Julkkikset

Seuraa tätä pelaajaa jalkapallon naisten MM-kisoissa – valmentaja Marianne Miettinen vinkkaa: ”Pelin kapellimestari ja artisti”

Jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen ihailee taitavia, älykkäitä ja luovia pelaajia.

Teksti:
Tyyne Pennanen
Kuvat:
Jyrki Valkama

Marianne Miettisen voi nähdä analysoimassa jalkapallon naisten MM-kisoja Ylen kisastudiossa.

Jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen ihailee taitavia, älykkäitä ja luovia pelaajia.

Marianne, olet alle 18- ja 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueiden päävalmentaja ja Palloliiton huippujalkapallopäällikkö. Mikä on suosikkijoukkueesi jalkapallon naisten MM-kisoissa?

Ihme on, jos jenkit eivät voita maailmanmestaruutta. He ovat tottuneet menestymään ja tekevät kaikkensa voittaakseen. Vaikka pallo olisi sivurajalla, joku liukuu ja taistelee sen takaisin.

Vinkkaa, ketä pelaajaa kannattaa seurata.

Ranskassa on todella älykkäitä, taitavia ja luovia pelaajia. Yksi heistä on Amandine Henry, joka on maailman parhaimpia hyökkääviä keskikenttäpelaajia. Hän on Ranskan pelin kapellimestari ja artisti.

Lue myös: Näyttelijä Lotta Kaihua: ”Jalkapalloilu on minulle luonteva tapa olla sosiaalinen”

Sinulla on huomenna syntymäpäivä. Miten aiot viettää sitä?

Tyttöjen maajoukkueleirillä Pajulahden urheiluopistolla. Vedän siellä pelaajille harjoituksia, koska valmistaudumme maaotteluun Itävaltaa vastaan.

Aiotko pitää kesälomaa?

Kyllä, nyt on ensimmäinen kesä kahdeksaan vuoteen, kun pystyn pitämään lomaa kolme viikkoa putkeen. Olen mökki-ihminen. Puolisoni vanhempien mökki on Haukivuorella Mikkelin lähellä, ja siellä on rauhallista. Ei ole aikatauluja, tai no, paitsi jalkapallopelien, joita seuraan telkkarista. Elokuussa lähden viikoksi Menorcalle.

Mistä unelmoit?

Siitä, että jonain päivänä istuisin bluesklubilla Chicagossa. Siellä olisi tietysti savuista ja hämärää. Bändissä olisi vanha kontrabasso, rummut ja piano, jota minä soittaisin. Pidän bluesista, koska se menee syvälle ja siinä on jotakin alkukantaista. Bluesissa voi improvisoida, mikä sopii minulle. En pidä tarkoista säännöistä. Elämässä, musiikissa ja jalkapallossa pitää olla mahdollisuus ajelehtia ja tuntea.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Teen omaa musiikkiani, joka on varmaan aika lähellä suomirockia. Soitan pianoa, kitaraa ja laulan. Varastossa on jo niin paljon musiikkia, että ehkä julkaisen omakustanteen eläkepäivilläni!

Millaista liikuntaa harrastat?

Kipeän akillesjänteeni takia en voi enää juosta, joten käyn säännöllisesti salilla. Minulla on oma personal trainer, jonka kanssa mietin erilaisia kunto-ohjelmia. Sen jälkeen kun jalkapallosta tuli työtä, aloin pitää yksin treenaamisesta. Laitan luurit korville ja nautin omasta hetkestäni.

Marianne Miettinen analysoi jalkapallon naisten MM-kisat Ylen kisastudiossa. Kisat pidetään Ranskassa 7.6.–7.7.2019 ja niissä pelaa 24 maajoukkuetta. Jalkapallon naisten MM-kisat näkyvät Suomessa Yle Areenassa.

X