäen maanantain ja tiistain välisenä yönä helmikuussa.
Julkkikset

Rakkaus on lumivalkoinen – Olli Lindholm jätti pysyvän jäljen suomalaisten sydämiin: ”Voi kunpa joskus kauemmin sen loisto kestää vois…”

Helmikuussa yllättäen kuolleen Olli Lindholmin poismeno on koskettanut monia. Suomalaisten rakastaman Rakkaus on lumivalkoinen -hittibiisin lyriikat saavat nyt uuden, surullisen merkityksen.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Sara Pihlaja/Otavamedia

-yhtyeen yksi suosituimmista ja karaoken rakastetuimmista suosikkikappaleista, Rakkaus on lumivalkoinen, alkaa soida heti korvissa, kun yllättävä suru-uutinen Olli Lindholmin poismenosta tulee julki.

Nyt Jussi Hakulisen Yö-yhtyeelle säveltämä ja sanoittama, mutta Olli Lindholmin tulkitsema laulu pysäyttää hieman eri tavoin kuin aiemmin – sanat ovat kuin ennenaikaiset hyvästit.

Hän risti kädet, käänsi katseen hiljaa ylöspäin
ja kiitti miten onkaan saanut rakkautta näin
Aina toivoi kyllä paljon mutta saikin enemmän
vaan ei yhtä tiennyt hän:

Niin pienen hetken rakkaus on lumivalkoinen
on puhdas niin kuin hanki helmikuisten aamujen.

Voi kunpa joskus kauemmin sen loisto kestää vois
vaan illan tullen katoaa ja tummuu aina pois.

(Yö: Rakkaus on lumivalkoinen | 2003)

Yö-yhtyeen keulakuva Olli Lindholm kuoli 54-vuotiaana äkillisesti sairauskohtaukseen 11.–12.2. välisenä yönä. The Voice of Finland -tähtivalmentajan äkillinen poismeno tuli monille sokkina.

Olli Lindholm

”Jonain päivänä hiihdetään sitten taas kaikki yhdessä ikihangella ♥️ Nuku rauhassa Olli ♥️ Mun ikävä on pohjaton”, kirjoitti Suvi Teräsniska Facebookissa. 

”Lindholmin julkikuva oli kulmikas ja käytös usein karkeaa, mutta hän ilmaisi itseään suoraan ja teeskentelemättä – ja rohkaisi tuhansia ihmisiä tekemään samoin. Ja vaikka se minulle tarkoittikin Rakkaus on lumivalkoinen -kappaleen kuulemista loputtomin känni-iteraatioin, se on pieni hinta siitä, että niin moni ainakin hetkellisesti uskalsi raottaa panssariaan”, kirjoitti puolestaan koomikko ja karaokeisäntänä toiminut Iikka Kivi Facebookissa.

”Sinussa yhdistyi tietynlainen ehdottomuus ja kovuus sekä äärimmäinen herkkyys ja lämpö. Katsoit aina puhuessasi silmiin. Halasit avosylin molemmilla käsillä. Olit läsnä, aidon kiinnostunut ja pidit hyvää huolta tiimiläisistäsi ja läheisistäsi”, muistelee Anna Puu Instagramissa.

Olli Lindholmin mieleenpainuvia sitaatteja: ”Toivoisin eläväni satavuotiaaksi”

”Mielestäni luonnollisin mahdollinen tapa elämässä on se, että kävellään käsi kädessä ja jaetaan arkisia asioita.”  – Olli Lindholm, 21.4.2017 Annassa

”Olen kolhinut itseäni ja muita sekä henkisesti että fyysisesti. Turhan usein kolkuttelen äärirajoja. Vieläkin olen vaativa ja komenteleva, mutta nyt osaan jo kuunnella muita. Olen tajunnut, että oma mielipiteeni ei välttämättä ole ainoa oikea” – Olli Lindholm Annan Juuri nyt -haastattelussa 2016

”Tässä elämänvaiheessa ei tarvitse palavaa rakkautta. Rakkausasioiden hyvä järjestys riittää.” – Olli Lindholm Annassa 2013 

”Toivoisin eläväni satavuotiaaksi. Mutta vaikka elänkin terveellistä elämää, niin stressi se on mikä tappaa, ei ruokavalio.” – Olli Lindholm, 26.11.2016 Annassa

Lue myös:

X